Μία μέρα πριν, ο Πρόεδρος της χώρας, Nayib Bukele, αποκάλυψε πως η χώρα διαθέτει 400 Bitcoins και τόνισε πως θα συνεχίζει να αγοράζει και άλλα Bitcoins στο άμεσο μέλλον.
Η ανακοίνωσε οδήγησε σε μία άνοδο της τάξης του 1.49% το Bitcoin, το οποίο σήμερα βρίσκεται πάνω από τα $52.000, ενώ αναλυτές του Reuters θεωρούν πως θα φτάσει τα $56.000.
Το σχέδιο του νεαρού Προέδρου εκτιμάται πως θα εξοικονομήσει $400 εκατομμύρια το χρόνο στους πολίτες της χώρας, χρήματα τα οποία χρεώνονται ως προμήθεια των μεταφορών που πραγματοποιούν οι οικονομικοί μετανάστες του Ελ Σαλβαδόρ, κυρίως από τις ΗΠΑ. Μόνο πέρυσι, οι προμήθειες ανήλθαν στα $6 δισεκατομμύρια, το 23% του ΑΕΠ του Ελ Σαλβαδόρ.
Θα είναι καλό για εμάς. Έχουμε οικογένεια στις ΗΠΑ και θα μπορούν να στέλνουν χρήματα χωρίς κόστος, ενώ οι τράπεζες μας χρεώνουν τις μεταφορές από τις ΗΠΑ. – Reina Isabel Aguilar, ιδιοκτήτρια καταστήματος
Ωστόσο έκδηλη είναι και η ανησυχία πολλών πολιτών για το πείραμα της κυβέρνησης, κυρίως λόγω της αστάθειας των κρυπτονομισμάτων. Ταυτόχρονα, μετά την υιοθέτηση του Bitcoin, υπό πίεση βρίσκεται και η χρηματοπιστωτική ικανότητα του Ελ Σαλβαδόρ, το οποίο βρίσκεται στη διαδικασία αναζήτησης κεφαλαίων ύψους $1 δισεκατομμυρίων από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
(cna. gr / photo: pexels)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τραγωδία στον ΗΣΑΠ: Νεκρός ανασύρθηκε ο άνδρας που έπεσε στις ράγες στα Κάτω Πατήσια
- Θεσσαλονίκη: Καλάντα από … ρομπότ στην παιδοχειρουργική κλινική του Γ. Γεννηματάς
- Παραμονή Χριστουγέννων με «Νύχτα των Ευχών» στην πλατεία Κοτζιά
- Εκεί στα κράτη του Βορρά κινδυνεύει να συμβεί κάτι πολύ άσχημο
- Σοκ στην Ιταλία: Μέλη συμμορίας ανάγκασαν 15χρονο να γδυθεί και να κάνει ανάληψη από ΑΤΜ
- Υπόθεση Πελικό και στη Βρετανία: 49χρονος νάρκωνε και βίαζε επί χρόνια τη σύζυγό του, μαζί με πέντε συνεργούς
- Το μήνυμα του Νετανιάχου μετά την τριμερή συνάντηση Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ
- Σε λειτουργία από την Τρίτη η ψηφιακή εφαρμογή του ΟΠΕΚΕΠΕ για αγροτεμάχια χωρίς ΚΑΕΚ
- Πέθανε ο Chris Rea σε ηλικία 74 ετών – Ήταν ο τραγουδιστής του «Driving Home for Christmas» (upd)
- Κ. Μητσοτάκης: Τι δήλωσε μετά την τριμερή συνάντηση Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ









