“Η Ουγγαρία έχει νόμους για την ομοφυλόφιλο, που βασίζονται σε μια ιδιαίτερα ανεκτική και υπομονετική προσέγγιση”, δήλωσε ο Ορμπάν στη διάρκεια συνέντευξή του στο κρατικό ραδιόφωνο της χώρας.
“Όμως δεν πρέπει να ξεπερνιέται μια κόκκινη γραμμή”, πρόσθεσε, επικρίνοντας “μια προκλητική ενέργεια”. “Για να συνοψίσω την άποψή μου: αφήστε τα παιδιά μας ήσυχα”, υπογράμμισε ο συντηρητικός Ούγγρος πρωθυπουργός.
Ο Ορμπάν έκανε τις δηλώσεις αυτές όταν ρωτήθηκε για ένα βιβλίο που εξέδωσε οργάνωση ΛΟΑΤΚΙ στο οποίο παρουσιάζονται παραδοσιακά παραμύθια και μύθοι με πρωταγωνιστές ανθρώπους από περιθωριοποιημένες μειονότητες (ΛΟΑΤΚΙ, άτομα με ειδικές ανάγκες, Ρομά κτλ). Έτσι η Σταχτοπούτα είναι λεσβία και σε ένα άλλο παραμύθι ένας διεμφυλικός σκοτώνει δράκους.
Κίνημα της κοινωνίας των πολιτών ζήτησε την απόσυρση του βιβλίου από τα καταστήματα και μια βουλευτής της ακροδεξιάς έσκισε ένα αντίτυπό του στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Η Ένωση Βιβλιοθηκονόμων και Εκδοτών καταδίκασε τις αντιδράσεις αυτές, συγκρίνοντάς τες με τις πρακτικές λογοκρισίας “των ναζί και των κομμουνιστών”, την ώρα που χάρη στην έμμεση διαφήμιση αυξάνονται οι πωλήσεις του βιβλίου αυτού.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Παραβιάσεις της συμφωνηθείσας εκεχειρίας καταγγέλλει o πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου
- ΗΠΑ: Το ΝΑΤΟ “δοκιμάστηκε και απέτυχε” λέει ο Λευκός Οίκος
- Στη ΜΕΘ με βακτηριακή μηνιγγίτιδα 19χρονος φοιτητής στα Τρίκαλα – Προσπάθεια αποδιασωλήνωσής του αύριο
- Ποδόσφαιρο-Super League (Play Out 9-14, 2η αγωνιστική): Αυτή είναι η βαθμολογία
- Drone χτύπησε μεγάλο πετρελαιαγωγό στη Σ. Αραβία παρά την εκεχειρία
- Τότε ξεκινά στο Πακιστάν ο πρώτος γύρος των διαπραγματεύσεων ΗΠΑ-Ιράν
- Επανέρχονται τα δρομολόγια του Προαστιακού τις καθημερινές στο τμήμα αεροδρόμιο – Άνω Λιόσια – αεροδρόμιο
- 5 τρόποι για να καταλάβετε αν ένα αυγό είναι χαλασμένο
- Στον απόηχο του ρωσικού ισχυρισμού – Τι θα γινόταν αν η ΕΕ αποκτούσε πυρηνικά όπλα;
- Νομικός γρίφος η υπηκοότητα ενός μωρού: Γεννήθηκε σε πτήση από Τζαμάικα προς Ν. Υόρκη!









