• Αρχική
  • Άρθρα
  • Πρόβα «Αποκάλυψης» στην Κύπρο – Με το τσιπ στο χέρι τους (ΒΙΝΤΕΟ)

Πρόβα «Αποκάλυψης» στην Κύπρο – Με το τσιπ στο χέρι τους (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι Ινδοί έδειξαν τον δρόμο...

Στην Ινδία είδατε από το el.gr, πως «σφραγίζουν» στο χέρι, όσους έχουν κορωνοϊό και μένουν σε καραντίνα στο σπίτι (ΕΔΩ).

Στην Κύπρο, ο υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, έκανε λόγο για βραχιολάκι, όπως αυτά που έχουν οι φυλακισμένοι!!!

Συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια διάσκεψης Τύπου, ο Κύπριος υπουργός ανακοίνωσε τα νέα μέτρα που αποφάσισε η Κυβέρνηση σχετικά με την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, τα οποία θα δείτε, αναλυτικά, στο τέλος του άρθρου.

Ένα από αυτά είναι το εξής:

«Προς περιορισμό της διακίνησης των όσων έχουν διακριβωθεί ως θετικοί στον κορωνοϊό και βρίσκονται σε αυτοπεριορισμό, το Υπουργείο Υγείας μελετά τον τρόπο έτσι ώστε να επιβάλλεται ηλεκτρονική κατ’ οίκον επιτήρηση.

Ερωτηθείς, αργότερα για το πώς θα επιτυγχάνεται η επιτήρηση-παρακολούθηση, ο υπουργός Υγείας της Κύπρου απάντησε, δείχνοντας χαρακτηριστικά τον καρπό του χεριού του, πως αυτό θα επιτυγχάνεται με βραχιολάκι (έχει εμφυτευμένο μικροτσίπ) όπως αυτό για τους φυλακισμένους. Λογικά θα μπορεί να μπαίνει και στο πόδι.

Αναλυτικά τα μέτρα που αποφασίστηκαν για την Κύπρο:

Όπως ανακοίνωσε ο Κύπριος υπουργός υγείας Κ. Ιωάννου από αύριο στις 6 το πρωί:

1. Απαγορεύεται η σύναξη προσώπων στην όποια οικία πέραν των μόνιμα διαμενόντων προσώπων.

2. Απαγορεύεται η όποια μετακίνηση προσώπων από τις 9.00 μ.μ. μέχρι τις 06.00 π.μ., πλην όσων κατέχουν το έντυπο Βεβαίωσης Κυκλοφορίας Εργαζομένου.

3. Η χρήση της κατ’ εξαίρεση μετακίνησης του όποιου προσώπου, περιορίζεται σε μια μόνο φορά την ημέρα, με εξασφάλιση άδειας μέσω της αποστολής μηνύματος SMS. Έγγραφη δήλωση κατ’ εξαίρεση μετακίνησης πολιτών, θα χρησιμοποιείται μόνο από πρόσωπα άνω των 65 ετών.

Οι ακόλουθες επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου θα παραμένουν κλειστές κάθε Κυριακή:

1. Όλες οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου τροφίμων και ποτών (π.χ. υπεραγορές, παντοπωλεία, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, αρτοποιεία, ζαχαροπλαστεία, μανάβικα, κάβες).

Νοείται ότι της απαγόρευσης εξαιρούνται τα περίπτερα, νοουμένου ότι δεν θα εμπορεύονται προϊόντα επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου.

Από αύριο Τρίτη στις 6 το πρωί αναστέλλεται επίσης η λειτουργία των πιο κάτω:

1. Τουριστικών και ταξιδιωτικών γραφείων.

2. Υπηρεσίες εξυπηρέτησης αεροσκαφών, εξαιρουμένου αυτών που αφορούν την εξυπηρέτηση των πτήσεων που κατ’ εξαίρεση εγκρίνονται από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων καθώς και των πτήσεων που αφορούν την μεταφορά εμπορευμάτων (cargo flights).

3. Ο αριθμός προσώπων, συμπεριλαμβανομένου του οδηγού, κατά τη διάρκεια μετακινήσεων με ταξί, ιδιωτικά ή/και άλλα οχήματα δεν θα υπερβαίνει τα τρία άτομα.

Οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων να οφείλουν να προβούν σε όλες τις αναγκαίες σηματοδοτήσεις, έτσι ώστε να υπάρχει 2 μέτρα απόσταση από τους πολίτες τόσο εντός όσο και εκτός της επιχείρησης (δηλαδή εντός των καταστημάτων/επιχειρήσεων και στις ουρές αναμονής εκτός των καταστημάτων/επιχειρήσεων).

Επιπλέον, οι πολίτες όταν προσεγγίζουν χώρο που έχει πρόσβαση το δημόσιο, θα πρέπει να μεριμνούν όπως τηρούν απόσταση 2 μέτρων από άλλους συμπολίτες τους.

Πέραν του διατάγματος και των όσων προανέφερε έχουν αποφασιστεί από την διυπουργική επιτροπή τα ακόλουθα μέτρα:

1. Αύξηση της ποινής του εξώδικου από 150 σε 300 ευρώ.

2. Κάθετη αύξηση ελέγχων στα οδοφράγματα.

3. Αξιοποίηση των παρατηρητών της γειτονιάς (πολίτες που παρατηρούν τη γειτονιά και ενημερώνουν την αστυνομία, «ρουφιάνοι» δηλαδή;).

4. Θα γίνουν συστάσεις προς τις εμπορικές τράπεζες για έκδοση πιστωτικών καρτών στους δικαιούχους με βάση τις καταθέσεις τους και τρόποι προστασίας των πελατών που προβαίνουν σε αναλήψεις μετρητών από αυτόματες ταμειακές μηχανές.

5. Προς περιορισμό της διακίνησης των όσων έχουν διακριβωθεί ως θετικοί στον κορωνοϊό και βρίσκονται σε αυτοπεριορισμό, το Υπουργείο Υγείας μελετά τον τρόπο έτσι ώστε να επιβάλλεται ηλεκτρονική κατ’ οίκον επιτήρηση (βραχιολάκι όπως αυτό για τους φυλακισμένους).

ΦΩΤΟ eurokinissi