• Αρχική
  • Άρθρα
  • HOAX ΒΙΝΤΕΟ για να βγάλει τον Σόρος «λάδι» σε σχέση με την εξέγερση των μπαχαλάκηδων στις ΗΠΑ

HOAX ΒΙΝΤΕΟ για να βγάλει τον Σόρος «λάδι» σε σχέση με την εξέγερση των μπαχαλάκηδων στις ΗΠΑ

Μεγάλη προσοχή!

Ένα βίντεο, το οποίο κυκλοφορεί ξανά στα social media (άγνωστο πότε τραβήχτηκε, στο youtube είναι ανεβασμένο από το 2017) δείχνει έναν τύπο να ισχυρίζεται πως ο Τζορτζ Σόρος έχει συναντηθεί μαζί του, έχουν δειπνήσει και του προτάθηκε να συγκεντρώσει και άλλους, προκειμένου να διαδηλώσουν, έναντι αμοιβής, κατά των αντιπάλων του παγκοσμιοποιητή και των «συντρόφων» του.

Μάλιστα αναφέρει πως «όσους περισσότερους μαζέψεις, τόσο περισσότερο πληρώνεσαι».

Το συγκεκριμένο βίντεο είναι δίχως αμφιβολία ψευδής είδηση ή hoax (πραγματικό όχι σαν τα άλλα που σκοπίμως μπαίνουν σε συγκεκριμένα άρθρα, ιδιαιτέρως σε αυτά που αφορούν τον Bill Gates ή τον Σόρος), καθώς αποκλείεται ο Τζορτζ Σόρος να συναντήθηκε, έτσι απλά, με τον συγκεκριμένο, ειδικά, άνθρωπο.

Ωστόσο, θα μπορούσε να αποτελεί ένα «κατασκευασμένο» hoax!

Τα σημαίνει αυτό;

Υπάρχουν δύο ειδών hoax:

  • Τα πραγματικά (λάθη γίνονται)
  • Τα «κατασκευασμένα»

Στα «κατασκευασμένα» Hoax δημιουργείται μια ψευδής είδηση, την οποία υιοθετούν, σκοπίμως ή λόγω απειρίας, ορισμένες ιστοσελίδες και στόχο έχει να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα-εγκυρότητα σε σχέση με ένα πολύ σημαντικό αληθές θέμα.

Σε αυτή την κατεύθυνση:

  • Είτε το σημαντικό αρχικό θέμα, το «κλέβουν» άλλα ΜΜΕ, ιστοσελίδες αμφιβόλου εγκυρότητας κτλ., αλλάζουν λίγο τον τίτλο ή το περιεχόμενο, προκειμένου να βγει ψευδής είδηση και να συμπαρασύρει και το αληθές άρθρο ως Hoax.
  • Είτε δημιουργείται εκ του μηδενός μία ψεύτικη είδηση, σχετική με ένα σημαντικό αληθές θέμα, η οποία υιοθετείται συνειδητά ή ανεπίγνωστα από ΜΜΕ ή ιστοσελίδες και έτσι η αλήθεια αναφορικά με ένα πρόσωπο ή ένα γεγονός πλασάρεται στην κοινή γνώμη ως ψέμα, το οποίο υιοθέτησαν γραφικά κανάλια, σάιτ κοκ. Κατά αυτόν τον τρόπο το αληθινό γεγονός γελοιοποιείται…

Δεν αποκλείεται λοιπόν, την ώρα που αυξάνονται οι φωνές, οι οποίες προειδοποιούν πως ο Τζορτζ Σόρος «υποκινεί τις διαδηλώσεις στις ΗΠΑ» (δείτε ΕΔΩ, ΕΔΩ και ΕΔΩ), το παραπάνω βίντεο με τον δήθεν συνομιλητή του Σόρος, να επανέρχεται στην δημοσιότητα με σκοπό να παρουσιαστεί ως fake news και εν συνεχεία να προωθηθεί η προπαγάνδα ότι «άδικα τον κατηγορούν».