στο πλαίσιο της δέσμευσης της χώρας για μηδενικές εκπομπές ως το 2050.
Σύμφωνα με την κυβέρνηση, το νέο ταμείο (The Climate Emergency Response Fund) θα λάβει αρχικά 2,71 δισεκατομμύρια ευρώ από τα έσοδα του ειδικού προγράμματος εσόδων για τις εκπομπές ρύπων, ενώ 1,7ο δισεκατομμύρια ευρώ θα είναι διαθέσιμα στον προϋπολογισμό.
Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι 520,54 εκατομμύρια ευρώ από τον αρχικό προϋπολογισμό των 2,71 δισεκατομμυρίων ευρώ έχουν ήδη διατεθεί για τη χρηματοδότηση διεθνών δράσεων αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής, αλλά και για τη χρηματοδότηση ενός ταμείου περιορισμού της χρήσης άνθρακα.
Το νέο ταμείο θα χρηματοδοτηθεί με μελλοντικά έσοδα του προγράμματος μείωσης εκπομπών ρύπων.
Το νέο σχέδιο για τη μείωση της εκπομπής των ρύπων “είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία που είχαμε εδώ και δεκαετίες για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, αλλά και για να κινηθούμε προς την κατεύθυνση μιας οικονομίας μεγαλύτερων μισθών και μικρότερων εκπομπών ρύπων που θα εξασφαλίζει μεγαλύτερη οικονομική ασφάλεια, αλλά και θα δημιουργεί θέσεις εργασίας,” όπως ανέφερε σε μία ανακοίνωσή της, η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν.
Η κυβέρνηση θα εισάγει επίσης, έναν μηχανισμό εσόδων για την εκπομπή βλαβερών αερίων στον αγροτικό τομέα, από το 2025.
(φωτο:pexels)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κυκλοφόρησε το τρέιλερ της 3ης σεζόν της κωμικής σειράς «Shrinking»
- Το Κιριμπάτι είναι η πρώτη χώρα που υποδέχθηκε το 2026! Ακολούθησαν Νέα Ζηλανδία και Αυστραλία, vid
- Δήμος Πειραιά: Θερμαινόμενος χώρος σε 24ωρη βάση για την προστασία των πολιτών από τις χαμηλές θερμοκρασίες
- Προεδρικό Μέγαρο: Τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς στον Κωνσταντίνο Τασούλα
- Οι τρυφερές ευχές της Σελίν Ντιόν για τη νέα χρονιά, vid
- ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση κατά 4,2% σημείωσε ο όγκος των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο τον Οκτώβριο
- Σοκάρει η βασίλισσα Καμίλα: “Όταν ήμουν έφηβη, δέχτηκα επίθεση μέσα σε ένα τρένο…”
- Σαν θρίλερ: Τελεφερίκ με ανθρώπους…μέσα σε χιονοθύελλα στην Ιαπωνία! vid
- Μήνυμα του Αντώνη Σαμαρά για τη νέα χρονιά – 2026: η πατρίδα απαιτεί Αλήθεια και κοινωνική δικαιοσύνη
- Ο Ζελένσκι αψηφά τον Τραμπ; Θα το ανεχτεί ο Αμερικανός πρόεδρος;









