Ξεσηκώθηκαν κατά πολιτικών, κάψιμο ομοιώματος πρωθυπουργού – «Βράζει» η Ευρώπη, έρχονται εξελίξεις, vid

Ποιοί είναι οι «μαυροφορεμένοι»;;;

Τουλάχιστον 55 διαδηλωτές συνελήφθησαν στα επεισόδια που σημειώθηκαν την Κυριακή στην πόλη Αϊντχόβεν της Ολλανδίας, ενώ στην Δανία έκαψαν ομοίωμα του πρωθυπουργού της χώρας.

Ομάδα των διαδηλωτών άναψαν φωτιές στο κέντρο της πόλης και πέταξαν πέτρες στους αστυνομικούς που απάντησαν με δακρυγόνα και κανόνια νερού. Εκτεταμένα επεισόδια σημειωθήκαν και στο Άμστερνταμ.

Οι κινητοποιήσεις αφορούν στο αυστηρό λοκντάουν που έχει επιβληθεί στην Ολλανδία, με απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ έως τις 4.30 τα ξημερώματα, με τους διαδηλωτές να ξεσηκώνονται κατά των πολιτικών.

Στην Δανία τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα.

Πλήθη διαδηλωτών με μαύρες περιβολές βγήκαν στους δρόμους, πυρπολώντας ένα ομοίωμα του πρωθυπουργού Mette Frederiksen, ενώ συγκρούστηκαν με αστυνομικούς.

Οι βίαιες διαδηλώσεις γίνονται πλέον κάθε εβδομάδα στην δανική πρωτεύουσα, όπου τα μέτρα περιορισμού και εγκλεισμού έχουν σκληρύνει.

Η ομάδα, που αυτοαποκαλούνται «Μαυροφορεμένοι» και έχουν οργανωθεί μέσω διαδικτύου, έκαψαν ένα ομοίωμα της πρωθυπουργού της Δανίας, Mette Frederiksen. Μέχρι το τέλος των επεισοδίων, τουλάχιστον πέντε άτομα συνελήφθησαν, ανέφερε η αστυνομία της Κοπεγχάγης στο Twitter.

Δεν γνωρίζουμε, αν αυτές οι διαδηλώσεις είναι αυθόρμητες ή καθοδηγούμενες, ωστόσο το ασφαλές συμπέρασμα είναι ένα: Η οργή κατά των πολιτικών μεγαλώνει και όταν τελειώσουν τα χρήματα που μοιράζονται στην Ευρώπη, προκειμένου να επιβληθούν τα μέτρα περιορισμού, με αφορμή τον κορωνοϊό, τότε όλο και περισσότερος κόσμος θα στραφεί κατά των πολιτικών με απρόβλεπτες διαστάσεις.

Τότε ξαφνικά και ως δια μαγείας, θα προκύψουν… «λύσεις» από το πουθενά…

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί