απηύθυνε για μια ακόμη φορά ο Μάριος Λαζανάς, λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής Εμπειρογνωμώνων σχολιάζοντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ εικόνες συνωστισμού που μπορούν να αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης.
Εξήγησε ότι δεν υπάρχει αμφιβολία ότι σε συναυλίες, σε πλατείες, καφενεία ή λαθραίες συγκεντρώσεις, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μπορεί να είναι εστία υπερμετάδοσης. Διερωτήθηκε πως τελικά μπορεί να πειστεί ο κόσμος και είπε πως πραγματικά βρίσκεται σε αδιέξοδο σχετικά με αυτό.
Τόνισε ότι χρήση μάσκας θα πρέπει να είναι καθολική και σε εξωτερικούς χώρους και πως πρόκειται για μέτρο που έχει συζητηθεί στην επιτροπή αλλά δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις. Επίσης πρότεινε αύξηση του αριθμού των τεστ σε περιοχές επιβαρυμένες με κατοίκους μη Έλληνες σε κακές συνθήκες και με πολλά άτομα, όπου είναι εύκολο να μεταδοθεί ο ίος.
Όλοι πιστεύω θέλουμε να αφήσουμε τελευταίο το μέτρο του εγκλεισμού, τόνισε ο κ. Λαζανάς και πρόσθεσε ότι το θέμα του lockdown δεν έχει συζητηθεί στην επιτροπή. Όλοι πρόσθεσε, προσπαθούμε να πείσουμε τους πολίτες να εφαρμόσουν τα μέτρα που ισχύουν τώρα.
Ο λοιμωξιολόγος τόνισε ότι προφανώς τα μέτρα δεν έχουν αποδώσει, συγκεκριμένα στην Αττική καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων και των διασωληνωμένων παραμένει υψηλός.
Στόχος σύμφωνα με τον κ. Λαζανά είναι να μειωθούν δραστικά τα κρούσματα, 10 με 20 την ημέρα θα ήταν πολύ ικανοποιητικό, αλλά να μηδενιστούν αποκλείεται.
Προειδοποίησε ότι έως ότου υπάρξει ένα αποτελεσματικό φάρμακο δεν θα φύγει εύκολα ο κορωνοϊός και δυστυχώς θα υπάρξουν προβλήματα και το 2021, εκτός αν ο ιός αδρανοποιηθεί μόνος του όπως έχει γίνει και με άλλους ιούς στο παρελθόν.
(skai – φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ρώσος γιορτάζει την άφιξη του 2026…με έναν δικό του τρόπο! Επικό βίντεο
- Περνώντας μέσα από συνοικία του Βερολίνου λίγο πριν την Πρωτοχρονιά, vid
- Νεότερος απολογισμός για τα θύματα μετά το εγκληματικό χτύπημα εναντίον της Χερσώνας, vid
- Τουρκία: Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στην Κωνσταντινούπολη για τη Γάζα
- Έφτιαξαν το τρέιλερ της Οδύσσειας…με τις “πραγματικές” πανοπλίες και έγινε παγκόσμια συζήτηση! vid
- Έλον Μασκ: Η Αμερική είναι τελειωμένη εάν κερδίσουν οι ριζοσπαστικοί αριστεροί
- Άγγλος λάτρης της μπουγάτσας και του freddo espresso βρήκε ελληνικό φούρνο στην Αγγλία! vid
- Μεξικό: Οι αρχές συλλαμβάνουν ηγέτη καρτέλ, κατηγορούμενο από τις ΗΠΑ για «ναρκωτρομοκρατία»
- Πρόεδρος χώρας θέλει να πολεμήσει τον “καρκίνο” του σοσιαλισμού και της woke κουλτούρας
- Φονική πυρκαγιά στο Κραν Μοντάνα: Έξι Γάλλοι υπήκοοι τραυματίες και οκτώ αγνοούμενοι









