ΔΝΤ: «Εργαζόμαστε σκληρά για ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ψηφιακό νόμισμα»!!! Πλησιάζει η ώρα τους – ΒΙΝΤΕΟ

Τι ανακοινώθηκε από την Kristalina Georgievahe, διευθύνουσα σύμβουλο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ)

Κατά την διάρκεια μιας παρουσίασης σε συνέδριο στο Μαρόκο, η Kristalina Georgievahe, διευθύνουσα σύμβουλος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) ανακοίνωσε ότι ο παγκόσμιος οργανισμός «εργάζεται σκληρά για την ιδέα μιας παγκόσμιας πλατφόρμας CBDC – Ψηφιακό Νόμισμα Κεντρικής Τράπεζας».

Η Georgieva δήλωσε ότι τα ψηφιακά νομίσματα της Κεντρικής Τράπεζας πρέπει να είναι διαλειτουργικά μεταξύ των χωρών, σημειώνοντας «Εάν θέλουμε να είμαστε επιτυχείς, τα CBDC δεν θα μπορούσαν να αποτελούν κατακερματισμένες εθνικές προτάσεις».

«Για να έχουμε πιο αποτελεσματικές και δίκαιες συναλλαγές, χρειαζόμαστε συστήματα που συνδέουν χώρες», συνέχισε η Georgieva, προσθέτοντας «Με άλλα λόγια, χρειαζόμαστε διαλειτουργικότητα».

Η διευθύντρια  του ΔΝΤ υποστήριξε ότι τα παγκόσμια ψηφιακά νομίσματα θα «δώσουν σε περισσότερους ανθρώπους πρόσβαση σε χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και θα μειώσουν το κόστος», προσθέτοντας ότι «τα CBDC μπορούν να παρέχουν πιο ανθεκτικά και αποτελεσματικά συστήματα πληρωμών» και «μπορούν να είναι ένας φθηνότερος τρόπος και πιο γρήγορος τρόπος για να κάνετε διασυνοριακές πληρωμές, να μεταφέρετε εμβάσματα… και επίσης να απλοποιήσετε άλλες μεταφορές χρημάτων». 

Πλησιάζει η ώρα λοιπόν που θα προταθεί ένα παγκόσμιο ψηφιακό νόμισμα, του οποίου οι ψηφιακές μονάδες δεν αποκλείεται να «φορτώνονται» στην ψηφιακή ταυτότητα-πορτοφόλι, η οποία, λαμβάνοντας υπόψη την εξέλιξη της τεχνολογίας, θα μπορεί να εμφυτεύεται.

Δείτε:

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί