«ΠΟΛΕΜΟΣ»! Αλλεπάλληλα «χτυπήματα» κατά ενημερωτικών ΜΜΕ! ΑΠΕΚΛΕΙΣΑΝ ακόμα και το Russia Today – Αντέδρασε η Μόσχα

Έχει ξεκινήσει ανελέητο κυνηγητό για όποιους ξεφεύγουν της κεντρικής γραμμής για τον COVID

Χωρίς προειδοποίηση, το YouTube διέγραψε τα κανάλια γερμανικής σύνταξης του ρωσικού ενημερωτικού δικτύου «RT» την Τρίτη το απόγευμα. Όπως αντιλαμβάνεται κάποιος, δεν πρόκειται για ένα μικρό κανάλι ή ένα μπλογκ, αλλά για έγκυρο ενημερωτικό δίκτυο, το οποίο απλά προέβαλε την αντίθετη άποψη!

Γίνεται λόγος για εικαζόμενες “σοβαρές ή επανειλημμένες” παραβιάσεις των κοινοτικών οδηγιών. Αυτό σημαίνει ότι το κανάλι RT DE με 614.000 συνδρομητές και περισσότερα από 547 εκατομμύρια επισκέψεις δεν μπορεί πλέον να παρακολουθηθεί.

Εκπρόσωπος του YouTube επιβεβαίωσε τη διαγραφή, δηλώνοντας:

«Το YouTube έχει σαφείς οδηγίες κοινότητας σχετικά με το τι επιτρέπεται να φιλοξενεί στην πλατφόρμα. Το RT DE έχει λάβει μια προειδοποίηση για την μεταφόρτωση περιεχομένου που παραβιάζει την πολιτική μας σχετικά με την ιατρική παραπληροφόρηση για τον COVID-19. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την άρση τους δικαιώματος δημοσίευσης. Παρότι τα δικαιώματα τέθηκαν σε αναστολή, το κανάλι οι κάτοχοι προσπάθησαν να παρακάμψουν τους περιορισμούς χρησιμοποιώντας ένα διαφορετικό κανάλι, με αποτέλεσμα τα δύο κανάλια να κλείσουν λόγω παραβίασης των Όρων Χρήσης του YouTube».

Το youtube ισχυρίζεται πως τα βίντεο περιείχαν ιατρική παραπληροφόρηση σχετικά με τον COVID-19.

Σημειώνεται πως καις την Ελλάδα στο στόχαστρο έχουν βρεθεί πλατφόρμες βίντεο που φιλοξενούν την διαφορετική ιατρική άποψη! Ποιός κρίνει τι είναι επιστημονικά λάθος και τι σωστό;;; Για να κλείνουν «κολοσσούς» των μέσων ενημέρωσης, μπορεί να φανταστεί κανείς τι θα γίνει σε λίγο με πιο μικρά δημοσιογραφικά ΜΜΕ.

ΡΩΣΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ

Αξιωματούχοι στην Μόσχα εξέδωσαν αυστηρό τελεσίγραφο στη μητρική εταιρεία του YouTube, Google, λέγοντας ότι ο ιστότοπος ροής βίντεο μπορεί να αντιμετωπίσει περιορισμούς μετά τα όσα συνέβησαν.

Στη δήλωση, που κυκλοφόρησε το πρωί της Τετάρτης, ο εθνικός ρυθμιστής μέσων ενημέρωσης της Ρωσίας, η Roskomnadzor, είπε ότι «απαιτεί την άρση όλων των περιορισμών από τα κανάλια YouTube RT DE και Der Fehlende Part (DFP), που διοικούνται από το πρακτορείο ειδήσεων RT, το συντομότερον δυνατόν.”

Σύμφωνα με τις αρχές, η παράλειψή του θα αποτελούσε παραβίαση της ρωσικής νομοθεσίας.

“Σε περίπτωση που ο κάτοχος της πλατφόρμας δεν συμμορφωθεί με την προειδοποίηση, η νομοθεσία μας επιτρέπει να λάβουμε μέτρα, συμπεριλαμβανομένου του αποκλειστικού ή μερικού αποκλεισμού της πρόσβασης σε αυτήν”, πρόσθεσε η Roskomnadzor.

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί