• Αρχική
  • Άρθρα
  • Επίσημο! Καρναβάλι τέλος – Δύο χρόνια φυλακή σε όποιον δεν συμμορφωθεί (ΒΙΝΤΕΟ)

Επίσημο! Καρναβάλι τέλος – Δύο χρόνια φυλακή σε όποιον δεν συμμορφωθεί (ΒΙΝΤΕΟ)

Τι είχαμε δημοσιεύσει στο el.gr

Την ακύρωση των εκδηλώσεων για το καρναβάλι σε όλη την Ελλάδα προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Εσωτερικών που εκδόθηκε σήμερα, Πέμπτη.

Όποιος μάλιστα δεν συμμορφωθεί θα αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης έως δύο ετών, είτε είναι φορέας τοπικής αυτοδιοίκησης, είτε απλός πολίτης.

Στο el.gr σας είχαμε εγκαίρως ενημερώσει πως θα απαγορευτούν μεγάλες συναθροίσεις (ΕΔΩ).

Η απόφαση επιβάλλει την ματαίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα, «λόγω άμεσου κινδύνου δημόσιας υγείας».

Σημειώνεται ότι, μόνο στην Πάτρα, τουλάχιστον τέσσερα πολυπληθή γκρουπ ανακοίνωσαν ότι το καρναβάλι γι’ αυτούς συνεχίζεται κανονικά και ότι «τίποτε δεν τους σταματά».

Την ΚΥΑ υπογράφουν οι συναρμόδιοι Υπουργοί Υγείας, Προστασίας του Πολίτη και Εσωτερικών, Βασίλης Κικίλιας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Τάκης Θεοδωρικάκος. Στο κείμενό της γίνεται επίκληση της σημερινής (27/2/2020) Εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19.

Σύμφωνε με αυτήν, «καλούνται όλοι οι φορείς, δήμοι και περιφέρειες και λοιποί αποδέκτες του παρόντος, προς τους οποίους αποστέλλεται η παρούσα με κάθε πρόσφορο τρόπο, όπως συμμορφωθούν με το περιεχόμενό της», δηλαδή την ματαίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων.

Έπειτα τονίζεται ότι «η μη συμμόρφωση επισύρει τις συνέπειες της παραγράφου 6 του άρθρου πρώτου της Πράξης Νομοθετικού περιεχομένου «Κατεπείγοντα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης κορωνοϊού».

Στην εν λόγω παράγραφο, αναφέρεται ότι «όποιος δεν συμμορφώνεται με τα μέτρα του παρόντος άρθρου τιμωρείται με φυλάκιση έως δύο (2) ετών, εκτός αν η πράξη τιμωρείται βαρύτερα με άλλη διάταξη».

Ωστόσο, η κυβέρνηση μελετά μέτρα, προκειμένου να στηρίξει τις επιχειρήσεις που θα πληγούν σε Πάτρα, Ρέθυμνο, Ξάνθη, Κέρκυρα κ.α.

ΦΩΤΟ EUROKINISSI