• Αρχική
  • Άρθρα
  • Μέτρα «σκληρής» δικτατορίας στην Κύπρο – Επεκτείνονται και στην Ελλάδα (ΒΙΝΤΕΟ)

Μέτρα «σκληρής» δικτατορίας στην Κύπρο – Επεκτείνονται και στην Ελλάδα (ΒΙΝΤΕΟ)

Ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις.

Την ώρα που η Κύπρος μετρά 7 νεκρούς από τον κορωνοϊό, οι κυβερνώντες λαμβάνουν αυστηρότατα μέτρα, προκειμένου να σταματήσουν την εξάπλωση του ιού.

Μετά τα βραχιολάκια με τσιπ στο χέρι (ΕΔΩ), πλέον στην Μεγαλόνησο ισχύει κατ’ εξαίρεση διακίνηση μόνο μια φορά την ημέρα με την αποστολή sms, χρήση εντύπου μόνο για άτομα άνω των 65, αλλά και αύξηση της ποινής για παράβαση των μέτρων σε €300 αποφάσισαν οι Αρχές στην Κύπρο.

Παράλληλα, υπάρχει απαγόρευση συνάξεων σε οικίες εκτός από όσους διαμένουν σε αυτές, καθώς και καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας από 21:00 μέχρι τις 06:00 το επόμενο πρωί.

Επιτρέπεται να κυκλοφορούν οι εργαζόμενοι που κατέχουν το ειδικό έντυπο και όσοι χρειάζονται νοσοκομείο.

Παρότι ο ιός προσβάλλει πράγματι ανθρώπους, τα μέτρα της Κύπρου κρίνονται από πολλούς υπερβολικά.

Στην Ελλάδα εφαρμόζονται σταδιακά σε ορισμένες περιοχές, αλλά δεν αποκλείεται να ζήσουμε και εμείς μέρες, τις οποίες ελάχιστοι φαντάζονταν.

Πριν από λίγο, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε νέα μέτρα  κατά την σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό.

Ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι τίθεται σε καραντίνα 14 ημερών ο δήμος Μεσοποταμίας Καστοριάς, ενώ ανακοίνωσε:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας στους Δήμους Καστοριάς, Ορεστίδος, Νεστορίου Ξάνθης και Μύκης από τις 8 το βράδυ έως τις 8 το επόμενο πρωί.
  • Αναστέλλεται η δυνατότητα κατ’ εξαίρεση μετακίνησης. Η παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που είναι σε ανάγκη μόνο από δήμους.
  • Ιδιοκτήτες κατοικιδίων μόνο 15 λεπτά γύρω από το σπίτι.
  • Σούπερ μάρκετ ένας πελάτης ανά 20 τετραγωνικά.

ΦΩΤΟ eurokinissi