Να γιατί προωθούν τη vegan διατροφή (ΒΙΝΤΕΟ)

Τα τελευταία χρόνια έχουμε διαπιστώσει το ρεύμα της διατροφής vegan να γίνεται όλο και πιο έντονο στην κοινωνία. Διάσημοι υπερασπίζονται και προωθούν με πάθος τη vegan διατροφή, διαφημίζοντας τα πλεονεκτήματά της, εστιατόρια βάζουν στα μενού τους vegan συνταγές, τα ΜΜΕ προβάλλουν εκπομπές, δημοσιεύματα και αφιερώματα στα social media, με το νέο τρόπο διατροφής και νοοτροπίας […]

Τα τελευταία χρόνια έχουμε διαπιστώσει το ρεύμα της διατροφής vegan να γίνεται όλο και πιο έντονο στην κοινωνία.


Διάσημοι υπερασπίζονται και προωθούν με πάθος τη vegan διατροφή, διαφημίζοντας τα πλεονεκτήματά της, εστιατόρια βάζουν στα μενού τους vegan συνταγές, τα ΜΜΕ προβάλλουν εκπομπές, δημοσιεύματα και αφιερώματα στα social media, με το νέο τρόπο διατροφής και νοοτροπίας των vegan και τόσα άλλα, τα οποία μας βομβαρδίζουν καθημερινά.

Η λέξη vegan προήλθε από τη λέξη vegetarian που σημαίνει χορτοφάγος. Ο βεγκανισμός είναι η ολοκληρωτική αποχή από το κρέας, τα ψάρια, τα μαλάκια, τα γαλακτοκομικά, τα αυγά και το μέλι. Συνήθως οι vegan απέχουν από την κατανάλωση αυτών των προϊόντων, επειδή η παραγωγή τους προϋποθέτει πολύ βία και βαρβαρότητα εναντίον των ζώων ή λόγω ανησυχίας των μελών του vegan κινήματος για το περιβάλλον, αφού πιστεύουν ότι τα ζώα, με την κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων ζωοτροφών που χρειάζονται, στερούν καλλιεργήσιμη γη από το να γίνει εκμεταλλεύσιμη προς παραγωγή τροφίμων για τους ανθρώπους, οπότε σύμφωνα με αυτό το σκεπτικό τους, τα ζώα συμβάλουν στην αύξηση της πείνας στον πλανήτη.

Οι περισσότεροι πάντως ακολουθούν την αυστηρή χορτοφαγία, μόνο επειδή δεν θέλουν να συμμετέχουν στην κακοποίηση των ζώων και θεωρούν λανθασμένη οποιαδήποτε ταύτιση του βεγκανισμού με φιλοσοφία, θρησκεία, και καταναλωτικές τάσεις.

Στο βίντεο που ακολουθεί φαίνεται να υπάρχει σχέση της προώθησης του κινήματος του βεγκανισμού, με έναν απώτερο στόχο εισβολής των τροφών εργαστηρίου στο τραπέζι μας και μάλιστα, με την αποδοχή αυτών των τεχνητών φαγητών από τους ανθρώπους που πρώτοι αποδέχθηκαν αλλαγές στη διατροφή τους, στο όνομα της κατάργησης της κακομεταχείρισης των ζώων και της επιβίωσης του πλανήτη από τα κοπάδια των ζώων που τον μολύνουν με την παραγωγή πολύ μεθανίου που παράγουν στα βοσκοτόπια ή με την υπερβόσκηση της γης.

Αυτό το κράμα, τύψεων συνείδησης για την κακοποίηση των ζώων, φόβου για την καταστροφή του πλανήτη και ψευδών εντυπώσεων ότι τα τεχνητά φαγητά θα εξαλείψουν την πείνα από την ανθρωπότητα, έχουν αποφέρει αποτελέσματα, κάνοντας μεγάλη μερίδα του πληθυσμού, να αποδεχθεί να αλλάξει τη διατροφή του ξανά, ώστε να μη νιώθει ενοχές και μάλιστα για το καλό του πλανήτη.

Πόσοι θα γνωρίζουν ότι θα τρέφονται με βιομάζες αμφιβόλου προέλευσης που θα έχουν προσθήκες συστατικών ξένων προς τη φύση κι επικίνδυνων για την υγεία, από τη στιγμή που δεν θα ξέρουμε τι θα βάζουν μέσα οι εταιρίες παραγωγής τους. Τεχνητά κρέατα, ψάρια, άλευρα, που θα έχουν ωραία γεύση και όψη, αλλά καμιά σχέση με ότι φυσικό καταναλώναμε μέχρι τώρα.

Τα φαγητά εργαστηρίου ετοιμάζονται εδώ και χρόνια και τώρα περισσότερο από ποτέ, εν τω μέσω πανδημίας, με την οικονομική καταστροφή να απειλεί την ανθρωπότητα και την πείνα που προειδοποίησε ο ΟΗΕ ότι θα είναι βιβλικών διαστάσεων θα είναι η μεγάλη ευκαιρία να έρθουν σαν σωτηρία στην παγκόσμια επισιτιστική κρίση που φαίνεται πολύ πιθανό να ξεσπάσει τα φαγητά εργαστηρίου και να θρέψουν τον παγκόσμιο πληθυσμό, όταν τα τρόφιμα δεν θα επαρκούν πλέον να καλύψουν την παγκόσμια ζήτηση.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το θέμα έχει αναφέρει κι έχει αναλύσει ο Δημοσθένης Λιακόπουλος στη σειρά “Γιατί και Πως Ζουν Ανάμεσά μας” στον τόμο 8 “Η Τεχνολογία του Κακού”, στο κεφάλαιο: “Γενετική Μηχανική Ιστοπλασίας” σελ. 182-213. Εκεί μπορείτε να βρείτε και να διαβάσετε περισσότερες λεπτομέρειες.

photo video screenshot

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί