Κίνα: Ανεργία και βιντεοπαιχνίδια στα ύψη! Παίζει videogames ο μισός πληθυσμός…

ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ: Ο πληθυσμός των παικτών βιντεοπαιχνιδιών στην Κίνα έχει φτάσει στο ιστορικό υψηλό των 668 εκατομμυρίων, σύμφωνα με μια κρατική ένωση βιομηχανίας παιχνιδιών.

Η αύξηση έρχεται καθώς η μεγαλύτερη αγορά παιχνιδιών στον κόσμο ανακάμπτει από μια σοβαρή καταστολή. Ο αριθμός των παικτών, που ισχύει μέχρι τα τέλη Ιουνίου, αντιπροσωπεύει περίπου το ήμισυ του πληθυσμού της κινεζικής χώρας.

Το πρώτο εξάμηνο του έτους, η εγχώρια αγορά τυχερών παιχνιδιών σημείωσε επίσης σημαντικά έσοδα από πωλήσεις ύψους 144,263 δισεκατομμυρίων γιουάν, όπως αναφέρθηκε από το CGIGC κατά τη διάρκεια βιομηχανικού συνεδρίου στη Σαγκάη.

Ο πληθυσμός των παικτών της Κίνας συρρικνώθηκε για πρώτη φορά πέρυσι εν μέσω μιας σαρωτικής, πολύμηνης κυβερνητικής καταστολής στη βιομηχανία λόγω ανησυχιών για τον εθισμό στα παιχνίδια.

Η καταστολή εξαφάνισε σημαντικά έσοδα και αγοραία αξία για πολλούς εγχώριους κολοσσούς τυχερών παιχνιδιών, συμπεριλαμβανομένων των Tencent Holdings και NetEase.

Ωστόσο, τα έσοδα από τυχερά παιχνίδια δεν έχουν ακόμη επιστρέψει σε επίπεδο πριν από την καταστολή. Τα έσοδα από τις πωλήσεις μειώθηκαν από 150,493 δισεκατομμύρια γιουάν το πρώτο εξάμηνο του 2021 σε 144,263 δισεκατομμύρια αυτό το πρώτο εξάμηνο.

Οι αρχές σταμάτησαν να εγκρίνουν νέα παιχνίδια για σχεδόν οκτώ μήνες μεταξύ 2021 και 2022 ως μέρος της καταστολής, αλλά έκτοτε έχουν χαλαρώσει τους κανονισμούς.

Έτσι, τώρα καταγράφεται ιστορικό υψηλό στον αριθμό των παικτών video games, ενώ ταυτόχρονα τα τελευταία χρόνια στην Κίνα καταγράφεται και μεγάλη αύξηση της ανεργίας, με πολλούς νέους να μένουν στο σπίτι με τους γονείς τους και να συντηρούνται από αυτούς.

Θυμηθείτε εδώ:

Στην Κίνα έκαναν την αεργία… επάγγελμα! Δείτε τι είναι τα «Παιδιά πλήρους απασχόλησης»

(photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί