Υπό εξέταση το ασυμβίβαστο της άρνησης εμβολιασμού με τα επαγγέλματα γιατρού και νοσοκόμου! Εξελίξεις στη «γειτονιά» μας

Ήδη υπάρχει γκρίνια για τους υγειονομικούς που επιλέγουν να μην εμβολιαστούν.

Ξεκινούν εκ νέου οι εμβολιασμοί με το σκεύασμα της AstraZeneca στην Ιταλία, την ώρα που παραμένει ανοικτό το μείζον ζήτημα των υγειονομικών (που δεν είναι λίγοι) οι οποίοι δεν θέλουν να εμβολιαστούν.

Ήδη από χθες, ο Στέφανο Μπονατσίνι, περιφερειάρχης της περιοχής Εμίλια Ρομάνια (με πρωτεύουσα την Μπολόνια) δήλωσε ότι “όποιος αρνείται να εμβολιαστεί, δεν γίνεται να μπορεί να συνεχίσει να εργάζεται στα νοσοκομεία της χώρας”.

Το θέμα ξαναήλθε στην επικαιρότητα, μετά από την μετάδοση της είδησης ότι νοσοκόμα η οποία αρνήθηκε να εμβολιαστεί, φέρεται να μολύνθηκε με τον ιό και να κόλλησε σειρά ασθενών, στο νοσοκομείο Σαν Μαρτίνο της Γένοβας.

Σύμφωνα με πολλούς παρατηρητές, η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι θα ασχοληθεί σύντομα με το όλο αυτό πρόβλημα και δεν αποκλείεται να ορίσει επίσημο ασυμβίβαστο της άρνησης εμβολιασμού κατά του covid 19, με το επάγγελμα του γιατρού και του νοσοκόμου.

Αυτό ουσιαστικά σημαίνει πως επαγγέλματα όπως εκείνα του γιατρού και του νοσοκόμου, που έρχονται εκ των πραγμάτων σε απευθείας επαφή με τον ασθενή, δεν θα δύναται να συνδυαστούν με άρνηση του εμβολιασμού!

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί