«Μόλις οι άνθρωποι τα δουν να βγαίνουν στον δρόμο και να σκοτώνουν» – Ο Έλον Μασκ «μαρτύρησε» ξανά – ΒΙΝΤΕΟ

Και δεν είπε μόνο αυτό – Διαβάστε και δείτε μέχρι τέλους…

Σε ένα από τα πολλά μηνύματά του, ο δισεκατομμυριούχος Elon Mask, ο οποίος με τους δορυφόρους του θα δικτυώσει όλον τον πλανήτη με… απρόβλεπτες συνέπειες (ΕΔΩ) αναφέρθηκε στα ρομπότ λέγοντας τα εξής:

«Θα υπάρξει σίγουρα μεγάλη απώλεια θέσεων εργασίας, επειδή αυτό που θα συμβεί είναι πως τα ρομπότ θα είναι ικανά να κάνουν τα πάντα καλύτερα από μας.

Μας αφορά όλους. Περίπου το 12% των θέσεων εργασίας αφορούν τις μεταφορές. Οι μεταφορές θα είναι ένα απ’ τα πρώτα πράγματα που θα γίνουν πλήρως αυτόνομα.

Αλλά όταν λέω πως τα ρομπότ θα είναι ικανά να κάνουν τα πάντα, το εννοώ.

Έρχομαι σε επαφή με την πιο προηγμένη τεχνητή νοημοσύνη και πιστεύω πως οι άνθρωποι θα έπρεπε πράγματι να ανησυχούν γι’ αυτήν.

Συνεχίζω να κρούω τον κώδωνα του κινδύνου, αλλά ξέρετε μέχρι οι άνθρωποι να δουν ρομπότ να βγαίνουν στους δρόμους και να σκοτώνουν ανθρώπους δεν ξέρουν πως να αντιδράσουν επειδή φαντάζει τόσο αιθέρια…

Η τεχνητή νοημοσύνη είναι μια σπάνια περίπτωση όπου πιστεύω πως πρέπει να δράσουμε προληπτικά με κανονισμούς αντί εκ των υστέρων διότι πιστεύω πως μέχρι να δράσουμε απέναντι στην τεχνητή νοημοσύνη με κανονισμούς, θα είναι υπερβολικά αργά… (σ.σ. Ως «λύση», προκειμένου να «χαλιναγωγηθεί» η τεχνητή νοημοσύνη ενδεχομένως παρουσιαστεί μία παγκόσμια ηγεσία, η οποία θα την χειρίζεται).

Η τεχνητή νοημοσύνη είναι ένας θεμελιώδης, υπαρξιακός κίνδυνος για τον ανθρώπινο πολιτισμό και δεν πιστεύω πως οι άνθρωποι το έχουν συνειδητοποιήσει αυτό πλήρως».

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί