Μόνοι τους τα λένε!!! Με αυτά τα νούμερα θα εμβολιάζατε άμεσα τα παιδιά σας; ΒΙΝΤΕΟ

Δίνουν συνέχεια τεστ σε μαθητές κι εργαζομένους, αλλά σύμφωνα με τον καθηγητή Πνευμονολογίας, και αντιπρόεδρο της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Νίκο Τζανάκη, το self-test έχει αξιοπιστία γύρω στο 60% όταν βγει θετικό. Τι ακριβώς συμβαίνει λοιπόν;

Μιλώντας στο mega για το θέμα των self-tests o κ. Τζανάκης είπε:

«Το self-test έχει μια μεγάλη αξιοπιστία, περίπου 6-7 ημέρες από τη στιγμή που κάποιος θα αναπτύξει το ιικό φορτίο στο σώμα του. Το self-test έχει αξιοπιστία γύρω στο 60% όταν βγει θετικό. Οι ειδικοί σωστά έβαλαν τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς να κάνουν ανά τριήμερο, έτσι ώστε να βρίσκονται και αυτοί που στο προηγούμενο ήταν ψευδώς αρνητικοί», εξήγησε ο κ. Τζανάκης.

Υπάρχει όμως και η άποψη ότι με τις συνεχείς δειγματοληψίες, όλο και κάποιον κορωνοϊό από αυτούς της απλής γρίπης ή του κρυολογήματος, μπορεί να πιάσει το τεστ, αφού γίνεται συνεχώς, και μάλιστα κοινά κρυολογήματα και ιώσεις δεν είναι κάτι ασυνήθιστο στα παιδιά και τον γενικό πληθυσμό, αφού μέχρι χθες ακόμα, οι ιώσεις και η εποχική γρίπη έκαναν θραύση.

«Νομίζω ότι τα τεστ πρέπει να δοθούν στοχευμένα, όπως έγινε με τα σχολεία. Να δώσουμε στους οδηγούς που δουλεύουν στα ΜΜΜ, στους εργαζόμενους σε επιχειρήσεις που αναγκαστικά συγχρωτίζονται, σε γραφεία του δημοσίου, όπου χρειάζεται. Στη συνέχεια θα το δίναμε και ελεύθερα στον υπόλοιπο πληθυσμό», επιμένει ο κ. Τζανάκης στο θέμα των self-tests.

Δείτε στην αρχή του σχετικού βίντεο τη δήλωση:

Παρά λοιπόν την χαμηλή αξιοπιστία αυτών των τεστ, βλέπουμε ότι η χώρα μας διαθέτει μεγάλα ποσά για την προμήθειά τους κι επιβάλλει σε μεγάλες πληθυσμιακές ομάδες, κι αργότερα σε όλο τον πληθυσμό, όπως σχεδιάζεται, να υποβάλλονται σε αυτά, λέγοντας πως αποτελούν όπλο για την καταπολέμηση της διασποράς του κορωνοϊού. Μια πιθανή διασπορά από ασυμπτωματικά άτομα, που δεν νοσούν δηλαδή, η οποία προσμετράται με μέσο αξιοπιστίας της τάξης του 60%!

Ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του, ειδικότερα αν αναλογιστεί και το χθεσινό αποτέλεσμα του ποσοστού θετικότητας των self tests μαθητών κι εκπαιδευτικών, που ήταν 0,25% και για το οποίο το el.gr σας ενημέρωσε χθες ΕΔΩ. Με βάση και το γεγονός, ότι το ποσοστό του 0,25% μπορεί να είναι και λάθος με πιθανότητα 60% καταλαβαίνουμε για τι χαμηλά νούμερα μιλάμε, τα οποία σε καμιά περίπτωση δεν επιβάλουν τον εμβολιασμό, ιδιαιτέρως μαθητών, πόσο μάλλον με εμβόλια που φτιάχνονται με ρυθμούς αστραπής και με αναφορές για παρενέργειες που ακόμα ερευνώνται.

Ας θυμηθούμε τι έλεγαν οι New York Times, για τα τεστ κορωνοϊού και τα αποτελέσματά τους στις ΗΠΑ, που μίλησαν για ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό θετικών αποτελεσμάτων στο 90%, που στην πραγματικότητα ήταν αρνητικό.

photo video screenshot

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί