Την σχετική ανακοίνωση έκανε με επιστολή του προς τους κυβερνήτες των περιφερειών ο υπουργός Τηλεπικοινωνιών Μαξούτ Σαντάγεφ.
Την εντολή για την δημιουργία ενός τέτοιου συστήματος παρακολούθησης είχε δώσει στο υπουργείο Τηλεπικοινωνιών στα τέλη Μαρτίου ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν.
Σύμφωνα με το νέο σύστημα, οι πολίτες θα ενημερώνονται με σχετικό μήνυμα για την επαφή που είχαν με κάποιο άτομο που νόσησε από τον κορονοϊό, το οποίο θα τους επισημαίνει ότι θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα. Παράλληλα τα στοιχεία αυτά θα στέλνονται στα κατά τόπους περιφερειακά επιχειρησιακά κέντρα της χώρας για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.
Ο υπουργός Τηλεπικοινωνιών Μαξούτ Σαντάγεφ, δήλωσε ότι το σύστημα αυτό βρίσκεται ήδη σε ειδική ενότητα στον ιστότοπο του υπουργείου. Με την επιστολή του ο υπουργός ζητά να ενημερωθεί για τους αρμοδίους που θα αναλάβουν στην περιφέρεια να εισάγουν στο σύστημα στοιχεία που αφορούν τους πολίτες.
Τα στοιχεία που θα εισάγονται στο σύστημα είναι οι αριθμοί των κινητών τηλεφώνων των πολιτών που έχουν νοσήσει από τον κορονοϊό, όχι όμως το όνομα, το πατρώνυμο και το επίθετό τους, ούτε η διεύθυνση διαμονής τους.
Θα εισάγεται όμως στο σύστημα η ημερομηνία εισαγωγής τους στο νοσοκομείο για νοσηλεία καθώς και οι αριθμός κινητών τηλεφώνων των πολιτών που βρίσκονται σε καραντίνα, όπως και η ημερομηνία έναρξης της καραντίνας.
Πρόσφατα ο εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είχε δηλώσει ότι το εν λόγω σύστημα παρακολούθησης δεν παραβιάζει τα δικαιώματα των Ρώσων πολιτών.
(φωτο:pexels)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τότε ξεκινά στο Πακιστάν ο πρώτος γύρος των διαπραγματεύσεων ΗΠΑ-Ιράν
- Επανέρχονται τα δρομολόγια του Προαστιακού τις καθημερινές στο τμήμα αεροδρόμιο – Άνω Λιόσια – αεροδρόμιο
- 5 τρόποι για να καταλάβετε αν ένα αυγό είναι χαλασμένο
- Στον απόηχο του ρωσικού ισχυρισμού – Τι θα γινόταν αν η ΕΕ αποκτούσε πυρηνικά όπλα;
- Νομικός γρίφος η υπηκοότητα ενός μωρού: Γεννήθηκε σε πτήση από Τζαμάικα προς Ν. Υόρκη!
- Νετανιάχου: «Είμαστε έτοιμοι να επιστρέψουμε στη μάχη ανά πάσα στιγμή, εφόσον κριθεί απαραίτητο»
- Η Ουγγαρία θα αγοράσει έως και 10 μικρούς αρθρωτούς αντιδραστήρες από τις ΗΠΑ
- “Τίποτα δεν έχει τελειώσει” μετά την εκεχειρία με το Ιράν, εκτιμά ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών
- Πήγε για ψάρεμα πρώτη φορά – Τι “έπιασε”;; (ΒΙΝΤΕΟ)
- Δυναμικές κινητοποιήσεις για 2η μέρα στην Ιρλανδία για τις υψηλές τιμές των καυσίμων, Vid









