και απαιτούν αλλαγές που θα σώσουν τον πλανήτη από την κλιματική αλλαγή.
Σε μια χειμαρρώδη συνέντευξη ο πρίγκιπας Κάρολος είπε ότι ενέργειες όπως το κλείσιμο δρόμων «δεν βοηθούν» όμως από την άλλη καταλαβαίνει πλήρως την απογοήτευση που νιώθουν οι ακτιβιστές. Προειδοποίησε δε πως αν δεν ληφθούν πιο φιλόδοξα μέτρα για την κλιματική αλλαγή οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές.
Μιλώντας μέσα από τους κήπους του σπιτιού του στο κτήμα Balmoral στο Aberdeenshire, ο Κάρολος παραδέχτηκε ότι χρειάστηκε πολύς χρόνος για να ξυπνήσει ο κόσμος και να δει τους πραγματικούς κινδύνους της κλιματικής αλλαγής.
Μάλιστα εξέφρασε την ανησυχία του ότι οι παγκόσμιοι ηγέτες όταν συναντηθούν στη Γλασκόβη τον ερχόμενο Νοέμβριο σε μια κρίσιμη διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα «απλά θα μίλησουν» και δεν θα πάρουν αποφάσεις επί της ουσίας.
«Το θέμα είναι να αναλάβουμε δράση επί τόπου με πράξεις και όχι με λόγια».
Ερωτηθείς για τον αν συμπάσχει με την Γκρέτα Τούνμπεργκ η οποία διαρκώς επικρίνει τους ηγέτες για την αποτυχία του να δράσουν, είπε:
«Φυσικά και ναι» και συνέχισε: «Όλοι αυτοί οι νέοι άνθρωποι αισθάνονται ότι τίποτα δεν συμβαίνει ποτέ και απογοητεύονται διαρκώς. Το καταλαβαίνω απόλυτα γιατί κανείς δεν τους ακούει και βλέπουν το μέλλον τους να καταστρέφεται».
Όταν ρωτήθηκε αν η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου έκανε αρκετά για να καταπολεμήσει την κλιματική αλλαγή, ο πρίγκιπας απάντησε: «Δεν μπορώ να σχολιάσω».
(protothema)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- “5ο Santa SUP”: Άη Βασίληδες ανέβηκαν σε σανίδες και γέμισαν με χρώμα τον Θερμαϊκό
- Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ – Στάρμερ για τον πόλεμο στην Ουκρανία
- Λαμία – Αποχώρησαν οι αγρότες από τα διόδια Τραγάνας
- Ποιά ώρα να τρώμε βραδινό για να μην πάρουμε βάρος και να μην αυξηθεί το σάκχαρο
- Οι ΗΠΑ αναχαίτισαν ένα ακόμη πλοίο κοντά στη Βενεζουέλα
- Αποκλεισμένη η διέλευση οχημάτων στα Πράσινα Φανάρια – Κλειστός για μεταφορές ο Προμαχώνας
- Χιλιάδες ντυμένοι με στολές…γιόρτασαν το χειμερινό ηλιοστάσιο στο Στόουνχεντζ, vid
- Σκωτία: Τι αποκάλυψε μυστηριώδης μαζική ταφή 3.000 ετών της Εποχής του Χαλκού
- ΕΛΑΣ: Εξιχνιάσθηκε ένοπλη ληστεία με λεία 180.000 ευρώ – Δύο συλλήψεις
- Το θέμα που συντηρείται ακόμα – Οι κοινωνίες πρέπει να ανησυχούν;
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
ΑΓΟΡΕΣ
ΑΛΚΟΟΛ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
ΤΣΙΑΡΑΣ









