Οι αριθμοί ΔΕΝ ΛΕΝΕ ψέματα – Γι’ αυτό οι Έλληνες πολιτικοί «σκίζονται» για τα εμβόλια και τα μέτρα

Στοιχεία κόλαφος για την θέση της Ελλάδας στον κόσμο

Σε αναβαθμίσεις των προβλέψεών τους για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας προχωρούν οι οικονομολόγοι διεθνών οίκων αλλά και τραπεζών, εκτιμώντας πως  η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας κινείται σε υψηλότερη τροχιά από ό,τι αναμενόταν.

Κάποιοι καχύποπτοι κατατάσσουν στις θετικές αξιολογήσεις διεθνιστικών οίκων στην απόλυτη προσήλωση της κυβέρνησης στην εφαρμογή διεθνιστικών μέτρων.

Ένα είναι σίγουρο: Η Ελλάδα ανήκει στις τρεις πιο υπερχρεωμένες χώρες του κόσμου! Όσο περισσότερο χρωστά μια χώρα, τόσα περισσότερα πρέπει να εφαρμόσει.

Ειδικότερα, μόλις τρεις χώρες στον κόσμο έχουν χρέος πάνω από το 200% του ΑΕΠ κ η Ελλάδα έχει τον τρίτο υψηλότερο δείκτη χρέους ως προς το ΑΕΠ, στον κόσμο. Με 210% , η χώρα μας βρίσκεται μια ανάσα πίσω από το …Σουδάν (212%) και φυσικά πολύ πίσω από την πρωταθλήτρια Ιαπωνία (257%),πρωτοπόρο της διεθνιστικής τάξης πραγμάτων στον τομέα τεχνολογία. Στην Ελλάδα ειδικεύονται κυρίως στην επιβολή των μέτρων περιορισμού της ελευθερίας και στην μαζική προώθηση καινοτόμων διεθνιστικών «εργαλείων» όπως η «ψηφιακή κάρτα εργασίας με γεωεντοπισμό και για αργότερα το μενού ενδεχομένως έχει την επικράτηση των μικροτσίπ.

Όσο για την Ευρώπη; Η Ελλάδα είναι η πιο υπερχρεωμένη χώρα με ΔΙΑΦΟΡΑ!!! Ακολουθεί η Ιταλία με μόλις 157% του ΑΕΠ. Πώς λοιπόν η χώρα μας να μην είναι ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ στην προώθηση των μέτρων περιορισμού της ελευθερίας, απλώνοντας μάλιστα το χέρι για περαιτέρω ενισχύσεις από τους διεθνιστές, όπως ανακοινώθηκε (ΕΔΩ).

Όπως θα δείτε, η οικονομική ιστοσελίδα Howmuch. net δημοσίευσε, σχετικά προσφάτως, την κατάταξη των 10 πιο υπερχρεωμένων χωρών του κόσμου, με βάση τα στοιχεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Στην τέταρτη θέση στον κόσμο είναι η Ερυθραία με 176% και ακολουθούν: Το Σουρινάμ (157%), τα νησιά Μπαρμπέιντος (157%), η Ιταλία (157%), οι Μαλδίβες (140%), το Πράσινο Ακρωτήρι (138%) και το Μπελίζ με 135%.

Οι οικονομολόγοι επισημαίνουν ότι όσο υψηλότερος είναι ο λόγος χρέους προς το ΑΕΠ μιας χώρας, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος χρεοκοπίας, άρα και περισσότερη η ανάγκη υπακοής! «Παρόλο που οι κυβερνήσεις προσπαθούν να μειώσουν την αναλογία χρέους προς ΑΕΠ, αυτό μπορεί να είναι δύσκολο ειδικά σε περιόδους οικονομικής ύφεσης, όπως ο αντίκτυπος της πανδημίας του κορωνοϊού», γράφει η οικονομική ιστοσελίδα.

Φυσικά, όλες οι υπερχρεωμένες χώρες δεν είναι ίσα και όμοια: Η Ιαπωνία μπορεί να έχει πολύ υψηλό χρέος ,αλλά μπορεί να αντιμετωπιστεί, καθώς αυτό κατέχεται κυρίως από τους πολίτες της, αλλά και λόγω του γεγονότος ότι είναι μια πολύ ισχυρή βιομηχανική δύναμη. Όπως και η Ιταλία βέβαια, που διαθέτει ισχυρή παραγωγική βάση.

Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για την Ελλάδα, που οφείλει τα χρέη της κυρίως σε ξένους πιστωτές ΚΑΙ ΑΡΑ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΥΠΑΚΟΥΕΙ!!!

Ίσως αυτό το ερώτημα να σας πείσει: Γιατί η Ελλάδα, όταν σχεδόν χρεοκόπησε, όπως έλεγαν, το 2010 της επιβλήθηκαν σκληρά μνημόνια ,με δημόσιο χρέος 129% του ΑΕΠ, ενώ σήμερα , με χρέος 210% του ΑΕΠ, δεν έχει πρόβλημα σύμφωνα με τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης;;;

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί