• Αρχική
  • Άρθρα
  • Οι διεθνιστές ΘΕΛΟΥΝ το ψηφιακό πιστοποιητικό Μητσοτάκη, προσπάθεια να πεισθεί η Ευρώπη, vid

Οι διεθνιστές ΘΕΛΟΥΝ το ψηφιακό πιστοποιητικό Μητσοτάκη, προσπάθεια να πεισθεί η Ευρώπη, vid

Με το μυαλό στην Μεγάλη Επανεκκίνηση!!!

Η ΕΕ άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού, πρόταση που έφερε στο τραπέζι της Συνόδου Κορυφής ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κάτι που η ιστορία κατέγραψε.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν και ο Σαρλ Μισέλ μετά το τέλος της τηλεδιάσκεψης, υπογράμμισαν πως η εν λόγω πρόταση σε πρώτη φάση θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για «ιατρικούς λόγους» και δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο να δουν την χρήση του σε επόμενο στάδιο (ελευθερία μετακινήσεων μήπως ακόμα και συναλλαγές;;;), Ωστόσο, για να γίνει αυτό, όπως είπε η κα. Φον ντερ Λάιεν, θα χρειαστεί να υπάρχει «ομοφωνία» από τα κράτη-μέλη και για «πιθανές άλλες χρήσεις του πιστοποιητικού».

Οι Ευρωπαίοι διεθνιστές είδαν πάντως με καλό μάτι την πρόταση Μητσοτάκη, καθώς, ούτως ή άλλως, αποτελεί κομμάτι στο σχέδιο της Μεγάλης Επανεκκίνησης, της οποία οπαδός είναι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε, κατά την διάρκεια της Συνόδου Κορυφής, πως σε πρώτη φάση, το ζητούμενο θα είναι να επιτευχθεί συμφωνία για τα τεχνικά χαρακτηριστικά και την τυποποίηση της μορφής του. Στόχος είναι να έχει γίνει η κατάλληλη προεργασία, προκειμένου η Ευρώπη να είναι έτοιμη να συζητήσει την χρήση του, όταν θα έχει πια αυξηθεί σημαντικά το ποσοστό των Ευρωπαίων πολιτών που θα έχουν εμβολιαστεί.

Η Φον ντερ Λάιεν ανέφερε πως υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις από τους ευρωπαίους ηγέτες. Κάποιοι αμφισβητούν την αναγκαιότητά του και μερικοί έχουν ερωτηματικά για την χρήση του, ωστόσο ορισμένες χώρες δηλώνουν ανοιχτές στο να γίνει χρήση του εν λόγω πιστοποιητικού. 

Προς το παρόν οι Ευρωπαίοι ηγέτες προκρίνουν σε ένα πρώτο στάδιο κοινή λίστα πιστοποιημένων τεστ κορωνοϊού.