Χαράρι: Ο θρησκευτικός «θεός» και ο μυστηριώδης Θεός – ΒΙΝΤΕΟ

Έδωσε ξανά αλήθειες, βάζοντας εκεί που πρέπει σκοτεινό πέπλο…

Ο διεθνιστής συνομιλητής του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και προφήτης του Παγκοσμίου Οικονομικού Φόρουμ, Yuval Noah Harari, αναφέρεται στον θρησκευτικό «θεό» και στον μυστηριώδη Θεό!

Όπως αναφέρει, λέγοντας πρώτα πως δεν πιστεύει στον Θεό:

 «Η λέξη (Θεός) είναι αμφίσημη.

Υπάρχουν 2 ειδών θεοί στον κόσμο και οι άνθρωποι έχουν την τάση να τους ανακατεύουν. Υπάρχει ένας Θεός, ο μυστηριώδης Θεός, για τον οποίο δεν γνωρίζουμε τίποτα (σ.σ. Φυσικά και γνωρίζουμε, καθώς για Αυτόν έχει μιλήσει ο Χριστός).

Το κύριο χαρακτηριστικό αυτού του Θεού είναι ότι είναι μυστηριώδης και οι άνθρωποι δεν μπορούν να καταλάβουν ούτε να πουν τίποτα γι’ αυτόν τον Θεό.

(…)

Έπειτα, υπάρχει ένα εντελώς αντίθετο είδος θεού, ο σαφής, νομοθέτης θεός. Και σχετικά με αυτόν τον θεό γνωρίζουμε πάρα πολλά. Ξέρουμε ακριβώς τι σκέφτεται αυτός ο θεός για την γυναικεία μόδα, για την ανθρώπινη σεξουαλικότητα, ποιον πρέπει να ψηφίσετε στις εκλογές, για όλα (σ.σ. ο Γιαχβέ της Παλαιά Διαθήκης, ο οποίος παριστάνει τον θεό)!

Και είναι σαν ένα μαγικό κόλπο! Έχετε έναν μάγο που προσπαθεί να σας ξεγελάσει, σας δείχνει ένα τραπουλόχαρτο και στην συνέχεια δεν παρατηρείτε την ώρα που αλλάζει το τραπουλόχαρτο με κάποιο άλλο τραπουλόχαρτο».

Δείτε την συνέχεια:

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-YONHAP

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί