Ο Elon Musk συνομίλησε με τον ομογενή Peter Diamandis, ιδρυτή του Χ Prize Foundation για τα σχέδια που αφορούν τους πρώτους ανθρώπους που θα κατακτήσουν τον πλανήτη Άρη.
Ο Elon Musk πιστεύει πως μπορεί να επιταχύνει τις διαδικασίες και να στείλει τον πρώτο άνθρωπο πριν το 2026 στον κόκκινο πλανήτη, σε αντίθεση με τα σχέδια της NASA, που θέλουν τον πρώτο άνθρωπο να πατάει στον Άρη, όχι νωρίτερα από το 2033
Θα είναι μια δύσκολη πορεία και σίγουρα θα έχει πολλές θυσίες, ακόμα και σε ανθρώπινες ζωές, είπε ο ιδρυτής της Tesla σε μια συζήτηση που τα είχε όλα, ρεαλισμό, κυνισμό και στο τέλος είπε και τα αισιόδοξα.
Φαντάζεται τους πρώτους ανθρώπους που θα επιχειρήσουν να πάνε στον Άρη σαν τους πρώτους εξερευνητές όπως τον Shackleton που κατέκτησε την Ανταρκτική. Θα είναι δύσκολα, θα είναι επικίνδυνα και θα είναι ένα πολύ μακρύ ταξίδι, όπως εκείνα στην Ανταρκτική.
Όπως είπε επίσης ο Μusk το ότι κάποιοι θα πεθάνουν είναι κάτι που πρέπει να αποδεχθούμε, και θύμισε ότι δεν θα είναι μια βόλτα στο πάρκο. Μάλιστα αυτός όπως είπε είναι και ο λόγος που δεν το έχει καταφέρει ακόμα ο άνθρωπος.
Στην συνέντευξή του ανέλυσει το όραμά του για τον εποικισμό του Άρη.
Υποστήριξε πως για πρώτη φορά στην 4,5 δισεκατομμυρίων ετών ιστορία της, η Γη θα μπορέσει να μεταφέρει μέρος της ζωής της σε κάποιον άλλο πλανήτη και πως το ανθρώπινο είδος είναι το κυρίαρχο στη Γη.
Η κυριαρχία του ανθρώπινου είδους στη Γη επιφορτίζει τους ανθρώπους με την ευθύνη της διάσωσης των έμβιων οργανισμών σε περίπτωση που η Γη καταστεί μη βιώσιμος πλανήτης.
Γιατί σκέφτεται τη Γη ως μη βιώσιμη σε κάποια χρόνια από τώρα;
Όντας απαισιόδοξος για το μέλλον του πλανήτη μας, ο Elon Musk πιστεύει βαθιά πως πρέπει από τώρα ως είδος να προετοιμαζόμαστε για την επόμενη ημέρα.
Tα ίδια υποστήριξε και στην τελευταία του εμφάνιση στο SNL. Εκεί είχε αναφέρει πως πρέπει να φτιάξουμε μια αυτάρκη αποικία στον Άρη για να διασφαλίσουμε τη διαιώνιση του είδους μας.
photo vid screenshot
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Olympia Dialogues: Η Ελλάδα μπορεί να γίνει η… Σιγκαπούρη της Ευρώπης
- Τι απόφαση αναμένεται να λάβει σήμερα το Διεθνές Δικαστήριο σχετικά με το Ισραήλ και τη Γάζα
- Δυστύχημα στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής – Σήμερα η δίκη της έκπτωτης δημάρχου κι άλλων επτά προσώπων
- Μητσοτάκης για Τέμπη: Αυτή είναι μία προσπάθεια πολιτικού ακτιβισμού η οποία δεν ξεκίνησε από τους γονείς
- Τελικά θα πάνε Πούτιν και Τραμπ στη Βουδαπέστη; Τα μέχρι στιγμής δεδομένα, vid
- “Ας κρατήσουν οι χοροί”: Το “αντίο” στον Διονύση Σαββόπουλο
- Τι συνέβη με την χθεσινή απουσία Δένδια; Η παρέμβαση Μητσοτάκη και το δεξιό κομμάτι της ΝΔ
- Περού: Ο πρόεδρος Χερί κηρύσσει κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στη Λίμα
- Ο «γατοληστής» του Λούβρου ξετρέλανε το διαδίκτυο – Δείτε βίντεο
- Κεραμέως: Αν είχε ψηφιστεί 13ωρο, όλες οι συμβάσεις εργασίας θα έπρεπε να είχαν μετατραπεί σε 13ωρες