Αμφισβητεί το πρόστιμο των 12,1 εκ. δολαρίων που της επέβαλλε για κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης που έχει στην αγορά των εφαρμογών κινητών τηλεφώνων.
Στις 26 Απριλίου η FAS επέβαλλε στην Apple Inc. το εν λόγω πρόστιμο μετά από καταγγελία της ρωσικής εταιρείας διαδικτυακής ασφαλείας Kaspersky Lab, σύμφωνα με την οποία μια νέα έκδοση της εφαρμογής Safe Kids είχε απορριφθεί από το λειτουργικό σύστημα της Apple.
Η FAS δήλωσε ότι η διανομή εφαρμογών για κινητά από την Apple μέσω του λειτουργικού συστήματος iOS είχε ως αποτέλεσμα να δώσει στα δικά της προϊόντα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.
«Στις 26 Απριλίου η FAS επέβαλλε στην Apple Inc. πρόστιμο που υπερβαίνει τα 906,3 εκατομμύρια ρούβλια (12,1 εκ. δολαρίων) για παραβίαση της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας» αναφέρονταν στην ανακοίνωση της FAS.
H Apple ανακοίνωσε τότε ότι δεν συμφωνεί με την απόφαση της FAS και θα υποβάλλει έφεση με βάση τις προβλεπόμενες διαδικασίες.
Το δικαστήριο της Μόσχας έκανε δεκτή τη προσφυγή της Apple η οποία κατετέθη στις 7 Μαίου, ενώ η υπόθεση θα συζητηθεί στις 21 Ιουνίου.
Οι δυτικές εταιρείες τεχνολογίας δέχονται αυξανόμενες πιέσεις στην Ρωσία τους τελευταίους μήνες. Η αρμόδια ρωσική ρυθμιστική αρχή επικοινωνιών είχε επιβραδύνει τη λειτουργία του Twitter επειδή δεν είχε αφαιρέσει από την πλατφόρμα του παράνομο περιεχόμενο όπως ισχυρίζεται η Μόσχα, ενώ πυρά δέχθηκαν η Google, το Facebook και το TikTok της Alphabet.
photo unsplash
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ρωσία και Ιράν θα υπογράψουν συμφωνία για την πυρηνική ενέργεια
- ΑΑΔΕ: «Προηγμένα ψηφιακά εργαλεία στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής»
- Η δημόσια εξομολόγηση του Βανς που αφορά τον Ιησού Χριστό, video
- Ανακοινώσεις Πούτιν για πυρηνικά και προκλήσεις του ΝΑΤΟ – Μήνυμα στον Τραμπ για το 2027, video
- Τράπεζα της Ελλάδος: Αυξήθηκαν 12,5% τα έσοδα από τον τουρισμό στο επτάμηνο Ιανουαρίου – Ιουλίου
- Τουσκ: Η Πολωνία δεν θα διστάσει να καταρρίψει αντικείμενα που παραβιάζουν τον εναέριο χώρο της
- Τουρκία: Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλόριζου «ταξίδεψε» στην Κωνσταντινούπολη
- Πλεύρης για μεταναστευτικό: «Το μήνυμα είναι σαφές: φυλακή ή επιστροφή»
- Τα σταθερά τηλέφωνα επιστρέφουν για να βοηθήσουν τα παιδιά να “ξεκολλήσουν” από τις οθόνες
- Συνεδριάζει το ρωσικό Σ.Α.: «Ο Πούτιν θα κάνει μία σημαντική ανακοίνωση»
Κύρια Θέματα
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΔΑΝΕΙΑ

ΔΥΠΑ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ


ΚΑΙΡΟΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΑΠΕΡΓΙΑ

ΓΙΟΡΤΗ

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ
