Έρχεται η κοινωνική οικονομία! Ζητούν εθελοντές από παντού, αλλάζουν τα πάντα, vid

Έτσι θα ζούμε στα επόμενα χρόνια…

Η κοινωνική, συνεταιριστική και αλληλέγγυα οικονομία επιδιώκεται να αντικαταστήσει την σημερινή μορφή οικονομίας, ωθώντας, αν θέλουμε να την περιγράψουμε με λίγα λόγια, τους επιχειρηματίες στο να θέσουν εαυτούς στην υπηρεσία του Κράτους με πρόφαση την «κάλυψη συλλογικών και κοινωνικών αναγκών», παραχωρώντας τα «κλειδιά» διαχείρισης του «μαγαζιού» τους, χάριν μια νέα «πράσινης» οικονομίας.

Παραδείγματα δραστηριοτήτων αλληλέγγυας οικονομίας είναι οι κοινωνικές και συνεταιριστικές επιχειρήσεις, τα δίκτυα ανταλλαγής υπηρεσιών (τράπεζες χρόνου) και προϊόντων, τα εναλλακτικά νομίσματα, οι επιχειρήσεις ένταξης ευάλωτων κοινωνικών ομάδων , το… δίκαιο και αλληλέγγυο εμπόριο.

Κίνητρο όλων αυτών των δράσεων είναι η εξυπηρέτηση των αναγκών της κοινωνίας και των εργαζομένων σε αυτές και όχι η επιδίωξη του κέρδους!!!

Με άλλα λόγια η επιχείρηση δουλεύει για το Κράτος, το οποίο θα ορίζει τις ανάγκες της κοινωνίας, στο πλαίσιο της Ατζέντας 2030, της οικονομικής κατάστασης που έχει επιβληθεί αλλά και των μέτρων περιορισμού για την όποια ασθένεια (βλ. κορωνοϊός). Δεν θα επιδιώκει πια ο επιχειρηματίας το καλύτερο δυνατό κέρδος και ΣΥΝΕΠΩΣ δεν θα είναι πια αφεντικό της επιχείρησης του, αφού το να διαφεντεύεις το «μαγαζί» σου σημαίνει, μεταξύ άλλων, το να ορίζεις τις δραστηριότητές του και να θέτεις τους κερδοσκοπικούς στόχους του.

Σε αυτή την κατεύθυνση ξεκινά πρωτοβουλία με επικεφαλής (ποιόν άλλον) τον Bill Gates, του οποίου πλέον οι δραστηριότητες εξαπλώνονται σε όλους τους τομείς, καλώντας τους πολίτες σε όλον τον κόσμο, να σταματήσουν να αγοράζουν και να παραγγέλνουν κρέας και να τρώνε μόνο το τεχνητό, καθώς, κατά αυτόν τον τρόπο, θα σταλεί μήνυμα στις κυβερνήσεις και τις αγορές πως πρέπει να αλλάξει ο τρόπος διατροφής, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την κτηνοτροφία. Στην διατροφή της αλληλέγγυας οικονομίας δεν χωρούν οι παραδοσιακές μέθοδοι κτηνοτροφίας και γεωργίας.

Το ίδιο ισχύει, όπως αναφέρει το βίντεο, και για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, την παρέμβαση στα ίδια μας τα σπίτια για να γίνουν πιο… οικολογικά» και πολλά άλλα που θα συμβούν το προσεχές χρονικό διάστημα.

Ζητούν δε, εθελοντές μέσα από τον παγκόσμιο λαό, οι οποίοι θα ασκούν πιέσεις σε κυβερνώντες και επιχειρήσεις, θα διαδηλώνουν υπέρ του κλίματος, θα κατευθύνουν τις ψήφους, ως ακτιβιστές της νέας εποχής, προκειμένου να μετατραπεί η οικονομία.

Θυμηθείτε παλαιότερο βίντεο που αφορούσε την περιοχή της Καρδίτσας:

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί