Η ΩΡΑ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ! Ομιλία «ΣΤΑΘΜΟΣ» στο Νταβός, προ των πυλών οι αλλαγές στον πλανήτη! vid

Αλλαγή πολιτεύματος και παγκόσμια χούντα! Τι συμβαίνει στην Δύση και ποιοι βγαίνουν για αρχή μπροστά...

Ο Κινέζος Πρόεδρος Xi Jinping έδωσε μια κεντρική ομιλία στις 17 Ιανουαρίου κατά τη διάρκεια της τελευταίας διαδικτυακής συνόδου κορυφής του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF).

Δεν είναι τυχαίο πως η κομμουνιστική Κίνα, στην οποία ξεκίνησε και ίσως συνεχιστεί το αφήγημα με τις πανδημίες, εκεί όπου εφαρμόζονται ακραία κομμουνιστικά μέτρα, βγαίνει μπροστά για την ολοκληρωτική επικράτηση της διεθνιστικής παγκοσμιοποίησης. Αντίθετα ο δυτικός κόσμος υποβαθμίζεται, αλλοιώνεται εθνοτικά με την έλευση ορδών μουσουλμάνων και φτωχοποιείται, προκειμένου οι λαοί της Δύσης να αποδεχθούν ευκολότερα, όντας σε δύσκολη θέση, μία επερχόμενη αλλαγή πολιτεύματος σε όλον τον πλανήτη (ΕΔΩ), την επικράτηση δηλαδή μιας νέας μορφής κομμουνισμού, η οποία δεν αποκλείεται σε Ευρώπη και Αμερική να επέλθει μέσω κατευθυνόμενων εξεγέρσεων.

Τον Κινέζο πρόεδρο προλόγισε φυσικά ο επικεφαλής του Παγκοσμίου Οικονομικού Φόρουμ, «τελάλης» της Μεγάλης Επανεκκίνησης και μέντορας των Μητσοτάκη και Τσίπρα (ΕΔΩ), Klaus Schwab.

Η ομιλία «σταθμός» του Xi έρχεται στο πλαίσιο μιας σειράς οικονομικών στοιχείων από την κινεζική κυβέρνηση που καθιστούν σαφές ότι το Πεκίνο βγαίνει μπροστά για την παγκόσμια οικονομική αλλαγή (ΕΔΩ).

Σε αυτή την κατεύθυνση, έκκληση για καλύτερη παγκόσμια συνεργασία και ενότητα των εθνών στη μάχη κατά της Covid-19 έκανε ο πρόεδρος της Κίνας Σι Ζινπίνγκ από το βήμα της συνδιάσκεψης του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός, στο οποίο το Πεκίνο έκανε την εισηγητική ομιλία.

Επιπλέον, ο Κινέζος πρόεδρος δεσμεύτηκε να στείλει άλλο ένα δισεκατομμύριο δόσεις εμβολίων κατά του κορωνοϊού σε άλλες χώρες, καλώντας την ίδια στιγμή τις παγκόσμιες υπερδυνάμεις να απέχουν από μία «Ψυχροπολεμική λογική» την ώρα που οξύνονται οι γεωπολιτικές εντάσεις σε διάφορα μέρη του πλανήτη, κάτι που προφανώς δεν συμφέρει την «ειρηνική» επικράτηση της παγκοσμιοποίησης.

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ που έχει καθιερωθεί να διεξάγεται κάθε χρόνο στο Νταβός της Ελβετίας θα πραγματοποιηθεί και φέτος τηλεματικά εξαιτίας δήθεν των ειδικών συνθηκών που έχει δημιουργήσει παγκοσμίως το κύμα της Όμικρον.

Ο ηγέτης της Κίνας μίλησε μεταξύ άλλων για την διεθνή βοήθεια που παρέχει η χώρα του από την έναρξη της πανδημίας με την παροχή εμβολίων, υγειονομικού εξοπλισμού, και άλλων πόρων. Επίσης, στον τομέα της μάχης ενάντια στην δήθεν κλιματική κρίση υποστήριξε ότι η ασιατική υπερδύναμη έχει συμβάλλει καθοριστικά στην κατεύθυνση της πράσινης μετάβασης.

Για την δήθεν κλιματική κρίση, αφορμή μαζί με τον COVID και το τεχνητό πρόβλημα στις τιμές ενέργειας για παγκόσμια αλλαγή πολιτεύματος, μίλησαν και οι άρχι-κομισάριοι του διεθνισμού.

Δείτε βίντεο:

Στην συνέχεια ο Κινέζος Πρόεδρος δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνησή του θα λάβει καθοριστικές πρωτοβουλίες για την διάνοιξη της κινεζικής οικονομίας στην παγκόσμια αγορά, επιτρέποντας την ανάπτυξη διάφορων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και επενδύσεων που μέχρι πρότινος ήταν περιορισμένες στην Κίνα.

«Ο μόνος σωστός δρόμος για να προχωρήσει η ανθρωπότητα είναι η ειρηνική ανάπτυξη και η κερδοφορία όλων των μεριών μέσα από την συνεργασία… μακριά από εχθρικές πρακτικές και ηγεμονισμούς», σημείωσε χαρακτηριστικά. Στο τέλος επιδιώκεται όλοι να υποκλιθούν σε μία παγκόσμια ηγεσία.

Σύμφωνα με τον Κινέζο πρόεδρο και Γενικό Γραμματεία του ΚΚ, η χώρα του έχει διαθέσει δύο δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίου κορωνοϊού παγκοσμίως και σκοπεύει να στείλει άλλα 600 εκατομμύρια στις χώρες της Αφρικής, οι οποίες αντιμετωπίζουν τρομακτικές ελλείψεις εδώ και ένα χρόνο.

Στην ομιλία του, ο Σι ανέφερε το γεγονός ότι ο κόσμος διέρχεται ιστορικές αλλαγές που δεν περιορίζονται σε κάποια συγκεκριμένη στιγμή ή γεωγραφική τοποθεσία.  Παρέθεσε ένα διάσημο κινέζικο ρητό , «Η ορμή του κόσμου είτε ακμάζει είτε μειώνεται. Η κατάσταση του κόσμου είτε προοδεύει είτε υποχωρεί» – και ότι η ιστορία ρέει μέσω αντιφάσεων. Σε αυτό το πνεύμα, έθεσε τρία κρίσιμα σημεία για τον κόσμο που βασίζονται σε θεμελιώδεις αντιφάσεις και πρότεινε μια λύση για το πώς να τις αντιμετωπίσουν.

Το πρώτο είναι προφανώς η πανδημία. Ο Σι επανέλαβε ότι η πανδημία είναι ένα παγκόσμιο ζήτημα που ο κόσμος πρέπει να αντιμετωπίσει από κοινού (παγκόσμια λύση), όχι ένα ζήτημα που κάθε χώρα πρέπει να αφεθεί να αντιμετωπίσει μόνη της. Κάλεσε τις χώρες να συνεργαστούν, να αναπτύξουν πολλαπλά επίπεδα άμυνας κατά του ιού και να συνεργαστούν στην έρευνα και την ανάπτυξη.

Ο Xi έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα εμβόλια ως αποτελεσματικό όπλο κατά του Covid-19 και κάλεσε τις χώρες να καλύψουν το κενό εμβολιασμού, δηλώνοντας ότι η Κίνα είχε ήδη στείλει δύο δισεκατομμύρια δόσεις του εμβολίου σε περισσότερες από 120 χώρες και οργανισμούς. Επιπλέον, η Κίνα θα στείλει ένα δισεκατομμύριο περισσότερες δόσεις ειδικά σε αφρικανικά έθνη – συμπεριλαμβανομένων 600 εκατομμυρίων ως δωρεές.

Δεύτερον, είπε ότι ο κόσμος πρέπει να συνεργαστεί για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη. Αυτό σημαίνει συνεργασία για τις αναδυόμενες κρίσεις της εφοδιαστικής αλυσίδας και το αυξανόμενο ενεργειακό κόστος, που διογκώνουν τις τιμές σε όλο τον κόσμο.

Τρίτον, ο Κινέζος ηγέτης κάλεσε επίσης τις χώρες να κλίνουν προς την παγκοσμιοποίηση και να επιδιώξουν περαιτέρω ολοκλήρωση αντί αποσύνδεσης. Είπε ότι το υπάρχον παγκόσμιο σύστημα εμπορίου, υπό την ηγεσία του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ), θα πρέπει να υιοθετήσει νέους κανόνες για την αναπτυσσόμενη ψηφιακή οικονομία και να δημιουργήσει ένα «ανοιχτό, δίκαιο και αμερόληπτο περιβάλλον» για την καινοτομία.

ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ Η ΚΙΝΑ ΝΑ ΗΓΕΜΟΝΕΥΣΕΙ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ;;;

Όχι, είναι η απάντηση, καθώς η οικονομία της βρίσκεται εξίσου σε δύσκολη θέση. Απλά φτωχοποιείται η Δύση και «καλλιεργείται» στο μυαλό της παγκόσμιας κοινής γνώμης η σκέψη πως η λύση θα είναι κομμουνιστικής φύσεως.

Το ΑΕΠ της Κίνας το τέταρτο τρίμηνο του 2021 αυξήθηκε με τον χαμηλότερο ρυθμό των τελευταίων 18 μηνών, όπως δείχνουν τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν στέλνοντας ένα ανησυχητικό μήνυμα για την παγκόσμια οικονομία την ώρα που η κεντρική τράπεζα του Πεκίνου μείωσε το βασικό επιτόκιο.

Ειδικότερα, το κινεζικό ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 4% σε ετήσια βάση το τέταρτο τρίμηνο. Πρόκειται για ποσοστό που υπερβαίνει τις προβλέψεις των οικονομολόγων αλλά είναι σημαντικά μικρότερο από την ανάπτυξη 6,5% που είχε σημειωθεί την ίδια περίοδο το 2020.

Η οικονομία της Κίνας σημείωσε ανάπτυξη 8,1% για ολόκληρο το 2021. Μεγάλο μέρος αυτής της ανάπτυξης ήρθε το πρώτο εξάμηνο του έτους, με την οικονομία να κλονίζεται από μια σειρά κραδασμών προς το τέλος του 2021.  Η Κίνα παλεύει με πρόσφατες εξάρσεις του ιού, την κρίση στην αγορά ακινήτων και μια σειρά εκτεταμένων ρυθμιστικών καταστολών σε ορισμένους τομείς.

Άρα το Πεκίνο βγαίνει απλώς μπροστά, όντας σε θέση να προκαλέσει τεχνητό οικονομικό τσουνάμι στον πλανήτη ακριβώς όπως συνέβη σε υγειονομικό πλανητικό επίπεδο με τον COVID. Να σημειωθεί ότι η οικονομία της Κίνας αποτελεί βασικό μοχλό της παγκόσμιας ανάπτυξης.

Οι Κινέζοι κομμουνιστές, άλλωστε, πέραν του ότι κρατούν στο χέρια αμερικανικά κρατικά ομόλογα, έχουν χώσει τα δάχτυλά τους σε σχεδόν κάθε αμερικανική βιομηχανία, από την παραγωγή τροφίμων έως την γεωργία, τις μεταφορές, την εκπαίδευση, τα φάρμακα, τα μέσα ενημέρωσης, τις ταινίες κ.λπ.

Και τέλος, αν αμφιβάλλατε για την υποστήριξη του Πεκίνου για την ενιαία παγκόσμια διεθνιστική κυβέρνηση (προφανώς με έδρα εν αρχή την Ασία), αυτή η τελική παράγραφος της ομιλίας του Κινέζου Προέδρου θα ξεκαθαρίσει ίσως τα πράγματα:

«Οι μεγάλες οικονομίες πρέπει να βλέπουν τον κόσμο ως μια κοινότητα,  να σκέφτονται με πιο συστηματικό τρόπο, να αυξάνουν την διαφάνεια των πολιτικών και την ανταλλαγή πληροφοριών (σ.σ. να προδίδουν δηλαδή τα κρατικά-διπλωματικά μυστικά τους) και να συντονίζουν τους στόχους, την ένταση και το ρυθμό των δημοσιονομικών και νομισματικών πολιτικών, ώστε να αποτραπεί η εκ νέου πτώση της παγκόσμιας οικονομίας. Οι μεγάλες ανεπτυγμένες χώρες θα πρέπει να υιοθετήσουν υπεύθυνες οικονομικές πολιτικές (σ.σ. πράσινη ανάπτυξη), να διαχειριστούν τις επιρροές πολιτικής και να αποφύγουν σοβαρές επιπτώσεις στις αναπτυσσόμενες χώρες. Τα διεθνή οικονομικά και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα θα πρέπει να διαδραματίσουν τον εποικοδομητικό τους ρόλο για τη συγκέντρωση παγκόσμιας συναίνεσης, την ενίσχυση της συνέργειας των πολιτικών και την πρόληψη συστημικών κινδύνων.

Θα πρέπει να ακολουθήσουμε την τάση της ιστορίας, να εργαστούμε για μια σταθερή διεθνή τάξη, να υποστηρίξουμε κοινές αξίες της ανθρωπότητας και να οικοδομήσουμε μια κοινότητα με κοινό μέλλον για την ανθρωπότητα.  Θα πρέπει να επιλέξουμε τον διάλογο αντί της αντιπαράθεσης, τη συμπερίληψη αντί του αποκλεισμού και να σταθούμε ενάντια σε κάθε μορφή μονομερούς, προστατευτισμού, ηγεμονίας ή πολιτικής εξουσίας (σ.σ. έτσι ώστε την ηγεμονία να αναλάβει ΕΝΑ ΚΕΝΤΡΟ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, μία ΥΠΕΡ-ΕΤΑΙΡΕΙΑ, μια ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ, η οποία έχει ανακοινωθεί ΕΠΙΣΗΜΑ –ΕΔΩ-, και υπερτονίστηκε ξανά στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, καθώς 120 μεγάλο-εταιρείες ένωσαν τις δυνάμεις τους κάτω από την ομπρέλα των διεθνιστών, βλ. ΒΙΝΤΕΟ παρακάτω)».

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί