ΜΑΣ ΣΠΡΩΧΝΟΥΝ στην ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ- Άλλωστε το 2030 είναι κοντά κι αυτοί πρέπει να ξεμπερδεύουν!

Το «Fit for 55» δεν τους φτάνει θέλουν ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό πίεσης για τις επιχειρήσεις- Στο τέλος δε θα μείνει καμιά...

Σας είχαμε ενημερώσει για την 7η Ιουνίου σε προηγούμενο άρθρο μας, πως ήταν μια μέρα πολύ σημαντικών θεμάτων, που θα ψηφίζονταν στο Ευρωκοινοβούλιο και μάλιστα, χωρίς να έχουν ενημερωθεί, ούτε οι ίδιοι οι ευρωβουλευτές, ώστε να προετοιμαστούν και να συζητήσουν ΕΔΩ.

Εκτός λοιπόν, από το πολύ σημαντικό θέμα, το σχετικό με την ελευθερία μας, συζητήθηκε κι άλλο ένα που αφορούσε την οικονομική μας καταστροφή ( ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ τη σχετική συζήτηση στην ολομέλεια που πραγματοποιήθηκε στις 7 Ιουνίου) και μετά από αυτό, την περασμένη Τετάρτη, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε τη θέση του, σχετικά με την αναθεώρηση του Συστήματος Εμπορίας Δικαιωμάτων Εκπομπών (ΣΕΔΕ) της ΕΕ, με 439 ψήφους υπέρ, 157 κατά και 32 αποχές.

Η ΕΕ λοιπόν, άλλαξε τον στόχο για μείωση των εκπομπών στους τομείς του ΣΕΔΕ, από 61% που προτείνει η Επιτροπή σε 63% έως το 2030, σε σύγκριση με το 2005, ώστε να πετύχει γρηγορότερα την απεξάρτηση των βιομηχανιών από τα ορυκτά καύσιμα μέσω του ΣΕΔΕ.

Το ΣΕΔΕ αποτελεί μέρος της δέσμης μέτρων «Fit for 55» για το 2030, η οποία αποτελεί το στόχο της Ε.Ε. για μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά τουλάχιστον 55 % έως το 2030 σε σύγκριση με τα επίπεδα του 1990, σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Νόμο για το Κλίμα. (ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)

Κι αφού τα κανονίζουν μια χαρά και περνούν αυτά που θέλουν στην ΕΕ, μετά αναφέρουν ότι οι ευρωβουλευτές πιστεύουν ότι το ΣΕΔΕ βρίσκεται στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής πολιτικής για το κλίμα και πως η τιμή των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου αποτελεί κίνητρο (σ.σ. κι όχι θηλιά στο λαιμό) για τους οικονομικούς παράγοντες να μειώσουν τις εκπομπές τους και να επενδύσουν σε τεχνολογίες εκπομπών με χαμηλό άνθρακα. (σ.σ.Την ώρα που αυτές οι επενδύσεις μας έχουν δώσει δείγματα (π.χ. βλέπε απολιγνιτοποίηση ) πως μας οδηγούν σε φτώχεια κι ελλείψεις, όχι μόνο σε ενέργεια, αλλά ακόμα και σε τρόφιμα).

Πως θα πετύχουν τον νέο στόχο

Ο στόχος πρέπει να επιτευχθεί με περαιτέρω εφάπαξ περικοπές της ενωσιακής ποσότητας δικαιωμάτων που διατίθενται, σε συνδυασμό με αύξηση της ετήσιας μείωσης των δικαιωμάτων σε 4,4% έως το τέλος του 2025, σε 4,5% από το 2026 και σε 4,6% από το 2029.

Το Κοινοβούλιο επιθυμεί να θεσπιστεί ένα σύστημα «bonus–malus» προκειμένου να δοθούν κίνητρα στους φορείς με τις καλύτερες επιδόσεις και στην καινοτομία, καθώς και να ανταμείβονται οι πλέον αποδοτικές εγκαταστάσεις σε έναν τομέα με πρόσθετα δωρεάν δικαιώματα.

Όσοι δεν εφαρμόζουν τις συστάσεις των ενεργειακών ελέγχων ή των πιστοποιημένων ενεργειακών συστημάτων ή δεν καταρτίζουν σχέδιο απαλλαγής των εγκαταστάσεών τους από εκπομπές άνθρακα, θα χάνουν μέρος ή ακόμη και το σύνολο των δωρεάν δικαιωμάτων τους.

ΠΑΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΝΤΩΝ ΠΛΕΟΝ, με το οποίο θα μετράνε τις καλές επιχειρήσεις και τις κακές επιχειρήσεις. ΔΕ ΣΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ;;;;

ΚΙ ΕΔΩ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ “ΚΕΡΑΣΑΚΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ” που αφορά ιδιαίτερα την Ελλάδα, αφού μπαίνουν στο στόχαστρο και τα νησιά, όπως σας είχαμε ενημερώσει και πάλι από το el.gr ΕΔΩ !!!

Όπως έχει ζητήσει επανειλημμένα το Κοινοβούλιο, το ΣΕΔΕ θα επεκταθεί πλέον και στις θαλάσσιες μεταφορές.

Οι ευρωβουλευτές επιθυμούν να καλύψουν το 100% των εκπομπών των δρομολογίων εντός Ε.Ε. από το 2024 και το 50% των εκπομπών των δρομολογίων από και προς την Ε.Ε. από το 2024 έως το τέλος του 2026. Από το 2027, οι εκπομπές από όλα τα ταξίδια θα πρέπει να καλύπτονται κατά 100 % με πιθανές παρεκκλίσεις για τρίτες χώρες, όπου η κάλυψη θα μπορούσε να μειωθεί στο 50% υπό ορισμένες προϋποθέσεις.

Οι ευρωβουλευτές επιθυμούν επίσης να συμπεριληφθούν και άλλες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου εκτός του CO2, όπως αυτές του μεθανίου και τα οξείδια του αζώτου.

Το 75% των εσόδων που προέρχονται από τον πλειστηριασμό ναυτιλιακών δικαιωμάτων θα πρέπει να διατίθεται σε ταμείο για τους ωκεανούς για τη στήριξη της μετάβασης σε έναν ενεργειακά αποδοτικό και ανθεκτικό στην κλιματική αλλαγή ναυτιλιακό τομέα της Ε.Ε. Το Κοινοβούλιο επιθυμεί επίσης να συμπεριληφθεί η αποτέφρωση αστικών αποβλήτων στο ΣΕΔΕ από το 2026.

Ποιες ναυτιλιακές εταιρίες θα αντέξουν όλα αυτά που ετοιμάζουν στην ΕΕ; Το μέλλον προβλέπεται πολύ αβέβαιο!

Όλα αυτά αρκούν για να καταλάβουμε ότι τα μέτρα που λαμβάνουν με πρόσχημα την κλιματική αλλαγή έχουν ως στόχο την οικονομική εξόντωση όλων των τομέων παραγωγής πλούτου της παγκόσμιας οικονομίας.

Ακόμα και ο πιο αδαής μπορεί να καταλάβει, βλέποντας τη μαζική δέσμη μέτρων που στοχεύουν με εξοντωτικά πρόστιμα συμμόρφωσης και υψηλούς πράσινους φόρους, τόσο τις επιχειρήσεις παντός τύπου, όσο ακόμα και τους απλούς πολίτες, που πληρώνουν παραπάνω ακόμα και το μπουκαλάκι με το νερό, στο όνομα της κλιματικής αλλαγής, πως δεν μπορεί να είναι τυχαία όλα αυτά.

Άλλωστε οι ίδιοι το ομολογούν πως ήρθε η ώρα για την Μεγάλη Επανεκκίνηση ΕΔΩ.

Ένας νέος κόσμος έρχεται για μας και τον ευαγγελίζεται το “καλύτερο παιδί” της παγκοσμιοποίησης και όργανο της παγκόσμιας διοίκησης, ο Κλάους Σβαμπ:

Ένας κόσμος στον οποίο δεν θα κατέχουμε τίποτα και θα είμαστε χαρούμενοι!!! Έτσι μας λένε. ΔΕΙΤΕ:

photo pexels


Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί