“Ο Soros υποκινεί τις διαδηλώσεις στις ΗΠΑ”, λένε κύκλοι στη χώρα

Aυξάνεται ο αριθμός όσων κατηγορούν τον δισεκατομμυριούχο George Soros ως τον υποκινητή των διαδηλώσεων. Οι συνωμοσιολόγοι τού αποδίδουν έναν σκιώδη ρόλο, σε επανάληψη παλαιότερων θεωριών συνωμοσίας σχετικά με τις δράσεις του. Την ίδια στιγμή, οι αρχές στη Μινεσότα δηλώνουν πως τις βίαιες διαδηλώσεις προκαλούν οργανωμένες ομάδες εκτός της συγκεκριμένης πολιτείας. Σημαντικά γεγονότα -Ο κυβερνήτης της […]

Aυξάνεται ο αριθμός όσων κατηγορούν τον δισεκατομμυριούχο George Soros ως τον υποκινητή των διαδηλώσεων. Οι συνωμοσιολόγοι τού αποδίδουν έναν σκιώδη ρόλο, σε επανάληψη παλαιότερων θεωριών συνωμοσίας σχετικά με τις δράσεις του. Την ίδια στιγμή, οι αρχές στη Μινεσότα δηλώνουν πως τις βίαιες διαδηλώσεις προκαλούν οργανωμένες ομάδες εκτός της συγκεκριμένης πολιτείας.

Σημαντικά γεγονότα

-Ο κυβερνήτης της Μινεσότα, Tim Walz, μαζί με τον δήμαρχο της Μινεάπολις και άλλους αξιωματούχους της τοπικής αυτοδιοίκησης επιβεβαίωσαν το Σάββατο πως ομάδες που δεν προέρχονται από τη συγκεκριμένη πολιτεία έχουν παρεισφρήσει στους διαδηλωτές υποδαυλίζοντας την ένταση και τις συγκρούσεις.

-Οι αρχές, επίσης, ανέφεραν ότι παρακολουθούν τη διαδικτυακή δράση ανθρώπων υπόπτων για υποκίνηση βίας, ακόμη και ακροδεξιών που προσπαθούν να υποκινήσουν τις συγκρούσεις και το πλιάτσικο στη Μινεάπολις.

-Ωστόσο, πολλοί ακροδεξιοί συνωμοσιολόγοι έχουν εντείνει τις προσπάθειές τους να επαναφέρουν μια ήδη γνωστή θεωρία συνωμοσίας με πρωταγωνιστή τον δισεκατομμυριούχο George Soros. Ο Soros, που έχει υποστηρίξει οικονομικά πολλές προοδευτικές οργανώσεις, κατηγορείται από τους συνωμοσιολόγους πως είναι ο ιθύνων νους των επεισοδίων.

-Ο γνωστός δισεκατομμυριούχος έχει δωρίσει δισεκατομμύρια στο Open Society Foundations, το οποίο χρηματοδοτεί πρότζεκτ σε όλον τον κόσμο με σκοπό την προώθηση της δημοκρατίας, ενώ στην Αμερική έχει υποστηρίξει διάφορα προοδευτικά κινήματα και οργανώσεις όπως το Planned Parenthood και το Black Lives Matter, των οποίων τα μέλη συχνά συμμετέχουν σε διαδηλώσεις.

-Ο ακροδεξιός Bill Mitchell, για παράδειγμα, αποκάλεσε τους διαδηλωτές “αντιφασίστες και πληρωμένους από τον Soros κακοποιούς“, παρακινώντας τις αρχές να συλλάβουν τον δισεκατομυριούχο. “ΠΑΡΑΚΑΛΩ συλλάβετε τον George Soros“, είχε γράψει σε μια πρόσφατη ανάρτησή του.

-Ο Chuck Woolery, γνωστός στην Αμερική από την τηλεόραση και συχνός θιασώτης συντηρητικών απόψεων, με αναρτήσεις του υποστήριξε πως ο Soros είναι η πηγή της κοινωνικής αναταραχής και, μάλιστα, πως έχει χρηματοδοτήσει “τη βίαιη αναρχία σε πολλές αμερικανικές πόλεις”.

-Η αμφιλεγόμενη πολιτική ακτιβίστρια, Candace Owens, μια Αφροαμερικανίδα οπαδός του Trump, που έχει εναντιωθεί σε κινήματα όπως το Black Lives Matter, συνέδεσε την κοινωνική αναταραχή με αντιφασίστες διαδηλωτές, χωρίς να παρουσιάσει κάποιο αποδεικτικό στοιχείο. “Όπως έκανε με το αντιφασιστικό κίνημα, ο Δημοκράτης George Soros έχει αυτούς τους κακοποιούς στη μισθοδοσία“, έγραψε πρόσφατα.

-Η DeAnna Lorraine, Ρεπουμπλικανή που είχε θέσει υποψηφιότητα ενάντια στη Nancy Pelosi, επίσης στοχοποίησε τον Soros αποκαλώντας τον “μοχθηρό τύραννο“.

Τι λέει ο Trump

Παρόλο που δεν έχει κατονομάσει τον Soros, ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει δηλώσει πως οι διαδηλωτές ανήκουν στον αντιφασιστικό και ακροαριστερό χώρο. Σε μήνυμά του στο Twitter, υποστηρίζει πως η πλειονότητα των διαδηλωτών δεν προέρχεται από τη Μινεάπολις και πως στόχος τους είναι να απειλήσουν τις επιχειρήσεις και τις ζωές των φιλήσυχων κατοίκων της πόλης.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1266800113260703744Με πληροφορίες από capital – Forbes / photo: video screenshot

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί