Δύο χρόνια μετά τις απαγορεύσεις των Sputnik και Russia Today, η Ευρωπαϊκή Ένωση προχωρά σε νέο μπλόκο ρωσικών δικτύων, σε ακόμα μία επίδειξη δύναμης σε ό,τι αφορά τον έλεγχο των ΜΜΕ.
Το Συμβούλιο της ΕΕ ανακοίνωσε σήμερα ότι αποφάσισε να απαγορεύσει τις ραδιοτηλεοπτικές δραστηριότητες στην ΕΕ τεσσάρων ακόμη συνδεδεμένων με τη Ρωσία μέσων μαζικής ενημέρωσης.
Ανάμεσά τους συμπεριλαμβάνεται και το μεγαλύτερο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων.
«Το Συμβούλιο αποφάσισε να αναστείλει τις ραδιοτηλεοπτικές δραστηριότητες στην Ευρωπαϊκή Ένωση τεσσάρων πρόσθετων μέσων ενημέρωσης που διαδίδουν και υποστηρίζουν τη ρωσική προπαγάνδα και τον επιθετικό πόλεμο κατά της Ουκρανίας: Voice of Europe, RIA Novosti, Izvestia και Rossiyskaya Gazeta.
Αυτά τα μέσα ενημέρωσης βρίσκονται υπό τον μόνιμο άμεσο ή έμμεσο έλεγχο της ηγεσίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας και υπήρξαν ουσιαστικά και καθοριστικά για την προώθηση και την υποστήριξη του επιθετικού πολέμου της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας και για την αποσταθεροποίηση των γειτονικών της χωρών», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Συμβουλίου της ΕΕ.
Σημειώνεται, επίσης, ότι σύμφωνα με τον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων, τα μέτρα που συμφωνήθηκαν σήμερα δεν θα εμποδίσουν αυτά τα τέσσερα μέσα ενημέρωσης και το προσωπικό τους να ασκούν δραστηριότητες στην ΕΕ εκτός των ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών, π.χ. έρευνα και συνεντεύξεις.
We welcome the @EUCouncil decision to suspend the broadcasting activities of four media outlets dedicated to supporting and justifying Russia's war of aggression against Ukraine ↓
— European Commission (@EU_Commission) May 17, 2024
▪️ Voice of Europe
▪️ RIA Novosti
▪️ Izvestia
▪️ Rossiyskaya Gazeta
Με πληροφορίες από απεμπε – freepik photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ο ΥΠΕΞ του Ιράν λέει ότι λαμβάνει “μέσω φίλων” μηνύματα από τον Αμερικανό ειδικό απεσταλμένο Στιβ Γουίτκοφ
- Τηλεκπαίδευση στα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά λόγω της κακοκαιρίας
- Δίωξη για ανθρωποκτονία εις βάρος της 77χρονης για τον θάνατο του 82χρονου συζύγου της στα Κουφάλια
- Ο e-ΕΦΚΑ παρουσίασε το νέο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα – Ψηφιακή αναβάθμιση για πολίτες και επιχειρήσεις
- Έκτακτη τηλεδιάσκεψη για την Ενέργεια – Ισχυρή σύσταση στα κράτη-μέλη για το Σχέδιο Δέκα Σημείων
- Το Ιράν έχει τη βούληση να βάλει τέλος στον πόλεμο αλλά ζητά εγγυήσεις, σύμφωνα με τον Πεζεσκιάν
- Δεν είναι… νυχτερινό κλαμπ, αλλά αυτοκινητόδρομος στην Κίνα, Vid
- Οι ΗΠΑ εμπρός σε ένα μεγάλο δίλημμα – Τι θα πράξουν;
- Ανοιχτά τα σχολεία στην Αττική αύριο, κλειστά τα νυχτερινά – Ισχυρές συστάσεις
- Χρ. Κέλλας: Είμαστε διατεθειμένοι να λάβουμε κάθε απαραίτητο μέτρο για τη στήριξη των αγροτών









