Οι πλούσιοι δεν πρέπει να «ποδοπατήσουν» τους φτωχούς στην κούρσα για το εμβόλιο κατά της Covid-19, δήλωσε σήμερα ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, κατά τη διάρκεια μιας συνόδου του ΟΗΕ για την πανδημία του νέου κορωνοϊού.
«Με τα θετικά αποτελέσματα των δοκιμών στα εμβόλια τις τελευταίες εβδομάδες, το φως στην άκρη του τούνελ γίνεται ολοένα και εντονότερο», είπε, τη δεύτερη ημέρα της συνόδου.
«Αρχίζουμε να διακρίνουμε το τέλος της πανδημίας», που έχει μολύνει ήδη περισσότερους από 65 εκατομμύρια ανθρώπους, εκ των οποίων περισσότεροι από 1,5 εκατομμύριο έχουν πεθάνει, συμπλήρωσε ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, προσθέτοντας:
«Εντούτοις, ο ΠΟΥ ανησυχεί ότι υπάρχει μια ολοένα και μεγαλύτερη αντίληψη ότι η πανδημία Covid-19 έχει τελειώσει».
«Όμως, ας είμαστε ξεκάθαροι: δεν μπορούμε απλά να αποδεχθούμε έναν κόσμο στον οποίο οι φτωχοί και οι περιθωριοποιημένοι θα ποδοπατηθούν από τους πλούσιους και τους ισχυρούς στην κούρσα προς τα εμβόλια», επισήμανε ο ίδιος.
«Είναι μια παγκόσμια κρίση και οι λύσεις πρέπει να μοιράζονται όπως τα παγκόσμια δημόσια αγαθά, όχι σαν ιδιωτικές ιδιοκτησίες που διευρύνουν τις ανισότητες», συνέχισε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, προτού καταλήξει:
«Κανείς δεν πρέπει να μείνει στην άκρη».
Όπως ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, μία ημέρα πριν, ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους προειδοποίησε για την ιδέα ότι το εμβόλιο θα επιλύσει όλα τα προβλήματα.
«Δεν θα εξαλείψει τις αδυναμίες που βρίσκονται στη ρίζα της πανδημίας. Δεν υπάρχει εμβόλιο κατά της φτώχειας, δεν υπάρχει εμβόλιο κατά της πείνας. Δεν υπάρχει εμβόλιο κατά των ανισοτήτων, δεν υπάρχει εμβόλιο κατά της κλιματικής αλλαγής», υπογράμμισε.
«Όταν η πανδημία τελειώσει, θα βρεθούμε αντιμέτωποι με ακόμα μεγαλύτερες προκλήσεις απ’ ότι στην αρχή».
Από CNN Greece
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ελευθέρα πάλη: Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Κουγιουμτσίδης
- Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν μια λίστα με ψώνια 3.500 ετών σε μια απροσδόκητη ανακάλυψη
- Έλον Μασκ εναντίον Βρετανίας! Θα γίνει κάτι στους δρόμους ευρωπαϊκών πόλεων;
- Συναγερμός στην Ινδία για την αμοιβάδα που «τρώει» τον εγκέφαλο – 17 νεκροί
- «Αθήνα χωρίς Αυτοκίνητο»: Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου
- Στο Ντουμπάι οι γυναίκες νοιώθουν ασφαλείς να κυκλοφορούν μόνες τους το βράδυ, στη Δύση; vid
- Βρετανικά μαχητικά αεροσκάφη θα συμμετάσχουν σε αποστολές πάνω από την Πολωνία
- Οι οκτώ ευρωπαϊκές πόλεις με τις καλύτερες δημόσιες συγκοινωνίες – Εκτός λίστας η Ελλάδα
- Σχέδιο δέκα ημερών για την ευλογιά των προβάτων στην Ελλάδα – Τι συζητήθηκε
- Στη φυλακή ο 42χρονος που κατηγορείται για εμπορία ανθρώπων και βιασμό
Κύρια Θέματα

















