ΟΠΩΣ ΣΤΟΝ COVID: Αλλαγή ωραρίου στα καταστήματα!!! Ζητούν να ΚΛΕΙΝΟΥΝ και τα ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ, vid

Απόφαση ΣΟΚ!!! Ζωντανεύει ξανά ο «ΕΦΙΑΛΤΗΣ» και οδηγεί στην ΑΠΟ-ΑΝΑΠΤΥΞΗ...

Η στημένη ενεργειακή κρίση με την σκόπιμη παράταση του πολέμου στην Ουκρανία και οι αυξημένες τιμές σε ρεύμα και φυσικό αέριο φαίνεται πως αλλάζουν και τον «καταναλωτικό χάρτη» σε ό,τι έχει να κάνει με το πότε και πόσο θα είναι ανοικτά τα καταστήματα, δημιουργώντας μια νέα εικόνα στην αγορά, η οποία θα οδηγήσει σταδιακά την οικονομία στην μειωμένη κατανάλωση και τελικά στην από-ανάπτυξη, όπου τίποτα πια δεν θα μπορεί να παράγεται από την μεσαία τάξη καιθα αναλάβουν οι πολυεθνικές, οι οποίες εν τέλει θα συνενωθούν σε μία μεγάλη υπέρ-εταιρεία, που θα παράγει τα πάντα εκ μέρους της παγκόσμιας κυβέρνησης.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης αποφάσισε τον τρόπο που θα μπορούν να λειτουργούν τα καταστήματα ώστε να μειώσουν όσο το δυνατόν την κατανάλωση ενέργειας.

Σύμφωνα με την ΑΠΟΦΑΣΗ του Συλλόγου, τα καταστήματα θα λειτουργούν με συνεχές ωράριο, κλείνοντας όμως πολύ νωρίτερα σε σχέση με τώρα. Άλλες ημέρες θα λειτουργούν τα καταστήματα από τις 10 το πρωί ως τις 4 το απόγευμα, και άλλες από τις 10 το πρωί ως τις 7 το απόγευμα.

Συγκεκριμένα: Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο 10.00-16.00 και τις υπόλοιπες μέρες 10.00-19.00, καθώς όπως είπε ο Παντελής Φιλλιπίδης, πρόεδρος του εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, εξοικονομούνται έτσι… 6 ώρες κατανάλωσης ενέργειας.

Μάλιστα ο ίδιος ζήτησε να κλείνουν και τα πολυκαταστήματα και οι πολυεθνικές εταιρείες. Ωστόσο, οι πολυεθνικές έχουν ως στόχο να απορροφήσουν τις όποιες επιχειρήσεις φαλιρίσουν.

Οι δημοσιογράφοι στο τέλος δε, άφησαν να εννοηθεί πως πρέπει να κλείσουν και τα σουπερμάρκετ για να μην βγάζουν ούτε εκείνα κέρδος, κατηγορώντας τα!!!

Η οικονομία οδηγείται στην ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΑΡΑΚΜΗ!!!

Ωστόσο με τη συγκεκριμένη πρόταση δημιουργούνται πολλά ερωτήματα που δεν έχουν απαντηθεί, ειδικά από τη στιγμή που η συγκεκριμένη πρόταση δεν έχει έρθει έπειτα από συνεννόηση με άλλους φορείς. Για παράδειγμα, τα συγκεκριμένα ωράρια ουσιαστικά μιλούν για 45 ώρες ανοικτά τα μαγαζιά την εβδομάδα, οπότε είναι στον «αέρα» το τι θα γίνει με τα ωράρια των εργαζόμενων.

Στην πρόταση που κατέθεσε ο Σύλλογος της Θεσσαλονίκης συντάσσεται και εκείνος της Αθήνας, όπως προκύπτει από την δήλωση του προέδρου του, Σταύρου Καφούνη, νωρίς το πρωί της Τετάρτης, ο οποίος μάλιστα ζητά ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ για το σύνολο των καταστημάτων κάθε μορφής, συμπεριλαμβανομένων και των super-markets, ώστε να μην αντιμετωπίσουμε πάλι αθέμιτο ανταγωνισμό όπως στο πρόσφατο παρελθόν. ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΕΠΙ COVID!!!!!!!!!!!

Ερωτηθείς σχετικά απάντησε πως:

«Οι δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε σήμερα απαιτούν αδιαμφισβήτητα γενναίες παρεμβάσεις. Το κλείσιμο των καταστημάτων νωρίτερα θα μπορούσε να αποτελεί μια τέτοια, όμως θα πρέπει η απόφαση να ληφθεί αφενός με γνώμονα την εξυπηρέτηση των καταναλωτών και αφετέρου με τις ανάγκες των εμπορικών επιχειρήσεων, οι οποίες λειτουργώντας λιγότερες ώρες θα πρέπει να ανταπεξέλθουν στις ίδιες υποχρεώσεις.

Με αυτά τα δεδομένα και επειδή την πρόταση αυτή την έχουμε συζητήσει προ εβδομάδος στο Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, θεωρούμε απαραίτητο αν ληφθεί αυτό το μέτρο:

  • να εφαρμοστεί με υπουργική απόφαση για το σύνολο των καταστημάτων κάθε μορφής, συμπεριλαμβανομένων και των super-markets, ώστε να μην αντιμετωπίσουμε πάλι αθέμιτο ανταγωνισμό όπως στο πρόσφατο παρελθόν.
  • να συνδυαστεί με την αυτόματη επιδότηση του κόστους ρεύματος, δεδομένου ότι με την μείωση του ωραρίου θα επέλθει αυτονόητα εξοικονόμηση ενέργειας.
  • να έχει περιορισμένη χρονική ισχύ, για όσο διαρκούν οι έκτακτες συνθήκες.
  • να δοθεί η δυνατότητα ευέλικτης εργασίας στους μισθωτούς εργαζόμενους ώστε να μην μειωθούν οι αποδοχές τους.

photo intime

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί