Για πρώτη φορά νόμος κράτους οι επιδράσεις της κλιματικής αλλαγής στις επιχειρηματικές δράσεις! – Η Ατζέντα 2030 στην υπηρεσία του Great Reset

Η εισαγωγή της Ατζέντας 2030 σε όλο της το μεγαλείο στη Ν. Ζηλανδία.

Η Νέα Ζηλανδία έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο, που εισήγαγε νόμο, ο οποίος απαιτεί από τις τράπεζες, τις ασφαλιστικές εταιρίες και τους διαχειριστές επενδύσεων να αναφέρουν τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στις επιχειρηματικές δράσεις τους, δήλωσε σήμερα ο υπουργός για την Κλιματική Αλλαγή Τζέιμς Σο.

Όλες οι τράπεζες με περιουσιακά στοιχεία άνω του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων Νέας Ζηλανδίας (703 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ), οι ασφαλιστικές εταιρίες που διαχειρίζονται περιουσιακά στοιχεία του ίδιου οικονομικού μεγέθους, αλλά και οι εισηγμένες εταιρίες που εκδίδουν μετοχές και ομόλογα θα πρέπει να προχωρήσουν σε σχετικές ανακοινώσεις.

«Δεν μπορούμε να έχουμε μηδενικές εκπομπές άνθρακα από το 2050, εκτός και αν ο χρηματοοικονομικός τομέας γνωρίζει τις επιπτώσεις που έχουν οι επενδύσεις του στο κλίμα» ανέφερε ο Σο σε ανακοίνωσή του.

«Ο νόμος αυτός φέρνει την αντοχή του κλίματος και τους κινδύνους για το κλίμα στο κέντρο λήψης των χρηματοοικονομικών και των επιχειρηματικών αποφάσεων» τόνισε ο ίδιος.

Η εφαρμογή της Ατζέντας σε αυτόν ειδικά τον οικονομικά εύρωστο κλάδο των επενδύσεων θα επιφέρει αύξηση των πράσινων φόρων και κανείς δεν ξέρει αν όλος ο κύκλος εργασιών αυτών των κολοσσών, προκειμένου να αντέξουν, απορροφηθεί από κάποιον πολύ μεγαλύτερο οργανισμό, που θα έρθει σαν σωτήρας για να συνεχίσουν να υπάρχουν.

Ο κίνδυνος για κάτι τέτοιο είναι ορατός, η δημιουργία μιας παγκόσμιας εταιρίας που στο τέλος θα ελέγχει τα πάντα θα έχει ολέθριες συνέπειες, αν αναλογιστούμε, ότι από την άλλη μεριά περιμένουν οι παγκοσμιοποιητές την ώρα της εφαρμογής του GREAT RESET, για το οποίο σας έχουμε ενημερώσει εδώ και καιρό στο el.gr.

Το αναφερόμενο νομοσχέδιο έχει εισαχθεί στο κοινοβούλιο της χώρας και αναμένεται να συζητηθεί για πρώτη φορά μέσα στην εβδομάδα, ενώ απαιτεί από τις επιχειρήσεις να εξηγήσουν τον τρόπο με τον οποίο θα διαχειριστούν τους κινδύνους και τις ευκαιρίες που σχετίζονται με το περιβάλλον.

Περίπου 200 από τις μεγαλύτερες εταιρίες της χώρας, αλλά και αρκετές ξένες επιχειρήσεις ικανοποιούν το όριο περιουσιακών στοιχείων του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων Νέας Ζηλανδίας και εντάσσονται στο πλαίσιο του νομοσχεδίου.

photo unsplash

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί