• Αρχική
  • Άρθρα
  • Όλα πλέον είναι θέμα κούρσας- Ποιος θα προλάβει τις καταιγιστικές εξελίξεις στο νέο καθεστώς κορωνοϊού

Όλα πλέον είναι θέμα κούρσας- Ποιος θα προλάβει τις καταιγιστικές εξελίξεις στο νέο καθεστώς κορωνοϊού

Ποιος πιέζει τον Μπόρις Τζόνσον να δημιουργήσει ένα διεθνές διαβατήριο κορωνοϊού.

Τώρα που οι διεθνιστές έχουν τον εκλεκτό τους στο τιμόνι των ΗΠΑ, εμφανίζεται στο προσκήνιο και άλλος ένας αριστερόστροφος μέχρι πρότινος “παροπλισμένος” πολιτικός, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ο πρώην Βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ, και μάλιστα πιέζει τον Μπόρις Τζόνσον να χρησιμοποιήσει τη βρετανική ηγεσία των G7, ώστε να δημιουργήσει ένα παγκόσμιο διαβατήριο εμβολίων.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο αντιμετωπίζει μια επιλογή: Ή θα ηγηθεί ή θα καθοδηγείται», επιμένει μια νέα έκθεση από το Ινστιτούτο Tony Blair για την Παγκόσμια Αλλαγή, το οποίο ιδρύθηκε από τον αρχιτέκτονα του Πολέμου του Ιράκ, αφότου αποχώρησε από την ενεργό πολιτική.

«Αν επιλέξουμε να περιμένουμε, ένα χαώδες φάσμα διαβατηρίων περιμένει τους πολίτες μας», ισχυρίζεται το Ινστιτούτο, υποδηλώνοντας ότι ένα παγκόσμιο διαβατήριο εμβολίων κορωνοϊού- ή αλλιώς «Global Covid Travel Pass» – θα ήταν προς το συμφέρον των ανθρώπων.

«Μπορούμε να το αποφύγουμε αυτό καθώς και τις επιπλοκές που θα προκύψουν από τα πολλαπλά διαβατήρια και τις διαφορετικές ταξιδιωτικές απαιτήσεις, εάν το Ηνωμένο Βασίλειο πρωτοστατήσει στην ανάπτυξη ενός παγκόσμιου ενιαίου διαβατηρίου COVID», προσθέτει η έκθεση.

«Το έτος της Βρετανικής προεδρίας των G7, δεν υπήρξε ποτέ πιο ιδανική ευκαιρία – ή ανάγκη – για να δείξει η βρετανική κυβέρνηση παγκόσμια ηγεσία.”

«Πρώτον ο καθένας κάνει τις δικές του δράσεις, κάτι που είναι πολύ πιο χαοτικό και δύσκολο να το διαχειριστεί κανείς και δεύτερον, υπάρχει ένα σύνολο [παγκόσμιων] κανόνων που μπορεί να μην σας ικανοποιούν και τόσο», δήλωσε ο Μπλερ στη The Telegraph.

«Είναι καλύτερο να έχουμε κοινούς κανόνες και ένα κοινό σύστημα επαλήθευσης, έτσι ώστε οι άνθρωποι να γνωρίζουν ποια είναι η κατάσταση υγείας κάποιου και να το γνωρίζουν έγκυρα», επέμεινε ο παγκοσμιοποιητής πρώην πολιτικός – εγείροντας την προοπτική μιας παγκόσμιας αρχής υγείας, που θα επιλέγει ποιος μπορεί να ταξιδέψει και ποιος δεν μπορεί.

Αναφορές δείχνουν ότι κολοσσοί υγείας και τεχνολογίας όπως η Microsoft, η κλινική Mayo και η Oracle εργάζονται ήδη πάνω στο ψηφιακό διαβατήριο εμβολιασμού.

Κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης αρνήθηκαν προηγουμένως ότι η βρετανική κυβέρνηση εξέταζε ένα τέτοιο έγγραφο, εν μέσω φόβων ότι θα μπορούσε να εισαγάγει μια κουλτούρα του στυλ “δείξτε μου τα χαρτιά σας να σας πούμε ποιοι είστε” που αποπνέει τις υπερβολές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σύμφωνα με το οποίο, οι μη εμβολιασμένοι θα μπορούσαν να θεωρηθούν πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Πέρα όμως από αυτές τις αρνήσεις, η βρετανική κυβέρνηση δοκιμάζει ήδη τα διαβατήρια εμβολίων με τη μορφή εφαρμογών smartphone.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ήδη ανακοινώσει, ότι θα «αναγνωρίσει» τα διαβατήρια εμβολίων και εξετάζει ήδη προτάσεις για την έκδοσή τους σε όλα τα εμβολιασμένα άτομα.

Ο Μπλερ βέβαια, δεν ανέφερε εάν η εισαγωγή των απαιτήσεων ενός Παγκόσμιου Ταξιδιωτικού Διαβατηρίου Κορωνοϊού (Global Covid Travel Pass) θα σήμαινε ότι οι συνοριακές δυνάμεις θα μπορούσαν να αρχίσουν να επιστρέφουν τους παράνομους αλλοδαπούς, που θα συνέχιζαν να εισέρχονται σε βρετανικό έδαφος σε μεγάλο αριθμό, καθ’ όλη τη διάρκεια της καραντίνας, προφανώς ανεπηρέαστοι από ταξιδιωτικές απαγορεύσεις.

photo video screenshot