Η πρωτοβουλία τοπικών αξιωματούχων στην πόλη Λυών της Γαλλίας να βγάλουν το κρέας από το μενού των σχολικών γευμάτων προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις.
Μία εξ αυτών αφορά την «έκρηξη» του Γάλλου Υπουργού Γεωργίας, Julien Denormandie, ο οποίος ζήτησε την απόσυρση αυτού του πολιτικού μέτρου από τα σχολεία της Λυών, με το επιχείρημα πως το κρέας είναι απολύτως βασικό συσταστικό για την ανάπτυξη των παιδιών.
Ένα ηχηρό χαστούκι σε όλους όσους θέλουν ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ να μετατρέψουν σε τόσο ευαίσθητες (σωματικά και ψυχικά) ηλικίες τα παιδιά σε βίγκαν!
Συγκεκριμένα ο Γάλλος Υπουργός τόνισε:
«Ας τους δώσουμε ό, τι χρειάζονται για να αναπτυχθούν καλά. Το κρέας είναι μέρος αυτού. Ας σταματήσουμε να “βάζουμε ιδεολογία στα πιάτα των παιδιών μας”».

Μάλιστα ο Υπουργός ζήτησε από τον Περιφερειάρχη να παρακάμψει αυτή την απόφαση για τα σχολεία της περιοχής!
Από την πλευρά της η Stephanie Leger, επικεφαλής των εκπαιδευτικών στην πόλη της Λυών υπεραμύνθηκε της απόφασής της λέγοντας συγκεκριμένα:
«Για να ανταποκριθούμε στις προτιμήσεις του μεγαλύτερου αριθμού [μαθητών], αποφασίσαμε να αφαιρέσουμε το κρέας. Εξάλλου το μενού μας δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως “βίγκαν”, καθώς θα συνεχίσουν να σερβίρονται ψάρια και αυγά».
Οι αντιδράσεις από τους πιο συντηρητικούς ανθρώπους μέσα στην κυβέρνηση Μακρόν ήταν άμεσες, με τον Υπουργό Εσωτερικών να χαρακτηρίζει το μέτρο ως «απαράδεκτη προσβολή για τους Γάλλους αγρότες και τα κρεοπωλεία».
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- “5ο Santa SUP”: Άη Βασίληδες ανέβηκαν σε σανίδες και γέμισαν με χρώμα τον Θερμαϊκό
- Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ – Στάρμερ για τον πόλεμο στην Ουκρανία
- Λαμία – Αποχώρησαν οι αγρότες από τα διόδια Τραγάνας
- Ποιά ώρα να τρώμε βραδινό για να μην πάρουμε βάρος και να μην αυξηθεί το σάκχαρο
- Οι ΗΠΑ αναχαίτισαν ένα ακόμη πλοίο κοντά στη Βενεζουέλα
- Αποκλεισμένη η διέλευση οχημάτων στα Πράσινα Φανάρια – Κλειστός για μεταφορές ο Προμαχώνας
- Χιλιάδες ντυμένοι με στολές…γιόρτασαν το χειμερινό ηλιοστάσιο στο Στόουνχεντζ, vid
- Σκωτία: Τι αποκάλυψε μυστηριώδης μαζική ταφή 3.000 ετών της Εποχής του Χαλκού
- ΕΛΑΣ: Εξιχνιάσθηκε ένοπλη ληστεία με λεία 180.000 ευρώ – Δύο συλλήψεις
- Το θέμα που συντηρείται ακόμα – Οι κοινωνίες πρέπει να ανησυχούν;
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
ΑΓΟΡΕΣ
ΑΛΚΟΟΛ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
ΤΣΙΑΡΑΣ









