Δεν θέλουν να ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ; Εξελίξεις ΣΟΚ στο ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ, «ουρλιάζουν» οι γιατροί – ΒΙΝΤΕΟ

Προσπαθούν να εμποδίσουν την κυβέρνηση που θέλει να το κάνει εμβολιαστικό κέντρο και να σταματήσουν τις εφημερίες - Τι δηλώνει ο γενικός γραμματέας συντονισμού της ΝΔ

Σοκάρει η πρόθεση της κυβέρνησης να ΚΛΕΙΣΕΙ το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, το οποίο εξυπηρετεί ΤΟΣΑ ΠΑΙΔΙΑ από τις γύρω  περιοχές αλλά και εκτός Αττικής για να γίνει ΑΜΙΓΩΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, την ώρα μάλιστα που η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, και ο Γκίκας Μαγιορκίνης ανακοίνωσαν ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ!

ΜΗΠΩΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ΕΦΗΜΕΡΙΩΝ ΣΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΝΟΣΟΚΟΜΟΚΕΙΟ, ΘΑ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΟΥ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ;;;

Για «απαράδεκτη» απόφαση της κυβέρνησης κάνει λόγο το Συνδικάτο Εργαζομένων Αυτοδιοίκησης Περιφέρειας Αττικής, αναφερόμενο στην αναστολή λειτουργίας και περαιτέρω υποβάθμιση του τριτοβάθμιου νοσοκομείου «Παίδων Πεντέλης» και τη μετατροπή του σε εμβολιαστικό κέντρο.

Καμία γραπτή ενημέρωση, παρά μόνο προφορικές εντολές για αναστολή λειτουργίας του νοσοκομείου «Παίδων Πεντέλης», καταγγέλλουν ο πρόεδρος των εργαζομένων και η διευθύντρια της ιατρικής υπηρεσίας.

Όπως έγινε γνωστό, από σήμερα θα σταματούσαν οι εφημερίες στο νοσοκομείο, ωστόσο δόθηκε εντολή -τουλάχιστον για σήμερα και μέχρι νεοτέρας- να αναβληθεί.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος των εργαζομένων, Ηλίας Λιόλιος, έχει δοθεί από την Παρασκευή το μεσημέρι εντολή για προσωρινή αναστολή του νοσοκομείου, κλείνει η λειτουργία δουλεύουν μόνο με ραντεβού τα υπόλοιπα ιατρεία μέχρι νεοτέρας.

«Σήμερα, όμως, δόθηκε εντολή να λειτουργήσει κανονικά το νοσοκομείο μέχρι αύριο το μεσημέρι. Δεν έχουμε καμία γραπτή ενημέρωση, μόνο προφορικές εντολές» υποστήριξε ο κ. Λιόλιος.

Στην συνέχεια, τον λόγο πήρε η κυρία Σταυρούλα Κωσταρίδου, διευθύντρια της ιατρικής υπηρεσίας, η οποία ανέφερε:

«Αυτό το νοσοκομείο εφημερεύει και εξυπηρετεί όλες τις οικογένειες που ξέρουν το πρόγραμμα εφημεριών. Δεν μπορούμε να αρνηθούμε τις υπηρεσίες μας, αλλά ούτε και να μην εμβολιάσουμε τα παιδιά. Δεν υπήρξε καμία συνεννόηση. Επειδή προέκυψε ανάγκη για 10 επιπλέον εμβολιαστικές γραμμές -οι οποίες σήμερα στο νοσοκομείο ανέρχονται σε τέσσερις- αντί να τις κατανείμουν εξίσου στα άλλα νοσοκομεία, σταματούν τις εφημερίες του νοσοκομείου για να τις φτιάξουν εδώ. Ποιος σκέφτηκε να σταματήσει τις υπηρεσίες αυτού του νοσοκομείου για να αυξήσουμε τις εμβολιαστικές γραμμές; Ποιο φωτεινό μυαλό; Αγωνιζόμαστε για να είναι το τρίτο Παιδιατρικό Νοσοκομείο της Αττικής, είναι ένα διαμάντι που εξυπηρετεί πολλές περιοχές της βορειοανατολικής Αττικής. Είναι τραγικό να σταματήσει ένα νοσοκομείο να εφημερεύει εν μέσω πανδημίας».

Ο Διευθυντής της Παιδιατρικής «Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης ΓΝΠΠ» Κωνσταντίνος Παπατζίμας είχε μιλήσει το Σάββατο για την απίστευτη απόφαση του υπουργείου με την οποίο το νοσοκομείο επιδιώκεται να μετατραπεί σε εμβολιαστικό κέντρο για παιδιά, προκειμένου ενδεχομένως να διασώσουν το αφήγημα της πανδημίας και να λένε πως δεν έχουν χώρους για ασθενείς!

Μετά τις αντιδράσεις ο γενικός γραμματέας συντονισμού της κυβέρνησης Θανάσης Κοντογεώργης μιλώντας στην ΕΡΤ ισχυρίστηκε πως το νοσοκομείο «Παίδων Πεντέλης» δεν πρόκειται μεν να κλείσει για να γίνει εμβολιαστικό κέντρο, αλλά είπε πως οι… εφημερίες του θα αντικατασταθούν από τα άλλα νοσοκομεία για να  αξιοποιηθεί η ανάγκη εμβολιασμού. Αφού δεν θα κλείσει γιατί να αντικατασταθούν οι εφημερίες τους για να καλυφθούν από άλλα νοσοκομεία;;;

Αναμένονται οι όποιες εξελίξεις σε ένα εξαιρετικά σημαντικό θέμα!

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί