Ετοιμαστείτε για μετατροπή- Έτσι θα ελέγχουμε τις έξυπνες συσκευές στο μέλλον (Vid)

Τα GOOGLE «SKINMARKS» θα μετατρέψουν το δέρμα σας σε οθόνη αφής ελέγχου όλων των συσκευών σας


Τα τατουάζ “SkinMarks” της Google, με ενσωματωμένο αισθητήρα εφαρμόζονται σε ένα μέρος του σώματος. Οι αισθητήρες μπορούν στη συνέχεια να ενεργοποιηθούν με τις γνωστές σε όλους μας κινήσεις αφής ή σάρωσης, όπως κάνουμε με τα έξυπνα τηλέφωνα.

Η Google ξοδεύει εκατομμύρια δολάρια για να δημιουργήσει μια συλλογή φορητής τεχνολογίας όπως τα SkinMarks, η οποία μετατρέπεται σε επιχείρηση πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Σε αυτόν τον τομέα βέβαια, δεν περιορίζεται μόνο η Google, αλλά όλες οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας επιδίδονται σε αυτόν. Ο Elon Musk με το NeuraLink καλωδιώνει τον ανθρώπινο εγκέφαλο, η Microsoft ξεκίνησε το ID2020 καθώς και την κατάθεση ευρεσιτεχνίας με τον αριθμό πατέντας # 060606 για μια εμφυτεύσιμη συσκευή που θα εφαρμόζεται στους ανθρώπους για αγορές και πωλήσεις με κρυπτονομίσματα.

Τώρα φανταστείτε όταν όλα αυτά είναι συνδεδεμένα και συνεργάζονται μεταξύ τους, σε ένα έξυπνο δίκτυο, τι θα έχετε; Χάραγμα θυμίζει η δουλειά!

Η Google λοιπόν, εργάζεται πάνω σε έξυπνα τατουάζ που ονομάζει «SkinMarks» και που όταν εφαρμοστούν στο δέρμα, μετατρέπουν το ανθρώπινο σώμα σε ζωντανή επιφάνεια αφής, μέσω ενσωματωμένων αισθητήρων.

Το έργο είναι μια προσπάθεια για τη δημιουργία της επόμενης γενιάς φορητών συσκευών τεχνολογίας, όπως αναφέρει το CNET.

Πως λειτουργεί η τεχνολογία SkinMarks.

Τα τατουάζ που βασίζονται στον αισθητήρα, εφαρμόζονται σε ένα μέρος του σώματος. Οι αισθητήρες μπορούν στη συνέχεια να ενεργοποιηθούν με παραδοσιακές κινήσεις αφής ή σάρωσης, όπως κάνουμε στα smartphones.

Υπάρχουν μερικές κινήσεις που είναι πιο συγκεκριμένες για την εργασία στην επιφάνεια του δέρματος. Για παράδειγμα θα πρέπει να πιέσετε την περιοχή του δέρματος γύρω από το τατουάζ ή να το στρίψετε με την άκρη των δακτύλων σας για να ενεργοποιηθούν οι αισθητήρες.

Οι ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Saarland της Γερμανίας έγραψαν σε μια λευκή βίβλο ότι το πλεονέκτημα της χρήσης του δέρματος ως μέσο διεπαφής «είναι η αξιοποίηση των λεπτών κινητικών δεξιοτήτων που έχουν τα ανθρώπινα όντα εκ φύσεως». Το έργο χρηματοδοτείται εν μέρει μέσω του Google Faculty Research Awards.

Μέσω της λέπτυνσης και της ευκαμψίας του τατουάζ το skinmark είναι ικανοποιητικά λεπτό κι εύκαμπτο να προσαρμοστεί με την ασύμμετρη γεωμετρία των καμπύλων του σώματος και τις προεξοχές των οστών.
Η αλληλεπίδραση, που θα έχουν τα τατουάζ, με το δέρμα και τα άκρα σας, σημαίνει επίσης ότι μπορείτε να το χειριστείτε χωρίς καν να το κοιτάξετε. Τα τατουάζ γίνονται με εκτύπωση αγώγιμου μελανιού σε χαρτί τατουάζ. Μερικά από τα πρωτότυπα τατουάζ περιλαμβάνουν σχέδια κινουμένων σχεδίων ή οθόνες φωτισμού.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, πως πειραματίζεται η google με τα έξυπνα τατουάζ.

photo video screenshot

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί