Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ

Χύμα τα λένε στους ανθρώπους μέσα από τα ασφαλή και ΠΟΛΥΤΕΛΗ γραφεία της διεθνιστικής τάξης πραγμάτων...

Για τον Πρόεδρο του Παγκοσμίου Οικονομικού Φόρουμ (WEF), Børge Brende, η επόμενη συνεδρίαση του Οργανισμού που επιδιώκει να φέρει Μεγάλη Επανεκκίνηση και παγκόσμια κυβέρνηση έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή: η παγκόσμια οικονομία απειλεί να βυθιστεί λόγω του πληθωρισμού και οι γεωπολιτικές εντάσεις είναι μεγαλύτερες από ό,τι ήταν εδώ και πολύ καιρό.

Ποιά θα είναι η λύση λοιπόν;;;

«Η συνεδρίαση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) θα πραγματοποιηθεί ξανά στο Νταβός της Ελβετίας, από το επόμενο Σαββατοκύριακο. Για τον Πρόεδρο του WEF Børge Brende, η συνάντηση έρχεται σε μια στιγμή που η γεωπολιτική κατάσταση είναι η πιο δύσκολη εδώ και πολύ καιρό. Η παγκόσμια οικονομία απειλεί να βυθιστεί σε στασιμοπληθωρισμό, οι γεωπολιτικές εντάσεις είναι πολλές και μεγάλες και η πανδημία δεν έχει ακόμη τελειώσει», δήλωσε ο Brende σε συνέντευξή του στην γερμανική Handelsblatt, σε μία δήλωσε που δίνει πρώτο το ΕΛ.

«Όταν με ρώτησαν για την κατάσταση του κόσμου, είπα πρόσφατα: Είμαστε σε χειρότερη θέση από πέρυσι, αλλά καλύτερα από την επόμενη χρονιά», τόνισε και τα είπε όλα, καθώς σχεδιάζουν να φέρουν ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ στον πλανήτη και το ομολογούν!


«Ακόμη και πριν από το τέλος της πανδημίας, ο πόλεμος στην Ουκρανία ήταν η αρχή της επόμενης κρίσης, η οποία αποδυνάμωσε σημαντικά την οικονομική ανάπτυξη στην Ευρώπη και έφερε επίσης στους Ευρωπαίους τεράστιες προκλήσεις όσον αφορά τον ενεργειακό τους εφοδιασμό. Επιπλέον, τα lockdown στην Κίνα είχαν σημαντικό αντίκτυπο στην παγκόσμια οικονομία (σ.σ. θυμηθείτε ΕΔΩ το άρθρο του ΕΛ», αναφέρεται..

«Τρομακτικές εξελίξεις» είναι ήδη ορατές στο παγκόσμιο εμπόριο τροφίμων, καθώς πολλές χώρες θα εισαγάγουν περιορισμούς στις εξαγωγές και έτσι θα πυροδοτήσουν μια παγκόσμια επισιτιστική κρίση», σύμφωνα με τον Brende, ο οποίος συνεχίζει:

«Η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι που χαρακτηρίζεται από προβλήματα. Στην κρίση του κορωνοϊού, για παράδειγμα, δαπανήθηκαν 14 τρισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ για να αποφευχθεί η οικονομική ύφεση. Ο υψηλός πληθωρισμός αναγκάζει τώρα την κεντρική τράπεζα να αλλάξει τα επιτόκια, κάτι που θα μπορούσε επίσης να πνίξει την άνοδο. Ένα άλλο σημείο είναι η προώθηση των «ανανεώσιμων καυσίμων» και των τεχνολογιών για την απεξάρτηση από τις ανθρακούχες εκπομπές της οικονομίας, που πρέπει να γίνει ακόμη πιο εντατικά, αφού η «αμάχη κατά της κλιματικής αλλαγής» εξακολουθεί να βρίσκεται στην ατζέντα του WEF».

«Για μένα, αυτή η «στιγμή της Ουκρανίας» είναι ένα σημαντικό γεγονός φέτος», υπογραμμίζει ο διεθνιστής, δεξί χέρι του Κλάους Σβαμπ, επικεφαλής του WEF

«Ωστόσο, δεν θα υπάρχουν εκπρόσωποι από ρωσικές εταιρείες ή την κυβέρνηση στη Μόσχα στο φετινό Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ», είπε ο Brende.

«Το WEF χαιρετίζει την αποχώρηση πολλών εταιρειών από την Ρωσία και την συνακόλουθη «δήλωση» των εταιρειών. Δείχνει επίσης «ότι ο καπιταλισμός των ενδιαφερομένων, όπως τον προωθεί εδώ και πολλά χρόνια ο ιδρυτής του WEF Klaus Schwab, είναι ζωντανός», καταλήγει ο πρόεδρος του WEF!

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΩΝ;;; Και αυτό πρώτο το ΕΛ έδωσε μέσα από τα κείμενα του WEF! Φέρνουν νέο πολίτευμα – ΕΔΩ!

photo WEF

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.