Οι πελάτες πληρώνουν περίπου 25 ευρώ για να εξεταστούν σε έναν ειδικό θάλαμο στο Warpigs Brewpub. Περίπου μισή ώρα αργότερα, αν βγουν αρνητικοί, τους επιτρέπεται να μπουν μέσα.
Η κυβέρνηση της Δανίας έχει καθιερώσει ένα σύστημα «κορονο-διαβατηρίων» με βάση τα οποία όσοι το επιθυμούν μπορούν να μπουν σε ένα κατάστημα χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή κινητού τηλεφώνου ή ένα έντυπο που δείχνει αν έχουν εμβολιαστεί, αν έχουν αναρρώσει ή αν έχουν υποβληθεί σε τεστ και βγήκε αρνητικό, κατά τις προηγούμενες 72 ώρες.
Με βάση αυτό το σύστημα, που ξεκίνησε να εφαρμόζεται την περασμένη Τετάρτη, οι υπάλληλοι στα μουσεία, τα μπαρ, τις καφετέριες και τα εστιατόρια ελέγχουν το «καθεστώς» των πελατών προτού να τους επιτρέψουν να μπουν μέσα.
Επίσης, η Δανία προσφέρει δωρεάν τεστ για την Covid-19, όμως οι πελάτες του μπαρ είπαν ότι πληρώνοντας για το τεστ στην είσοδο αποφεύγουν τις ουρές.
«Είδαμε την ουρά (στο κοντινότερο διαγνωστικό κέντρο) και θα έπρεπε να περιμένουμε μία-δυο ώρες», εξήγησε ο Νικολάι Μάρτινς.
(newsbeast)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- ΣτΕ: Πότε ο διαζευγμένος πατέρας έχει δικαίωμα πρόσβασης σε στοιχεία που αφορούν το παιδί του
- Σε ολόκληρη τη Γραμμή 6 «Πικροδάφνη – Σύνταγμα» τα δρομολόγια του Τραμ από αύριο Πέμπτη
- Μαγεία από ψηλά! Οι χιονισμένες κορυφές των Ιμαλαΐων σε 34 δευτερόλεπτα, Vid
- Δεν είναι σενάριο ταινίας: Πλούσιοι Δυτικοί πλήρωναν για να σκοτώνουν αμάχους στην πολιορκία του Σαράγεβο
- Για νέα εθνική πυξίδα έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας
- Ενεργειακές εγκαταστάσεις πλήττονται – Η Ρωσία προειδοποιεί για όλο αυτό που συμβαίνει
- Το 75% των επαγγελματιών του μάρκετινγκ έχει υιοθετήσει το ΑΙ, σύμφωνα με έρευνα
- Σουηδός υπήκοος εκτελέστηκε σήμερα στο Ιράν, δηλώνει η υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας
- Το ΥΠΕΝ παραχωρεί στο υπ. Προστασίας του Πολίτη έκταση για τη δημιουργία Σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων
- Αναβαθμίστηκαν λειτουργίες στο Πληροφοριακό Σύστημα της Επιθεώρησης Εργασίας, σε εφαρμογή του ν. 5239/2025









