Ο αριθμός των περιστατικών σεξουαλικής βίας σε βάρος ανηλίκων έχει τετραπλασιαστεί σε διάστημα 10 και πλέον ετών στην Ισπανία, σύμφωνα με την έκθεση που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα μια οργάνωση προάσπισης των παιδιών, η οποία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τον ρόλο του διαδικτύου.
Σύμφωνα με το Ίδρυμα ANAR (Βοήθεια σε παιδιά και εφήβους που κινδυνεύουν), ο αριθμός των τηλεφωνημάτων και των μηνυμάτων που δέχθηκε το ίδρυμα εκ μέρους θυμάτων σεξουαλικής βίας εκτοξεύτηκε σε 1.093 τον περασμένο χρόνο από 273 το 2008.
Η οργάνωση εκτιμά ότι μονάχα το 10% των ανηλίκων αυτών στρέφεται στην αστυνομία για να καταγγείλει τους δράστες.
Σχεδόν τέσσερα στα πέντε θύματα είναι κορίτσια, στην πλειονότητά τους έφηβες, σύμφωνα με την έκθεση αυτή, στην οποία αποκαλύπτεται, επίσης, ότι τα αγόρια θύματα είναι σε γενικές γραμμές κάτω των 12 ετών. Στις περισσότερες από τις περιπτώσεις πρόκειται για ασέλγεια, όμως ένα θύμα στα 10 κατήγγειλε βιασμό.
«Μπορούμε, ως κοινωνία, να επιτρέψουμε τέτοιους αριθμούς, την ώρα που πίσω τους βρίσκονται ευάλωτα θύματα, τα οποία υποφέρουν, χωρίς να επιβάλλονται μέτρα;», είπε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου η Σονσόλες Μπαρτολόμε, υπεύθυνη για νομικά θέματα του ιδρύματος ANAR.
Εξάλλου, η οργάνωση προειδοποιεί για τον ρόλο του διαδικτύου στην αύξηση του αριθμού των περιστατικών σεξουαλικής βίας.
«Οι νέες τεχνολογίες άνοιξαν τον δρόμο για νέα είδη αξιόποινων πράξεων», όπως το “grooming”, η αποπλάνηση παιδιών στο διαδίκτυο, εξήγησε η Μπαρτολόμε.
Σύμφωνα με τον διευθυντή του προγράμματος ANAR Μπενιαμίν Μπαλεστέρος, η εύκολη πρόσβαση, μέσω του διαδικτύου, στην πορνογραφία ευθύνεται για την «πολύ ανησυχητική» αύξηση των περιστατικών ομαδικής σεξουαλικής βίας, που αντιπροσωπεύει, σύμφωνα με τον ίδιο, στην Ισπανία περίπου το 10% των περιστατικών βίας σε βάρος ανηλίκων, έναντι 2,1% το 2008.
«Πιστεύουμε ότι αυτό συνδέεται ξεκάθαρα με τη χρήση χωρίς γονικό έλεγχο του διαδικτύου και την πρόσβαση στην πορνογραφία», που προωθεί ομαδικές βιαιοπραγίες και καταστάσεις όπου «η γυναίκα ταπεινώνεται και κακοποιείται», επισήμανε.
Photo pexels
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Σκληρό ΒΙΝΤΕΟ από Θεσσαλονίκη: Η στιγμή που οδηγός μηχανής «καρφώνεται» σε φορτηγό
- Δολοφονία Τσάρλι Κερκ: Το μήνυμα Βανς προς τους δεξιούς Αμερικανούς
- Συνελήφθη στην Αθήνα καταζητούμενος από την Interpol Σερβίας
- Κλιματικό αφήγημα: Δεν τα βρίσκουν ούτε για το 2040 οι διεθνιστές
- Παρανοϊκό αίτημα από τη νατοϊκή Πολωνία: «Θέλουμε πυρηνικά όπλα»
- Από τραχανά με σταφύλι μέχρι μπουγάτσα με… σύκα και κρασί – Η γιορτή στον αμπελώνα Θεσσαλονίκης
- Θεσσαλονίκη: Μετέτρεψε τον δρόμο σε αγωνιστική πίστα – Συνελήφθη 23χρονος οδηγός μηχανής
- Στη φυλακή για τους εμπρησμούς στον Υμηττό ο 32χρονος Παλαιστίνιος – Είπε ότι έχει ακουστά τον ISIS
- Kαμπανάκι από την ΤτΕ: Αυξήθηκαν στα 79 δισ. ευρώ τα “κόκκινα δάνεια” που διαχειρίζονται οι servicers
- Κυβέρνηση: «Στη Θεσσαλονίκη, για πρώτη φορά γίνονται έργα, τα οποία ολοκληρώνονται σε χρονοδιαγράμματα»
Κύρια Θέματα


















ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ

ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ

ΑΠΕΡΓΙΑ

ΚΕΔΕ

ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟ

ΚΥΡΑΝΑΚΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΜΕΤΡΟ

ΑΣΦΑΛΙΣΗ

ΚΑΙΡΟΣ
