• Αρχική
  • Άρθρα
  • Η Ελλάδα ανοίγει τις αγκάλες στην «μητρική εταιρεία» – Δημοσίευμα «ΒΟΜΒΑ» για τις επιχειρήσεις

Η Ελλάδα ανοίγει τις αγκάλες στην «μητρική εταιρεία» – Δημοσίευμα «ΒΟΜΒΑ» για τις επιχειρήσεις

Το αποκάλυψαν οι Γερμανοί...

«Η Ελλάδα προωθεί συγχωνεύσεις και εξαγορές επιχειρήσεων»!

Αυτό είναι ο τίτλος της γερμανικής εφημερίδας «Handelsblatt», που θεωρεί ότι «στην ΕΕ καμία οικονομία δεν είναι τόσο κατακερματισμένη, όσο η ελληνική.

Μάλιστα, σε μία κίνηση που, αν ισχύει ανοίγει τον δρόμο για την προετοιμασία συγχώνευσης του ελληνικού επιχειρείν σε μία ύπερ-πολυεθνική εταιρεία, η οποία δεν αποκλείεται να αποτελέσει τον οικονομικό πυρήνα μίας παγκόσμιας κυβέρνησης, η κυβέρνηση της Αθήνας θέλει να προσφέρει κίνητρα για συγχωνεύσεις επιχειρήσεων». Ως εκ τούτου δικαιώνεται ο Δημοσθένης Λιακόπουλος, ο οποίος πρώτος έγραψε για την «μητρική εταιρεία», η οποία, εκτός των άλλων, αναμένεται να κυριαρχήσει εις βάρος όλων των επιχειρήσεων με πρόσχημα, στις μέρες μας, την κοινωνική οικονομία.

Πρόκειται, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, για «φοροαπαλλαγές, ευνοϊκά δάνεια και κρατικές επιδοτήσεις». Και αυτό γιατί, όπως επισημαίνει η Handelsblatt, «οι μικρές επιχειρήσεις αποτελούν μία από τις δομικές αδυναμίες της ελληνικής οικονομίας.

Με άλλα λόγια, η καταστροφική αριστερόστροφη οικονομική πολιτική που ακολουθείται, διέλυσε τις μικρές και μικρομεσαίαιες επιχειρήσεις, ενώ τα μέτρα περιορισμού της ελευθερίας με αφορμή τον κορωνοϊό αποτελειώνουν τον Έλληνα επιχειρηματία. Ως «λύση» προσφέρεται η συγχώνευση.

ΤΙΤΛΟΣ: Με δισεκατομμύρια από το ταμείο πανδημίας: η Ελλάδα προχωρά με συγχωνεύσεις και εξαγορές

Το 48,5% των ελληνικών επιχειρήσεων απασχολεί λιγότερους από δέκα συνεργάτες, λέει η εφημερίδα! Στην ΕΕ το αντίστοιχο ποσοστό επιχειρήσεων είναι 30%. Το 56% της απασχόλησης αντιστοιχεί σε πολύ μικρές επιχειρήσεις που διαθέτουν έως πέντε συνεργάτες. Μόνο μία στις πέντε ελληνικές επιχειρήσεις έχει περισσότερους από 250 εργαζόμενους. Αντιστοίχως ισχνή είναι η ρευστότητα, η παραγωγικότητα και η διάθεση καινοτομίας στις περισσότερες επιχειρήσεις».

Η γερμανική εφημερίδα φιλοξενεί δηλώσεις του οικονομικού συμβούλου της κυβέρνησης, Αλέξη Πατέλη, ο οποίος τονίζει ότι «με κρατική στήριξη οι επιχειρήσεις αυτές πρέπει να αυξήσουν την παραγωγικότητά τους, να επιδείξουν πνεύμα καινοτομίας, να εξάγουν και να επενδύσουν περισσότερο. Αυτό μπορεί να γίνει με την κλασική μέθοδο της συγχώνευσης, αλλά και με πλατφόρμες για την δημιουργία επιχειρηματικών clusters».

Η Handelsblatt παρατηρεί ότι σχετικό νομοσχέδιο αναμένεται μέσα στο καλοκαίρι και όλα αυτά αποτελούν «μέρος του εθνικού προγράμματος ανασυγκρότησης Greece 2.0 στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού ταμείου Next Generation EU.

Θυμηθείτε: Ζήτω ο Κομμουνισμός! Ελλάδα 2.0 το σχέδιο της κυβέρνησης – Ξεκινά η Μεγάλη Επανεκκίνηση

Mε πληροφορίες από DW, Handelsblatt