Η ομάδα BRICS των αναδυόμενων οικονομιών σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα σύστημα πληρωμών που θα βασίζεται σε ψηφιακές τεχνολογίες, δήλωσε στο TASS ο Γιούρι Ουσάκοφ, ανώτερος σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν!
Ανοίγει, ως εκ τούτου, ο δρόμος για την προώθηση του λεγόμενου ψηφιακού συστήματος ταυτοποίησης και συναλλαγών (το λεγόμενο ψηφιακό χάραγμα) και στην Ρωσία και τους συμμάχους της!
Σύμφωνα με τον Ushakov, το σύστημα θα ήταν «εκτός της πολιτικής» και δεν θα εξαρτιόταν από τις εθνικές ατζέντες ή τα νομίσματα των χωρών σε όλο τον κόσμο.
«Πιστεύουμε ότι ένας σημαντικός στόχος για το μέλλον είναι η δημιουργία στο πλαίσιο των BRICS ενός ανεξάρτητου συστήματος πληρωμών διακανονισμού που θα βασίζεται στις πιο σύγχρονες τεχνολογίες, όπως τα ψηφιακά νομίσματα και το blockchain», δήλωσε ο Ushakov. «Θα ήταν άνετο για κάθε κράτος, άτομο και επιχείρηση και δεν θα απαιτούσε σημαντικό κόστος». Ο βοηθός του προέδρου δεν διευκρίνισε τις λεπτομέρειες ή το χρονοδιάγραμμα για την ανάπτυξη του νέου συστήματος.
Ο Ushakov σημείωσε ότι οι BRICS σκοπεύουν να επικεντρωθούν το 2024 στην αύξηση του ρόλου τους στα διεθνή νομισματικά και χρηματοπιστωτικά συστήματα. Η Ρωσία κατέχει αυτήν την περίοδο την εκ περιτροπής προεδρία του ομίλου και η Μόσχα έχει επανειλημμένα τονίσει ότι προτεραιότητά της είναι να αυξήσει τις πληρωμές σε εθνικά νομίσματα εντός του μπλοκ.
«Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την ανάπτυξη του Contingent Reserve Arrangement (CRA), κυρίως όσον αφορά τη χρήση νομισμάτων εναλλακτικών του δολαρίου ΗΠΑ», δήλωσε ο Ushakov. Το BRICS CRA είναι ουσιαστικά ένα κοινό αποθεματικό νομισμάτων που διατίθεται στα μέλη σε περίπτωση κρίσης ρευστότητας, σχεδιασμένο να τους παρέχει τα μέσα για ομαλή διαπραγμάτευση ακόμη και υπό έντονες πιέσεις, όπως διεθνείς κυρώσεις.
Οι BRICS, οι οποίοι προηγουμένως αποτελούσαν την Βραζιλία, τη Ρωσία, την Ινδία, την Κίνα και την Νότια Αφρική, γνώρισαν σημαντική επέκταση φέτος όταν προσχώρησαν σε αυτούς η Σαουδική Αραβία, το Ιράν, η Αιθιοπία, η Αίγυπτος και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα τον Ιανουάριο. Ο εν λόγω Οργανισμός λοιπόν θα εξαπλώσει το «ψηφιακό σύστημα ταυτοποίησης και πληρωμών» στους εχθρούς της Δύσης, η Δύση θα εφαρμόζει το δικό της και ως εκ τούτου όλος ο πλανήτης θα οδηγηθεί πιθανώς στο χάραγμα!
Δείτε τώρα στο παρακάτω βίντεο, πως θα γίνονται τα ψώνια σε αυτό που ετοιμάζεται!!! Φυσικά από την Σιγκαπούρη!!! Στο βίντεο θα δείτε ένα κατάστημα χωρίς υπαλλήλους που πληρώνεις με το κινητό! Αργότερα, όλα θα πληρώνονται με το «ψηφιακό χάραγμα»:
photo ΑΠΕ–ΜΠΕ/EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Εντυπωσιακές εικόνες: Το ηφαίστειο Κιλαουέα της Χαβάης εκτοξεύει λάβα σε νέα έκρηξη
- Επικό ΒΙΝΤΕΟ ΑΙ με τον «ναρκομανή» Ζελένσκι στις ΗΠΑ που έχει γονατίσει το διαδίκτυο
- Hellenic Train: Ακινητοποιήθηκε η αμαξοστοιχία 310 Κιάτο – Αίγιο: Λεωφορείο παρέλαβε τους επιβάτες
- Το μυστηριώδες βουητό που «δεν θα έπρεπε να υπάρχει» σε πόλη των ΗΠΑ
- Νετανιάχου: «Το πέρασμα της Ράφα θα παραμείνει κλειστό μέχρι νεωτέρας»
- «Φρικιαστικό και ακαλαίσθητο»: Αντιδράσεις για το κτίριο που είναι αφιερωμένο στον Ομπάμα, vid
- ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης, όσο και αν επιχειρεί επικοινωνιακά να παρουσιάσει ότι η κυβέρνησή του είναι «δίπλα στον πολίτη», αποτυγχάνει παταγωδώς
- Σοκ στην Κίνα: Γυναίκα ξύπνησε από κώμα και αποκάλυψε ότι ο φίλος της…την κακοποιούσε!
- Αστυνομικός αρπάζει σημαία του Ηνωμένου Βασιλείου από διαδηλώτρια, vid
- Απατεώνες βγάζουν περιουσία πουλώντας θαυματουργές προσευχές που δημιουργούνται από ΑΙ!