Να “μαρκάρονται” οι Έλληνες- Πρώην υπουργός Οικονομικών ζητά δραστικά μέτρα (ΒΙΝΤΕΟ)

Πρόταση στην κυβέρνηση να εκπονήσει και να δημοσιοποιήσει «Σχέδιο Μετάβασης στη 2η Φάση» για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού έκανε, με σημερινή δήλωσή του, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης. Σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη, αυτό το σχέδιο πρέπει να προβλέπει: Προμήθεια ικανού αριθμού τεστ, τόσο για τα αντιγόνα όσο και για αντισώματα. Εβδομαδιαίες […]

Πρόταση στην κυβέρνηση να εκπονήσει και να δημοσιοποιήσει «Σχέδιο Μετάβασης στη 2η Φάση» για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού έκανε, με σημερινή δήλωσή του, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης.

Σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη, αυτό το σχέδιο πρέπει να προβλέπει:

  1. Προμήθεια ικανού αριθμού τεστ, τόσο για τα αντιγόνα όσο και για αντισώματα.
  2. Εβδομαδιαίες εξετάσεις για γιατρούς και νοσηλευτές.
  3. Ελάχιστο εβδομαδιαίο στόχο για μαζικές εξετάσεις σε κέντρα μαζικών εξετάσεων σε υπαίθριους χώρους, όπου οι πολίτες είτε θα προσέρχονται πεζή είτε με τα αυτοκίνητά τους για να εξεταστούν.
  4. Μέθοδο συμβατή με τις συνταγματικές ελευθερίες μας (π.χ. μέσω κινητών που ανώνυμα και για περιορισμένο χρόνο καταγράφουν το αποτέλεσμα της εξέτασης) ώστε να κυκλοφορούν ελεύθερα οι μη φορείς.

Όπως αναφέρει ο κ. Βαρουφάκης, το ΜέΡΑ25 προειδοποιεί την κυβέρνηση να μην ολιγωρήσει επαναπαυόμενη στη σχετική επιτυχία της 1ης Φάσης. Χωρίς «Σχέδιο Μετάβασης στη 2η Φάση» το ΕΣΥ που κρατάνε όρθιο παρά τις τεράστιες ελλείψεις ηρωικοί γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, δεν θα μπορέσει να διαχειριστεί την κατάσταση που θα δημιουργηθεί με υπαιτιότητα της κυβέρνησης. Σημειώνει, δε, ότι το κόμμα του στήριξε και στηρίζει τα μέτρα επιβράδυνσης της μεταδοτικότητας του ιού μέσα από την κοινωνική απόσταση και την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Όμως, τονίζει ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, η κυβέρνηση είχε ιερή υποχρέωση να σχεδιάσει τη μετάβαση από την 1η Φάση της Γενικής Καραντίνας στη 2η Φάση των μαζικών εξετάσεων με στόχο τον διαχωρισμό των πολιτών σε εκείνους που είναι εν δυνάμει μεταδοτικοί φορείς και στους υπόλοιπους, καθώς και στην ανίχνευση του πραγματικού ποσοστού των φορέων.

Το μέτρο καταγραφής σε κινητά όπως σε άλλες χώρες το αναφέρει ο κ. Βαρουφάκης στο 2:16 λεπτό του βίντεο:

Η πρόταση του κυρίου Βαρουφάκη θυμίσει το πιστοποιητικό ανοσίας που σχεδιάζεται να δίνουν στη Γερμανία και είχε αναδείξει το El.gr σε παλιότερα δημοσίευμα ΕΔΩ.

Στη Γερμανία εξετάζουν την έκδοση ενός «πιστοποιητικού ανοσίας» για όσους είναι υγιείς, το οποίο θα στέλνεται με ένα barcode στα κινητά τηλέφωνα και με αυτό θα είναι σε θέση ο πολίτης να μπορεί να κυκλοφορεί και να εργάζεται ελεύθερα δίχως περιορισμούς.

Το μέτρο της καταγραφής των υγιών πολιτών σε πλατφόρμα για κινητά τηλέφωνα, ακόμα και ανώνυμα όπως προτείνει ο κ. Βαρουφάκης, αποτελεί πολύ σοβαρή εξέλιξη όσον αφορά την εφαρμογή μεθόδων παρακολούθησης του πληθυσμού από την κρατική εξουσία.

Πόσες παραχωρήσεις θα πρέπει να κάνουν πια, οι πολίτες παγκόσμια για να είναι ελεύθεροι, απλά, να βγαίνουν έξω;

με πληροφορίες από amna/ photo eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί