Από την 1η Αυγούστου, ένας νέος νόμος θα τεθεί σε ισχύ στο Ισραήλ που απαγορεύει τις πληρωμές σε μετρητά και τραπεζικές επιταγές που υπερβαίνουν τα 6.000 NIS (1.700 $). Στόχος της μεταρρύθμισης είναι η καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος, του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και της φορολογικής μη συμμόρφωσης.
Σύμφωνα με το νέο νόμο, οποιαδήποτε πληρωμή σε μια επιχείρηση άνω των 6.000 NIS πρέπει να γίνεται με εναλλακτικές μεθόδους, όπως ψηφιακή μεταφορά ή χρεωστική κάρτα.
Οι συναλλαγές μεταξύ ατόμων που δεν αναφέρονται ως ιδιοκτήτες επιχείρησης θα περιορίζονται σε 15.000 NIS (4.360 $) σε μετρητά.
«Θέλουμε το κοινό να μειώσει τη χρήση χρημάτων σε μετρητά», δήλωσε η Tamar Bracha, η οποία είναι επιφορτισμένη με την εκτέλεση των κανόνων για λογαριασμό της φορολογικής αρχής του Ισραήλ.
“Ο στόχος είναι να μειωθεί η ρευστότητα μετρητών στην αγορά, κυρίως επειδή οι εγκληματικές οργανώσεις τείνουν να βασίζονται σε μετρητά. Περιορίζοντας τη χρήση τους, η εγκληματική δραστηριότητα είναι πολύ πιο δύσκολο να πραγματοποιηθεί.”
(φωτο:pexels)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Το Ισραήλ ενέκρινε αμφιλεγόμενο νόμο για θανατική ποινή σε «τρομοκράτες»
- Γ. Στουρνάρας: Δυσκολότερη η διαχείριση αυτής της κρίσης από εκείνη του 2021-22
- Πραγματική «influencer»: Γιαγιά 103 ετών δεν το βάζει κάτω και συνεχίζει να δουλεύει καθημερινά! (BINTEO)
- Ο Λευκός Οίκος ισχυρίζεται πως οι συνομιλίες με το Ιράν προχωρούν
- Άρχισε η βεβαίωση κλήσεων από τις κάμερες Τεχνητής Νοημοσύνης
- Απίστευτος εφιάλτης για γυναίκα στη Φλόριντα: Πώς ένα παγωτό άλλαξε για πάντα τη ζωή της
- Ενεργειακή κρίση: Οι δρόμοι οδηγούν στον Πούτιν – Αυτή η χώρα το έχει καταλάβει
- «Οδοντωτός»: Το ΤΕΕ αναλαμβάνει τη μελέτη για την επαναλειτουργία του
- Ελκυστικά κίνητρα για να πάνε γιατροί στα νησιά της 2ης ΥΠΕ – Τι προβλέπεται για στέγαση, σίτιση και μετακίνηση
- Επαναπατρισμό του 80% των Σύρων που ζουν στη Γερμανία ζήτησε ο Μερτς από τον πρόεδρο της Συρίας









