Είχατε στο σπίτι μετρητά και με αυτά αγοράσατε σπίτι με την εφορία να ελέγχει απλά την φορολογική σας δήλωση;;; Αυτό τελειώνει, καθώς πλέον τα μετρητά δείχνει να κλείνει οριστικά!!!
Στο στόχαστρο της Εφορίας και των ελεγκτικών αρχών έχουν μπει μεταβιβάσεις ακινήτων που πραγματοποιήθηκε τα τελευταία 2,5 χρόνια και έχουν γίνει αποκλειστικά με μετρητά.
στο σκάνερ της ΑΑΔΕ μπαίνουν περισσότερες από 40.000 μεταβιβάσεις ακινήτων (κατοικιών, οικοπέδων, αγροτεμαχίων, καταστημάτων), που πραγματοποιήθηκαν μετά το Μάρτιο του 2021 αποκλειστικά με μετρητά συνολικού ύψους άνω των 462 εκατ. ευρώ.
Όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες η ΑΑΔΕ, ξεκινάει άμεσα διασταυρώσεις και ελέγχους σε φακέλους μεταβιβάσεων ακινήτων, που χαρακτηρίζονται ότι βρίσκονται στην κατηγορία «υψηλού κινδύνου» με δικαιολογία την φοροδιαφυγή και ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος.
Κάθε ένας θα πρέπει να μπορεί να δικαιολογήσει ΠΟΥ ΒΡΗΚΕ ΤΑ ΜΕΤΡΗΤΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ ΑΚΙΝΗΤΟ!!! Αν δεν το κάνει, τότε θα κληθεί για ξέπλυμα μαύρου χρήματος με κίνδυνο να υποστεί και ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ!!!!!! Τι κι αν αποθήκευε κάποιος χρήματα, πρέπει να δικαιολογήσει λεπτομερώς την ύπαρξή τους, άπαξ και αγόρασε με αυτά ακίνητο!!!
Στο στόχαστρο της Εφορίας δεν θα μπουν μόνο οι αγοραστές, αλλά και οι πωλητές των ακινήτων για να εντοπιστούν περιπτώσεις εικονικών μεταβιβάσεων ακινήτων!
Πέραν τούτου, άπαξ και η Εφορία καταλήξει σε συμπέρασμα ότι τα μετρητά που διατέθηκαν για την αγορά των ακινήτων προέρχονται από αδήλωτα εισοδήματα ή παράνομες δραστηριότητες τότε θα προχωρήσει στο άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών!!!!!
Άπαξ και η Εφορία αποφασίσει πως τα ποσά που έχουν καταβληθεί δεν δικαιολογούνται από τις δηλώσεις και εντοπιστούν σοβαρές αποκλίσεις, τότε θα καλέσει τους φορολογούμενους να δώσουν εξηγήσεις για την προέλευση των χρημάτων που διέθεσαν για την αγορά των ακινήτων.
Όσοι δεν καταφέρουν να εξηγήσουν που βρήκαν τα χρήματα (τι θα γίνει με όσους απλά τα μάζευαν από καιρό χωρίς παρανομίες, αλλά δεν μπορούν να τα δικαιολογήσουν επισήμως;;;;;;) θα κληθούν να πληρώσουν φόρο με συντελεστή 33% λόγω αδικαιολόγητης προσαύξησης περιουσίας ενώ η υπόθεσή τους θα οδηγηθεί για περαιτέρω έλεγχο στην Αρχή ξεπλύματος μαύρου χρήματος.
Δείτε το βίντεο που εξηγεί τα πάντα:
photo freepik
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τραγωδία στον ΗΣΑΠ: Νεκρός ανασύρθηκε ο άνδρας που έπεσε στις ράγες στα Κάτω Πατήσια
- Θεσσαλονίκη: Καλάντα από … ρομπότ στην παιδοχειρουργική κλινική του Γ. Γεννηματάς
- Παραμονή Χριστουγέννων με «Νύχτα των Ευχών» στην πλατεία Κοτζιά
- Εκεί στα κράτη του Βορρά κινδυνεύει να συμβεί κάτι πολύ άσχημο
- Σοκ στην Ιταλία: Μέλη συμμορίας ανάγκασαν 15χρονο να γδυθεί και να κάνει ανάληψη από ΑΤΜ
- Υπόθεση Πελικό και στη Βρετανία: 49χρονος νάρκωνε και βίαζε επί χρόνια τη σύζυγό του, μαζί με πέντε συνεργούς
- Το μήνυμα του Νετανιάχου μετά την τριμερή συνάντηση Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ
- Σε λειτουργία από την Τρίτη η ψηφιακή εφαρμογή του ΟΠΕΚΕΠΕ για αγροτεμάχια χωρίς ΚΑΕΚ
- Πέθανε ο Chris Rea σε ηλικία 74 ετών – Ήταν ο τραγουδιστής του «Driving Home for Christmas» (upd)
- Κ. Μητσοτάκης: Τι δήλωσε μετά την τριμερή συνάντηση Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ









