ΔΝΤ από Σιγκαπούρη: «Τα ψηφιακά νομίσματα μπορούν να αντικαταστήσουν τα μετρητά»!!!

Χωρίς την παραμικρή κυκλοφορία φυσικού χρήματος οι ελιγμοί για τους ανθρώπους στην καθημερινότητά τους θα είναι μηδαμινοί!

Τα ψηφιακά νομίσματα ανά τον κόσμο «περπατούν» με σχετικά γρήγορους ρυθμούς. Είναι ενδεικτικό πως ακόμα και η Ρωσία του Πούτιν ετοιμάζει να λανσάρει το δικό της ψηφιακό νόμισμα (Θυμηθείτε ΕΔΩ).

Όλοι στην αρχή λένε πως θα είναι…προαιρετικά, συνυπάρχοντας μαζί με το φυσικό χρήμα.

Όμως το έργο το έχουμε δει πολλές φορές. Αρκεί μόνο η δικαιολογία περί «φοροδιαφυγής» και «ισονομίας» για να περιοριστεί μέχρι δεκάρας η κυκλοφορία των μετρητών!

Χωρίς μετρητά εξαλείφονται οι όποιες επιλογές έχουν οι άνθρωποι να διαχειριστούν από μόνοι τους τα έστω και λίγα χρήματα που βγάζουν.

Στο τέλος κανείς δεν θα μπορεί ούτε να δώσει μία βοήθεια στον ανήμπορο συνάθρωπό του, επειδή θα είναι…παράνομη οποιαδήποτε διακίνηση χρήματος!!!

ΔΝΤ: Τα μετρητά μπορούν να αντικατασταθούν

Τα ψηφιακά νομίσματα της κεντρικής τράπεζας έχουν τη δυνατότητα να αντικαταστήσουν τα μετρητά, αλλά η υιοθέτησή τους μπορεί να πάρει χρόνο, δήλωσε νωρίτερα σήμερα η Kristalina Georgieva, διευθύνουσα σύμβουλος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου από το FinTech Festival.

Η δήλωση-«βόμβα» έλαβε χώρα από τη…Σιγκαπούρη, τη χώρα-πρότυπο του Σβαμπ του WEF.

«Τα CBDC μπορούν να αντικαταστήσουν τα μετρητά που είναι δαπανηρά. Μπορούν να προσφέρουν ανθεκτικότητα σε πιο προηγμένες οικονομίες. Και μπορούν να βελτιώσουν την οικονομική ένταξη, καθώς λίγοι έχουν τραπεζικούς λογαριασμούς.

Τα CBDC θα προσφέρουν μια ασφαλή και χαμηλού κόστους εναλλακτική λύση. Θα πρόσφεραν επίσης μια γέφυρα μεταξύ των ιδιωτικών χρημάτων και ενός κριτηρίου για τη μέτρηση της αξίας τους, όπως ακριβώς τα μετρητά σήμερα, τα οποία μπορούμε να αποσύρουμε από τις τράπεζές μας».

Μόλις το καλοκαίρι, σε εξίσου κρίσιμη τοποθέτηση που είχε καλύψει το ΕΛ, η ίδια είχε προαναγγείλει τον ερχομό ενός Παγκόσμιου Ψηφιακού Νομίσματος, που ενδεχομένως να πάρει τη θέση του ψηφιακού ευρώ, ψηφιακού δολαρίου και του ψηφιακού ρουβλιού.

Freepik photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί