• Αρχική
  • Άρθρα
  • Αυτό θα γίνει με τα ολοήμερα σχολεία και τους εργαζόμενους γονείς

Αυτό θα γίνει με τα ολοήμερα σχολεία και τους εργαζόμενους γονείς

Τι δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών…

Ο υπουργός Εσωτερικών, Τ. Θεοδωρικάκος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, δήλωσε για τα ολοήμερα σχολεία, τα οποία δεν θα λειτουργήσουν από την 1η Ιουνίου:

«Οι γονείς στο Δημόσιο θα μπορούν να φύγουν νωρίτερα για να πάρουν τα παιδιά τους από το σχολείο».

Αντίθετα, στον ιδιωτικό τομέα, δεν υπάρχει αντίστοιχη θεσμοθέτηση, την οποία ζήτησαν επιτακτικά οι δημοσιογράφοι από τον υπουργό Εσωτερικών. Άρα οι γονείς που δεν δουλεύουν στο Δημόσιο θα πρέπει να βρουν άλλες λύσεις.

Σημειώνεται πως τα ολοήμερα σχολεία λειτουργούσαν μέχρι τις 4 το απόγευμα εξυπηρετώντας τους εργαζόμενους γονείς.

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ανακοίνωσε χθες το άνοιγμα των νηπιαγωγείων, δημοτικών σχολείων και σχολείων ειδικής αγωγής, όλων των βαθμίδων από την Δευτέρα 1η Ιουνίου έως την Παρασκευή 26 Ιουνίου.

Σύμφωνα με την υπουργό, η απόφαση της κυβέρνησης ελήφθη μετά την ομόφωνη θετική εισήγηση της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες.

Όπως τόνισε η κ. Κεραμέως, σύμφωνα με την Επιτροπή τα παιδιά κολλάνε, αλλά και μεταδίδουν τον κορωνοϊό πιο δύσκολα και η περίοδος που διανύουμε είναι η ασφαλέστερη περίοδος για να ανοίξουν τα σχολεία.

Ωστόσο, όπως αποφασίστηκε τα σχολεία θα παραμένουν ανοιχτά μέχρι την «13.00» και όχι μέχρι τις «16.00».

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ η απόφαση ελήφθη μετά την αρνητική εισήγηση της ειδικής επιτροπής του Υπουργείου Υγείας. Εικάζεται πώς οι λόγοι αφορούν τη σίτιση και κατά συνέπεια την καθαριότητα ή και τον μη επαρκή αριθμό των εκπαιδευτικών εφόσον τα τμήματα άνω των 15 ατόμων στα σχολεία που θα λειτουργήσουν θα «σπάσουν» σε μικρότερα υποτμήματα.

ΦΩΤΟ eurokinissi