Το ψηφιακό ρούβλι θα εισαχθεί το νωρίτερο το 2024, όπως μεταδίδει το Russia Today!
Αυτό αναφέρει η Τράπεζα της Ρωσίας, ακολουθώντας την Ευρώπη και την Αμερική στην Νέα Εποχή της Ψηφιακής Οικονομίας, στην οποία οδηγείται ο πλανήτης!!!
Εγκαθιδρύεται μια νέα τάξη πραγμάτων και μένει να φανεί αν και ποιός μπορεί να κυριαρχήσει σε αυτήν.
Η πρόεδρος της Τράπεζας της Ρωσίας, Elvira Nabiullina, δήλωσε ότι το ψηφιακό ρούβλι δεν θα είναι σε θέση να κυκλοφορήσει ευρέως μέχρι το 2024, αλλά πως η ώρα του πλησιάζει ανεπιστρεπτί!!!
Αυτό δεν θα συμβεί μέχρι να ολοκληρωθεί η προκαταρκτική δοκιμή του ψηφιακού νομίσματος της κεντρικής τράπεζας!
Η Nabiullina τόνισε επίσης ότι η φάση δοκιμής του ψηφιακού ρουβλίου θα διαρκέσει όσο χρειαστεί, αλλά τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2023.
Μετά τη φάση εφαρμογής, το ηλεκτρονικό νόμισμα θα χρησιμοποιηθεί κυρίως ως μέσο πληρωμής, είπε ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας, προσθέτοντας ότι η χρήση του θα είναι εθελοντική.
Στην αρχή όλοι λένε πως θα είναι εθελοντική η χρήση του!!! Ισχυρίζονται πως το ψηφιακό ευρώ δεν θα αντικαθιστά τα μετρητά, αλλά θα λειτουργεί συμπληρωματικά προς αυτά, καθώς θα αποτελεί μια πρόσθετη και ευκολότερη επιλογή πληρωμής!!! Υπάρχει και η άλλη άποψη που αναφέρει πως το ψηφιακό ευρώ επιδιώκει να αντικαταστήσει τα μετρητά και εν τέλει να φορτώνεται σε σκληρό δίσκο, ο οποίος θα μπορεί ακόμα και να εμφυτεύεται μέσω της βίο-τεχνολογίας στο σώμα με απόλυτο έλεγχο των συναλλαγών.
Δείτε τι έχει ανακοινωθεί για την Ευρώπη:
photo freepik
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τραγωδία στις Αφίδνες: Τροχαίο δυστύχημα με δύο νεκρούς στον παράδρομο της Αθηνών-Λαμίας
- Γάζα: Η Άγκυρα στέλνει ομάδες να ψάξουν λείψανα ομήρων στα συντρίμμια
- Ψέμα του Τραμπ η δήθεν διαβεβαίωση των Ινδών για διακοπή εισαγωγής πετρελαίου από τη Ρωσία
- Θεσσαλονίκη: 26χρονος τραυματίστηκε μετά από εργατικό ατύχημα στη ΒΙΠΕ Σίνδου – Έπεσε στο πόδι του ξυλοκιβώτιο
- Σεισμός 4,1 Ρίχτερ ταρακούνησε την Κρήτη – Στα Φαλάσαρνα το επίκεντρο
- Η Χαμάς επαναλαμβάνει τη «δέσμευσή της» να εφαρμόσει τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
- Απαγόρευση πρόσβασης στα social media σε παιδιά κάτω των 13 ετών αποφάσισε Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου
- Σαν σήμερα 17 Οκτωβρίου: Ποια τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας
- Ο Όρμπαν μίλησε ήδη με τον Τραμπ για την συνάντηση με τον Πούτιν – Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες
- Δήλωση για τα… «fake news με τα εμβόλια» από κυβερνητικό στέλεχος που θα συζητηθεί