Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη, ο Ντόναλντ Τραμπ που υποστήριξε πως με τον τρόπο αυτό υπερασπίζεται το Πρώτο Άρθρο του Συντάγματος, εξήγησε πως κατέθεσε τρεις διαφορετικές μηνυτήριες αναφορές στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Φλόριντα έναντι έκαστο τεχνολογικό κολοσσό, το Facebook, το Twitter και το Google.
Τι ζητά ο Ντόναλντ Τραμπ
Η μήνυση έχει ως στόχο να αποκατασταθούν οι λογαριασμοί του Ντόναλντ Τραμπ που έχουν ανασταλεί, συμπεριλαμβανομένης μιας αποζημίωσης για την απόφαση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να τον αποκλείσουν, αλλά και να διασφαλίσει πως άλλοι χρήστες δεν θα μπορούν να αποκλείονται από τους τεχνολογικούς κολοσσούς.
Η δικαστική ομάδα του πρώην προέδρου καθοδηγείται από τον Τζον Π. Κοάλ, ο οποίος έγινε γνωστός στις ΗΠΑ για τους δικαστικούς του αγώνες έναντι των καπνοβιομηχανιών.
«Θα καταστήσουμε τις μεγάλες επιχειρήσεις υπόλογες» δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ που μίλησε από το Εθνικό Κέντρο Γκολφ που διατηρεί στο Νιου Τζέρσι. «Αν μπορούν να το κάνουν σε μένα, μπορούν να το κάνουν σε οποιονδήποτε».
Τι μπορεί να πετύχει ο Ντόναλντ Τραμπ
Το Twitter απέκλεισε δια παντός τον Ντόναλντ Τραμπ από την πλατφόρμα του, μετά τα γεγονότα της εισβολής στο Καπιτώλιο. Παράλληλα, η Facebook αποφάσισε πριν από έναν μήνα την εξακολούθηση του εμπάργκο με την πιθανότητα να επανεξετάσουν την απαγόρευση το 2023.
Σύμφωνα με το Bloomberg, κανείς από τους εκπροσώπους των τεχνολογικών κολοσσών δεν θέλησε να σχολιάσει κάτι για τη δικαστική διαμάχη που ξεκινά με πρωτοβουλία του Ντόναλντ Τραμπ. Πάντως, σύμφωνα με όσα σημειώνουν ειδικοί επί του θέματος στο δημοσίευμα, ο Τραμπ δεν έχει νομικό έρεισμα για να κερδίσει μια τέτοια δικαστική διαμάχη.
iefimerida / photo eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Οι Ρώσοι προετοιμάζονται για το χειρότερο σενάριο
- Ηράκλειο: Στη φυλακή τα τρία αδέλφια μετά την απολογία τους για το μακελειό στα Βορίζια
- Ο πρωθυπουργός θα μιλήσει αύριο σε εκδήλωση της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών
- ΠΑΣΟΚ για διακοπή λειτουργίας μετρό Θεσ/νίκης: «Η κυβέρνηση παραδίδει έργα χωρίς τον απαιτούμενο σχεδιασμό»
- Σπάνιο θέαμα μια φορά στη ζωή: Βρέθηκε λευκό τσακάλι στην Τριφυλία της Μεσσηνίας
- Πρόβατο που φοράει…πάνες κάνει βόλτα με επιβατικό τρένο υψηλής ταχύτητας! vid
- Κέρκυρα: Καταιγίδες πλήττουν το νησί – Κατέρρευσε τοιχίο και καταπλάκωσε αυτοκίνητα
- Μυστηριώδες σπάνιο μωβ θαλάσσιο σαλιγκάρι ξεβράστηκε σε παραλία της Καλιφόρνια
- Ένα εκπληκτικό φαινόμενο: Ο ήλιος που δύει διαπερνά μια φυσική “αψίδα” δημιουργώντας κάτι μοναδικό, vid
- ΠΟΜΙΔΑ: Ζητά την εξίσωση της αναλογίας μεταξύ δαπανών εργασίας και υλικών στο 50%-50%









