Μητσοτάκης/DeepMind: Συνάντηση που φέρνει εξελίξεις στην Ελλάδα – ΒΙΝΤΕΟ

Την ώρα που η προσοχή είναι στραμμένη στον Κασσελάκη!!! Τι έχει γράψει ο Λιακόπουλος...

Για τα… οφέλη που μπορεί να πετύχει η χώρα μας από την χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης συζήτησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε τηλεδιάσκεψη που είχε με τον ιδρυτή και CEO της εταιρείας DeepMind, Ντέμης Χασάμπης, μία από τις κορυφαίες προσωπικότητες διεθνώς στην ανάπτυξη της Τεχνητής Νοημοσύνης, η οποία επιδιώκεται να έρθει για τα καλά στην Ελλάδα!!!

Την αλήθεια για την τεχνητή νοημοσύνη την έχει γράψει μόνο ο Λιακόπουλος (ΕΔΩ)!

Ας δούμε τώρα τι θέλουν να κάνουν, την ώρα που η προσοχή είναι στραμμένη στον Κασσελάκη!!!

Η Google DeepMind, πρώην DeepMind Technologies, είναι ένα βρετανικό ερευνητικό εργαστήριο τεχνητής νοημοσύνης που λειτουργεί ως θυγατρική της Google.

Μεταξύ άλλων, Μητσοτάκης και Χασάμπης, συζήτησαν τις εξελίξεις στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης, και τόνισαν την ανάγκη δημιουργίας ενός πλαισίου δεοντολογίας και ασφάλειας ως προς την χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης, που θα προστατεύει, ισχυρίζονται, τους χρήστες, θα μειώνει τον αντίκτυπο των πιθανών κινδύνων και δεν θα περιορίζει την ανάπτυξη της καινοτομίας και της τεχνολογίας.

Η Ελλάδα σύμφωνα με τον κ. Hassabis μπορεί να εισάγει σε πολλούς τομείς την χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης, όπως στην Οικονομία, την Παιδεία, τον Τουρισμό, τον Πολιτισμό! Η συζήτηση εντάσσεται στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που θα αναλάβει ο Πρωθυπουργός σχετικά με την Τεχνητή Νοημοσύνη εντός και εκτός Ελλάδος.

Σημειώνεται ότι ο CEO της εταιρείας DeepMind τιμήθηκε με το να τον συμπεριλάβει το αμερικανικό περιοδικό ΤΙΜΕ στη λίστα με τους 100 πιο σημαντικούς ανθρώπους της τεχνητής νοημοσύνης για το 2023.

Ο Demis Hassabis γεννήθηκε στο βόρειο Λονδίνο το 1976 από πατέρα Ελληνοκύπριο και μητέρα από την Σιγκαπούρη και είναι ο μεγαλύτερος από τρία αδέλφια.

Αν και δεν μιλάει την ελληνική γλώσσα, έχει εκφράσει την περηφάνια του για τις ελληνικές ρίζες του, μιλώντας σε κυπριακά ΜΜΕ. «Καταλαβαίνω λίγα ελληνικά, επειδή ο παππούς μου ζούσε με την οικογένειά μας για αρκετό καιρό και μιλούσε στα ελληνικά με τον πατέρα μου», έχει δηλώσει παλιότερα.

Όπως παραδέχεται, η εισαγωγή της Τεχνητής Νοημοσύνης στην καθημερινότητα δεν είναι χωρίς ρίσκο. Αυτό ακριβώς τέθηκε στη συζήτηση με τον κ. Μητσοτάκη. Σημειώνει πως ακόμη κινούμαστε σε αχαρτογράφητα νερά σε ό,τι αφορά την επίδραση της Τεχνητής Νοημοσύνης! Παράλληλα ωστόσο, υπογραμμίζει ότι δεν έχουμε πολύ χρόνο για να οργανώσουμε δικλείδες ασφαλείας. Χρειάζονται δοκιμές, έτσι ώστε να έρθει η Τεχνητή Νοημοσύνη το συντομότερο δυνατό!

Ο Χασάμπης δεν θέλει να μιλήσει για κίνδυνο. Δεν θεωρεί ότι είναι πρακτικό να σταματήσουμε τώρα, όπως λέει ο Έλον Μασκ, καθώς θεωρεί ότι «αν προχωρήσουν σωστά, θα είναι η πιο ευεργετική τεχνολογία για την ανθρωπότητα». ΚΑΙ ΑΝ ΟΧΙ;;;

Θυμηθείτε ορισμένα βίντεο του ΕΛ:

photo intime

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί