• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ψηφιακό πορτοφόλι αντί μετρητών! Παγκόσμιο «τσουνάμι» από Ασία, ήδη πληρωμές με τσιπάκι στην ΕΕ, vid

Ψηφιακό πορτοφόλι αντί μετρητών! Παγκόσμιο «τσουνάμι» από Ασία, ήδη πληρωμές με τσιπάκι στην ΕΕ, vid

Ραγδαίες εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα…

Ο Zhou Xiaochuan, αντιπρόεδρος του Boao Forum for Asia (BFA) και πρώην κυβερνήτης της κεντρικής τράπεζας της Κίνας, σε σεμινάριο του ετήσιου BFA συνέδριο που άνοιξε την Κυριακή, δήλωσε πως το ψηφιακό γουάν (renminbi) ξεκινά με στόχο την δημιουργία ενός πιο βολικού συστήματος πληρωμών και όχι για να κυριαρχήσει το κινεζικό νόμισμα έναντι των άλλων στον πλανήτη.

Μένει να ακολουθήσουν και οι άλλες χώρες, προκειμένου να περάσουμε υποχρεωτικά στην ψηφιακή εποχή πληρωμών, η οποία, καθώς η τεχνολογία προχωράει, δεν αποκλείεται στο τέλος να γίνει παντού μέσω εμφυτευμάτων.

Άλλωστε αυτό συμβαίνει ήδη στην Γερμανία, πρώτη δύναμη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως αποκλειστικά το el.gr σας έχει ενημερώσει (ΕΔΩ).

Ο Xiaochuan δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Η Κίνα είναι μία τεράστια λιανική αγορά 1,4 δις ανθρώπων. Όλοι μας ελπίζουμε να δούμε ένα σύστημα πληρωμών, πιο αξιόπιστο εύχρηστο αλλά και φθηνότερο.

Στο παρελθόν, όταν οι καταναλωτές ήθελαν να κάνουν μία πληρωμή, έπρεπε να βγάλουν τα χρήματά τους από το πορτοφόλι τους.

Τώρα, το πορτοφόλι έχει γίνει ψηφιακό και η ζωή μας έχει καταστεί ψηφιακή. Τα ψηφιακά πορτοφόλια, πλέον μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ιντερνετικά τερματικά

Ειδικότερα, πολύς κόσμος ήδη τα χρησιμοποιεί μέσω των smart phones. Υπάρχει ένα ψηφιακό πορτοφόλι μέσα στο smart phone, ένα ψηφιακό τερματικό.

Οι άνθρωποι μπορούν να κάνουν τις πληρωμές τους, μέσω των ψηφιακών τους πορτοφολιών.

Και όλοι αναρωτιούνται, τι βγαίνει από τα ψηφιακά πορτοφόλια τους, όταν πραγματοποιούν μία πληρωμή;

Πρόκειται για χαρτονομίσματα, ή για κέρματα;

Στην πραγματικότητα, δεν πρόκειται για τίποτα από αυτά τα δύο. Λοιπόν, πώς ονομάζονται; Ονομάζονται: ψηφιακό νόμισμα».

Δείτε τι δήλωσε: