και δεν έχει αποκλείσει μέτρα (ΕΔΩ), στην Γερμανία η κοινοβουλευτική ομάδα των Πρασίνων πιέζει για περαιτέρω επιβαρύνσεις στις εταιρείες, τώρα βγήκε και μίλησε η Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία συνιστά προσοχή στο νερό και αλλαγή των διατροφικών συνηθειών!
Η Ευρώπη οφείλει να διαχειρισθεί καλύτερα τους υδάτινους πόρους της για να εγγυηθεί στους πολίτες της νερό καλής ποιότητας, προειδοποιεί σε έκθεση ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Περιβάλλοντος, ισχυριζόμενος ότι μόνο το 37% των επιφανειακών υδάτων στην ευρωπαϊκή ήπειρο βρίσκεται σε καλή ή πολύ καλή οικολογική υγεία.
«Η υγεία των ευρωπαϊκών υδάτων δεν είναι καλή. Τα ύδατά μας αντιμετωπίζουν σειρά πρωτοφανών προβλημάτων που απειλούν την σχετική με το νερό ασφάλεια της Ευρώπης», δηλώνει σε ανακοίνωσή της η διευθύντρια του οργανισμού Λέενα Ιλα-Μονόνεν.
Σε ό,τι αφορά την χημική υγεία των επιφανειακών υδάτων, λένε πως δεν είναι καλή παρά στο 29% των περιπτώσεων, έναντι 77% για τον υδροφόρο ορίζοντα, από όπου προέρχεται το μεγαλύτερο μέρος του πόσιμου νερού που καταναλώνουν οι Ευρωπαίοι. Καλή χημική υγεία, σύμφωνα πάντα με όσα αναφέρονται, σημαίνει απουσία υπερβάλλουσας ρύπανσης από οργανικά στοιχεία και από επιβλαβείς χημικές ουσίες όπως οι υπερφθοριωμένες αλκυλιωμένες ουσίες (PFAS) και τα μικροπλαστικά.
Και φυσικά διατείνονται πως τα επιφανειακά ύδατα απειλούνται από την ατμοσφαιρική ρύπανση (καύση του άνθρακα, εκπομπές των αυτοκινήτων, κλπ) και την γεωργία που παράγει μεγάλες ποσότητες αποβλήτων που μολύνουν τα εδάφη.
«Η ευρωπαϊκή γεωργία θα πρέπει να αυξήσει την χρήση περισσότερο αειφόρων φυσικών και αγροοικολογικών πρακτικών που θα συνοδεύονται από κίνητρα και αλλαγή των διατροφικών μας συνηθειών», σύμφωνα με την έκθεση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος.
Πώς θα αλλάξουν ακριβώς οι διατροφικές μα συνήθειες; Θα κερδίσουν ακόμα περισσότερο έδαφος τα «εγκεκριμένα» προϊόντα εργαστηρίου; Τί θα γίνει με την διαχείριση του νερού;
«Θα πρέπει να διπλασιάσουμε τις προσπάθειές μας για να αποκαταστήσουμε την υγεία των πολύτιμων υδάτινων ρευμάτων μας, των λιμνών, των παράκτιων υδάτων και άλλων υδάτινων μαζών ώστε αυτός ο ζωτικής σημασίας πόρος να διατηρηθεί και να είναι ασφαλής για τις επόμενες γενιές», επισημαίνει η Λέενα Ιλα-Μονόνεν, ενώ στην ΕΕ γίνεται λόγος για υπερεκμετάλλευση των υδάτινων πόρων ασκούν επίσης πίεση στους υδάτινους πόρους. Επομένως, θα μειωθούν οι ανθρώπινες δραστηριότητες και σε σχέση με τα ύδατα;
Ο περιορισμός της κατανάλωσης νερού και η αποκατάσταση των οικοσυστημάτων πρέπει να είναι προτεραιότητες για τις κυβερνήσεις, σύμφωνα πάντα με την έκθεση.
Όλα στα πλαίσια της περίφημης Ατζέντας 2030!
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo freepik
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πέρασαν χρόνια αλλά το παραδέχθηκαν! Πρώτο πρόβλημα το μεταναστευτικό στη Βρετανία
- Ταυτόχρονες κρίσεις στον πλανήτη! Θα φτάσουν τα πράγματα στο «αμήν» παγκοσμίως;
- Χαμός στις ΗΠΑ! Πυροβόλησαν και σκότωσαν δεξιό σύμμαχο του Τραμπ σε εκδήλωση – Σκληρά ΒΙΝΤΕΟ
- Ιστορική επανένωση της βασιλικής οικογένειας: Χάρι και Κάρολος συναντιούνται μετά από 18 μήνες
- Δικαστήριο και εξελιγμένο σύστημα ύδρευσης ανακαλύφθηκαν σε αρχαία ελληνική πόλη της Σικελίας, vid
- Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ: Αναβολή για την Πέμπτη της έκτακτης συνεδρίασης για το Μεσανατολικό
- Πειραιάς: Ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ για τη σύγκρουση τραμ με λεωφορείο – Ένοιωσε αδιαθεσία ο οδηγός
- Bill Gates: Πρώτη φορά εκτός 10άδας με τους πλουσιότερους ανθρώπους της Αμερικής – Στην κορυφή ο Μασκ
- Δεν θέλουν την Ρωσία του Πούτιν! Μετά τους διεθνιστές της Ευρώπης, ο ΟΗΕ έβαλε το «κερασάκι»
- Θεσσαλονίκη: Άγριος ξυλοδαρμός 13χρονου στις Συκιές- Για απόπειρα ανθρωποκτονίας διώκεται ο 18χρονος
Κύρια Θέματα









